Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gus
aktív tag
Kedves Fórumtársak!
Nem találtam ezzel a kérdéskörrel foglalkozó topikot, ezért bátorkodom nyitni egy újat.
Elnézést, ha már van ilyen.
Ebben az esetben hamut szórok a fejemre, és elvonulok remetének, maximális megbánást tanúsítva.
A problémakör a következő:
Nem először futok bele abba a hibába, hogy az utángyártott akkumulátorok rendelésekor egy adott típusnak megfelelő akku megérkezésekor kiderül, hogy az akku cellaszáma nem egyezik az eredetivel. Most pl. egy HP nx7400 akku rendelésekor a 10,8V-os akku helyett 14,4V-os akkut kaptam. Fizikálisan valóban bele is megy.
Addig nincs baj, amíg az első használat alatt le nem merül. Utána viszont soha többé nem tölti föl a noti, mivel úgy érzékeli, hogy töltve van. Csakhogy igy csak néhány percet bír az új akku. A forgalmazók szerint (bárki elolvashatja pl. az akkuk.hu honlapján) nem probléma, ha az akkumulátorok feszültsége nem egyezik, sőt ugyanazon a cikkszámon árusítják a kétféle akkumulátort.
Én annak idején máshogy tanultam.
Szóval kérdezném a nálam okosabbakat, mennyire kell betartani a notiknál a cellaszámot és a névleges feszültséget?
Másképpen, le tudja -e kezelni a noti töltőelektronikája az eltérő cellaszámú akkukat?
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- MacBook White unibody eladó töltőárban
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest