Új hozzászólás Aktív témák
-
tzimash
őstag
Utalhatnak egyértelműen táphibára a következő jelenségek?
- Random fagyások, van hogy napokig nincs gond, van hogy használhatatlan a gép, mert 0-60s ideig lefagy, nem reagál, majd hirtelen be akarja hozni a lemaradást, és mindent megnyit, amire fagyás alatt kattintottam.
- Kékhalálok: szintén teljesen kiszámíthatatlanul jön elő, de ha előjön akkor sorozatosan, pár perccel win betöltés után. Ilyenkor kikapcsolom fél órára, utána általában nincs probléma aznap.
- Boot idő több perc, közvetlenül a winwows logó előtt dekkolunk ennyit, csak egy kurzor villog a bal felső sarokban, ez nem random jelenség, mindig ilyen már hónapok óta.
Terheléstől nem igazán függenek a fentiek, én úgy vettem észre hogy inkább szobahőmérséklet függő a dolog, minél melegebb van a lakásban, annál sűrűbben jelentkeznek a tünetek.
A táp előtti porszűrő eléggé tele volt kosszal, azt letakarítottam, a belsejét is kifújkáltam, pár napig nyugi volt, de most, hogy megint marha melegek vannak, újra kezdődtek a gondok.
Chieftec 450W, hét éves. Konfig az adatlapomon. -
tzimash
őstag
Köszi a válaszokat mindenkinek!
Akkor ennek a tápnak annyi. -
tzimash
őstag
Sziasztok!
Adott egy FSP 350PNF táp, sajna tőlem messze, így nem tudom jobban szemügyre venni. A tulaj elmondása szerint folyik a tápból valami, s mióta ez van, azóta zörög, cicereg a delikvens.
Szerintem az a sziloplaszt féleség folyt ki, ami a zizegésre hajlamos alkatrészeket rögzíti. Ezt otthon lehet pótolni valahogy? Ez hogy kifolyt ez az izé, jelentheti azt, hogy a táp haldoklik vagy nem egy nagy ügy?
kb 5 éves jószágról van szó. -
tzimash
őstag
ááá bocsi, félreértés történt. az emlitett jelenség a gépbekapcsolásakor történik
magyarul felpörögnek a ventik és aztán szépen leszabályozza őket a lap. pont akkor kb, mikor a monitor bekapcsol és megjelenik a postscreen.
msn-n dumáltam a sráccal, ő még nem látott ilyet, s azt mondta, hogy "amikor a kártya bekapcsol", ezt én ugy értelmeztem, hogy mikor ugy igazán emberesen bekapcsol, pl játék alatt
na de mindegy, már rábeszéltem egy új tápra. ami nem codegen. egyébként ez a régi gépéből maradt meg. meg nem akart venni, mert az én gépemet is elviszi egy 350-es táp. hiába magyaráztam, hogy azért ez nem olyan 350-es -
tzimash
őstag
sziasztok!
egy ismim panaszkodik, hogy mikor 3d-be vált a 88GT-je, akkor a táp és proci ventije alacsonyabb fordulatra vált, lehet ez annak az oka, hogy codegen 350-es tápja van, az alábbi konfighoz, és esetleg nem birja a szuflát?
giga p35-ds3, 88GT, E6750, 2 vinyó stb.
szvsz, úgy vágnám ki azt a tápot, hogy na, még ha minden (látszatra) jól müködne vele. -
tzimash
őstag
megyek tápot venni
fsp 350pnf lesz vagy chieftec GPS350EB. kösz a válaszokat.
-
tzimash
őstag
hali!
mostanában rejtélyesen újraindulgat a gépem, 1 hónapja cseréltem konfigot, eleinte semmi gond nem volt, kb egy hete kezdte ezt restartosdit. sőt van amikor a win betöltése se sikerül elsőre. volt amikor sokadikra sem... de az egy váratlan, terheléstől független restart megvan naponta. a tápra gyanakszok, ez a konfig gyenge pontja mivelhogy codegen a drága. tudom azt mondanátok, hogyha nincs semmi baj a géppel akkor is cseréljem le.
konfig:
abit an8, x2 3800+@2500MHz alapfesz, ac freezer 64pro, 2x512 ddr400@417 ram, x1950pro alapon ac x2, 1 vinyó, 1 dvd-író, 2db silentblade venti 12+8, 1 hangkari, 1 hálókari, meg a 2,5 éves codegen 400W.
ha tényleg 50% körüli hatásfokkal dolgozik akkor már necces lehet nem? vagy esetleg a noname ramjaim nem birják?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest