Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Algol

senior tag

válasz seederking #14299 üzenetére

Hogy a ventilátor felelős-e a zajért, azt könnyű eldönteni: átmenetileg le kell fogni a ventilátort.

Ha nem a saját fülemmel hallom, akkor nehéz mit mondanom a ventilátor állapotáról, mert a #14292 írásodból azt is kihallottam, hogy a ventilátor a halálán van, de úgy is érthetem, hogy éppen csak hallasz valamit, ami zavar téged. Mennyi idős az a táp? A ventilátor bedöglése még jóval odébb lehet.

A ventilátor csere előtt előbb érdemes volna szétszedni a ventilátort, megtisztítani a tengelyét, lágy zsírral megkenni, összeszerelni, visszarakni és újra meghallatni. Ha szétszerelés során nem találunk a tengelyen bemaródást, ha nem lötyög a tengely a perselyben, akkor az a venti még sokáig működhet.

"Nehéz ventit cserélni benne,én aki még nem nyúltam táp belsejéhez megtudnám csinálni?"

Az általam ajánlott ventik mindegyike 3 vezetékes csatlakozóval van ellátva. Ebből csak két vezetéket, a feketét és a pirosat kell bekötni a tápban található 2 vezetékes venti bekötésének megfelelően. Levágod a tápban levő venti végéről a csatlakozót, annyi vezetéket hagyva rajta, hogy kényelmesen tudj dolgozni vele. Az új venti végéről is levágod a csatlakozót. A vezetékek végéről eltávolítod a szigetelést, összesodrod a megfelelő vezetékeket, feketét a feketével, pirosat a pirossal. Én itt még össze is szoktam forrasztani az összesodrott vezetékeket. Majd következik az erenkénti szigetelés. Ha zsugorcsövezel, akkor a zsugorcső darabkákat még a vezetékek összesodrása előtt kell feltolni a vezetékekre. A harmadik, sárga vezetéket vágd vissza rövidre és szigeteld le a végét.

Mindehhez nem árt a jártasság az ilyesfajta szerelési munkálatokban.

• Algol

senior tag

válasz seederking #14292 üzenetére

Tápodban az alábbi venti van:

Yate Loon D12SM-12 (120x120x25 mm)
    1650 RPM, 70,5 CFM, 33 dBA, 0,3A, indítási feszültség: 6,5V, statikus nyomás: 1,5 mm-H2O, Sleeve Bearing

Helyettesítő típusok hangosabbtól halkabb sorrendben:

SUNON EEC0251B3-000U-G99 (120x120x25 mm)
    2200 RPM, 75 CFM, 34 dBA, 0,17A, ind. fesz: 6V, 4,06 mm-H2O, Two Ball Bearing
    Kapható itt.

Scythe Slip Stream SY1225SL12H (120x120x25 mm)
    1,600 RPM, 88,1 CFM, 33 dBA, 0,41A, ind. fesz: 4,2V, 1,63 mm-H2O, Sleeve Bearing
    Kapható itt.

Be Quiet SHADOW WINGS SW1 High Speed (120x120x25 mm)
    2200 RPM, 76,2 CFM, 29,7 dBA, 0,28A, ind. fesz: 5V, 2,7 mm-H2O, Rifle-Bearing
    Kapható itt.

Új hozzászólás Aktív témák