- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Macrodroid
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
enzo89
csendes tag
Közben ezt találtam az angol wikin:
"When used for 10GBASE-T, Cat 6 cable's maximum length is 55 meters (180 ft) in a favourable alien crosstalk environment, but only 37 meters (121 ft) in a hostile alien crosstalk environment, such as when many cables are bundled together. However, because the effects of alien crosstalk environments on cables are difficult to determine prior to installation, it is highly recommended that all Cat6 cables being used for 10GBASE-T are electrically tested once installed. With its improved specifications, Cat6A does not have this limitation and can run 10GBASE-T at 100 meters (330 ft) without electronic testing."
Mondjuk a felét nem értem.
De ha jól gondolom 15 méteren elviekben még tudnia kell(ene). Össz-vissz 15-20 méternyit akarok venni.. ez CAT6 és a CAT6a között szolid 6-7 ezer forint differencia. :/ Pedig nekem csak egy sima "mezei" kábel kellene.
-
Latzycha
csendes tag
Szia!
Örömmel jelentem, hogy UTP kábelen keresztül írom ezt az üzenetet!
Visszamentem a boltba és a rajzról leírt szín sorrendet kértem. Otthon egy kicsit megijedtem, mert a színek sorrendje ugyan megfelelt a leírásnak, de nem az 1-es "láb"-nál kezdődött, hanem az utolsónál... (fordított sorrend) Ennek ellenére tökéletes. Köszönöm a segítséget! Üdv. Laci
-
Latzycha
csendes tag
Szia!
Köszi a választ! A 2. napon meg is értettem, hogy mit nézzek a rajzon
Az a helyzet, hogy a színek sorrendje nem úgy van, mint az általad ajánlott rajzon, de a
bekötési sorrend ugyanúgy "egyenes", azaz mindkét felén ugyanabban a sorrendben követik egymást a színek. Konkrétan: kék-fehér, kék, narancs-fehér, narancs, zöld-fehér, zöld, barna-fehér, barna. Ennek ellenére ez lehet a gond? Bocs, hogy értetlenkedem, de nem értem a logikáját. Talán a különböző színű kábelek, különböző vastagságúak és ezért nem mindegy, hogy melyik hova kerül? Ez hülye kérdés volt, de nem tudom megfogalmazni, azt amit nem értek.
Utóbbira nem muszáj válaszolni, elég annyi, hogy "EZ A GOND, HÜLYEGYEREK" és már húzok is.
Üdv
Laci
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Windows 10
- Napelem
- Reklámblokkolók topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Háztartási gépek
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Társasjáték topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Buds 3 Pro fülhallgató
- WHITE GAMER PC! i7-14900K / RTX 4080 Super / 32GB 6000MHz / 1TB 980 Pro / Z790 / 1250W! BeszámítOK!
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- Vízhűtéses 4K RGB ÚJ Gamer pc Intel Core I7-14700KF 28x5.3GHz RTX 5070TI 16GB GDDR7 32Gb DDR5 RGB 2T
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest