Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gus
aktív tag
Kedves Fórumtársak!
Nem találtam ezzel a kérdéskörrel foglalkozó topikot, ezért bátorkodom nyitni egy újat.
Elnézést, ha már van ilyen.
Ebben az esetben hamut szórok a fejemre, és elvonulok remetének, maximális megbánást tanúsítva.
A problémakör a következő:
Nem először futok bele abba a hibába, hogy az utángyártott akkumulátorok rendelésekor egy adott típusnak megfelelő akku megérkezésekor kiderül, hogy az akku cellaszáma nem egyezik az eredetivel. Most pl. egy HP nx7400 akku rendelésekor a 10,8V-os akku helyett 14,4V-os akkut kaptam. Fizikálisan valóban bele is megy.
Addig nincs baj, amíg az első használat alatt le nem merül. Utána viszont soha többé nem tölti föl a noti, mivel úgy érzékeli, hogy töltve van. Csakhogy igy csak néhány percet bír az új akku. A forgalmazók szerint (bárki elolvashatja pl. az akkuk.hu honlapján) nem probléma, ha az akkumulátorok feszültsége nem egyezik, sőt ugyanazon a cikkszámon árusítják a kétféle akkumulátort.
Én annak idején máshogy tanultam.
Szóval kérdezném a nálam okosabbakat, mennyire kell betartani a notiknál a cellaszámot és a névleges feszültséget?
Másképpen, le tudja -e kezelni a noti töltőelektronikája az eltérő cellaszámú akkukat?
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- Robotporszívók
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- PlayStation 5
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- MacBook Pro 13.3 2017 8GB ram 512GB SSD
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- LENOVO LEGION PRO 7 16" WQXGA i9-13900HX RTX 4080 32GB 2TB NVMe SSD MAGYAR VÁSÁRLÁS/SZLA/BILL.
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év gari
- Lenovo Thinkpad L490,HD,14",i5-8365U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Ryzen 7 9800X3D // Számla // Garancia //
- Lenovo Legion 9 16" 3.2K Mini LED Laptop! i9-13980HX / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest