-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
Topikgazda
Nekem nincs tapasztalatom vele, cat5e volt a leggyengébb kábel, amivel foglalkoztam, viszont ha rákeresel mindenhol azt írják, hogy csak 100Mbps-ig megy a cat5 kábel. Ha nagyobb sávszélességet akarsz, akkor a wifi kevésbé macerás. Szerintem a mostani aljzatok nem lesznek jók az alapján, amit eddig tapasztaltam. A jobb hely azt jelenti, hogy mennyire vagy igényes erre. Normálisan úgy kéne megcsinálni, minden más csak tákolás függetlenül attól, hogy ipari környezet, vagy lakóház.
-
inf3rno
Topikgazda
A cat5 csak 100-ig megy elvileg.
A bekötés attól függ, hogy mit akarsz. A legegyszerűbb szerintem keystone modullal megoldani, meg valami legolcsóbb kínai műanyag aljzattal, amibe csak bepattintod a modult. Olyat érdemes falra tenni, ami merőlegesen áll, nem 45°-ban. A bekötéshez tömör rezes fali kábelek kellenek, azokat lehet csak rendesen benyomni a modulba, mert nem szakadnak szét úgy, mint a patch kábel. Kell hozzá pár szerszám, ami kb 15 pénz, de annyira nem bonyolult. A router vagy switch oldalán meg csak bepattintod a modulokat egy switch panelbe, aztán ott már patch kábellel is összekötheted őket. Anyagilag még így is jobban megéri szerintem, mint szakemberrel csináltatni, bár franc tudja, én úgy voltam vele, hogy ha meg tudom én is csinálni, akkor minek fizessek érte. Jónak meg jó ha vannak itthon szerszámok bármilyen célra, azokra szívesebben költök.
Jobb helyeken egyébként nem a falból nő ki a dolog, hanem kábelsínnel van elvezetve a megfelelő helyekre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest