Új hozzászólás Aktív témák

• Gus

aktív tag

Kedves Fórumtársak!
    Nem találtam ezzel a kérdéskörrel foglalkozó topikot, ezért bátorkodom nyitni egy újat.
    Elnézést, ha már van ilyen.
    Ebben az esetben hamut szórok a fejemre, és elvonulok remetének, maximális megbánást tanúsítva.
    A problémakör a következő:
    Nem először futok bele abba a hibába, hogy az utángyártott akkumulátorok rendelésekor egy adott típusnak megfelelő akku megérkezésekor kiderül, hogy az akku cellaszáma nem egyezik az eredetivel. Most pl. egy HP nx7400 akku rendelésekor a 10,8V-os akku helyett 14,4V-os akkut kaptam. Fizikálisan valóban bele is megy.
    Addig nincs baj, amíg az első használat alatt le nem merül. Utána viszont soha többé nem tölti föl a noti, mivel úgy érzékeli, hogy töltve van. Csakhogy igy csak néhány percet bír az új akku. A forgalmazók szerint (bárki elolvashatja pl. az akkuk.hu honlapján) nem probléma, ha az akkumulátorok feszültsége nem egyezik, sőt ugyanazon a cikkszámon árusítják a kétféle akkumulátort.
    Én annak idején máshogy tanultam. :F
    Szóval kérdezném a nálam okosabbakat, mennyire kell betartani a notiknál a cellaszámot és a névleges feszültséget?
    Másképpen, le tudja -e kezelni a noti töltőelektronikája az eltérő cellaszámú akkukat?
    Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat. :R

Új hozzászólás Aktív témák