- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
Így bízz az installálókban(ház építő és a villanyász) , azt mondta Cat5. Megnéztem(hogy miért nem ezzel kezdtem?) nyilván nem az, hanem Cat5e és azért jó.Ezek szerint nekik ez is Cat5. Akkor nem cserélek,mivel csak azt gyűjtöttem össze, hogy hol vásároljam be az összetevőket. Köszönöm a válaszokat...
-
inf3rno
Topikgazda
Hajrá! Beépítés előtt azért érdemes lenne egy próbát tenni vele a biztonság kedvéért. Elég annyi, hogy szétvágod egy kis darabon, aztán megnézed, hogy az érpárok, amik benne futnak tömör rézből vagy sodort rézből vannak e. A sodort nem jó. Gondolom azért azzal is össze lehet tákolni működőképesre, de nem véletlenül nem ajánlja senki falba. Amire még azt mondják figyelni kell, hogy ne tépd meg a kábelt, hanem óvatosan bánj vele, mert azt mondják könnyen megtörhetnek benne a vezetékek. Szóval nem egy nagy ördöngősség ez az egész UTP kábelezés. :-)
Én mondjuk már franc tudja mióta tökölök a keystone modulos fali aljzattal, de még mindig nem akar összejönni. https://www.gali-na.hu/webshop.html innen rendeltem most szögletes kötődobozt, amit be tudok gipsszel ragasztani a falba, mert amit az Obiban vettem kereket, arról kiderült, hogy nem kompatibilis a cuccal. Az egyik rendben is van, a másikból meg valaki valamikor valahogyan kiolvasztott egy darabot. Lehet, hogy gyártási hiba, buborékos lehetett a műanyag, amikor belefröccsöntötték a formába, aztán azért hiányzik belőle. Meg tudnám tákolni a hézagot, de ha már ennyit költök rá, akkor legyen tökéletes. Íme:
-
inf3rno
Topikgazda
Próbáld meg ezt: [link] A kábelfutáron kívül nem tudok más céget, ami webshopos és adna 100m-nél rövidebb darabokat. Ha beszélsz velük, biztosan meg tudják mondani, hogy miből tudnak kimértet adni, általában abból, ami van raktáron. Árnyékoltat nem érdemes venni az eddigiek alapján, ha nem akarsz bajlódni pluszban a földeléssel is. Egyébként megkérdezheted ezt a fibrain-t is, hogy falba való e a kábelük, meg hogy milyen kiszerelésben adják.
-
inf3rno
Topikgazda
A kábelekkel az a lényeg, hogy amire ráteszed az RJ45 anyát az tömör rezes fali kábel legyen, nem patch kábel, ami sodort rezes, mert az utóbbit megtéped a beszerelésnél, és totál elcseszi a jelet. Legalábbis ezt mondják. Ennél amit linkeltél nem írják, hogy milyen típusú.
(Valaki valamelyik fórumban rossz minőségűnek bélyegezte az ilyen kábeleket, amikben középen műanyag vezető fut. Nekem nincs annyi tapasztalatom velük, hogy alá tudjam támasztani vagy cáfolni tudjam ezt.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Macbook M1 Pro 8GB RAM 256GB SSD
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- iPhone 11 Pro Max 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest