Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor Magic V2 - origami
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
nem dvb-t-re gondolsz?
egyébként tud t2/c/s2-t is.
nem nagy érvágás, alapvetően azért vettünk lcd tv-t mert az amúgy meglevő digitális tartalmakkal való összeköttetés nem volt megoldott hdmi hiányában, "adást" eddig sem nagyon néztünk, nem nagyon van olyan az upc kínálatában ami minket érdekelne, így nem lesz nagy érvágás de mindenesetre érdekelt a téma, azért mert az viszont nem mindegy, hogy a bekötés/kábelezés ilyen gyatra vagy maga az adás természete ilyen.
-
hardverlog
aktív tag
válasz
DeFranco
üzenetére
nekem az egyik szobában még analógon megy a jel a ledre, mert abba a szobában ritkán vagyunk, de igen gyenge a képminőség, persze a szemem már ráállt rág a hd csomagra a másik szobában...lehet 10 éve ezen sem szörnyülködtem volna ennyire

legelek: szerintem nem kapja azokat analóg bronze-al....csak digitálissal kapná...szerintem.
-
DeFranco
nagyúr
nem váltok előfizetést és nem tervezek több kábeltévét nézni ezért tettem fel azokat a kérdéseket amit és úgy ahogy.

(bocs csak próbálom mederben tartani mert ilyenkor szokott elkezdeni burjánzani a téma aminek a végén az van hogy miért nem akarok én petúniát a balkonomra miért gondolom hogy mérgezi a költöző gólyákat)
@hardverlog: ha ez normális, akkor ok, csak próbáltam keresni
a) erről visszaigazolást, ez pipa
b) esetleg referenciát, ha van ilyen ahol ilyet mutatnak hogy mi a reális elérhető képminőség
c) valami módot amivel tudom mérni a jel minőségét esetleg ha van ilyen házilag megoldható workaround -
-
merqree
őstag
válasz
nicu71
üzenetére
Én panaszt tettem a myUPC miatt az UPCnél, mert siralmas.
És mondtam nekik, hogy ha hitelt érdemlően tudják bizonyítani, hogy a számlát kézhez vettem, majd akkor fizetem ki a számlát ezek után.
Nem is értem, hogy az emailben, mint melléklet, miért nem tudják elküldeni a PDFet. -
DeFranco
nagyúr
lehet kicsit fura lesz a kérdésem, de megpróbálom értelmesen feltenni:
vettünk egy full hd lcd tévét nemrég, most ezen nézzük (ha nézzük) a tv adást, upc analóg bronze előfizetésünk van.
a régi még CRT tévén nem foglalkoztam a kép minőségével olyan volt amilyen, valamikor a pun háború idején behangoltam aztán azóta hozzá sem nyúltam ha változott a kiosztás akkor sem.
most persze a tv miatt elkezdtem nézni hogy mi is jön a drauton és a hát az adás képminősége elég gyatra, sokszor olajfestmény szerű, a logo-k apró betűi is összemosódnak stb. tudom hogy ez így mindenféle illusztráció nélkül elég kevés infó de meg szeretném tudni, hogy egy analóg szolgálatás esetén egy ilyen felbontású lcd panelen kb. mire kellene számítanom, mi lenne a normális képminőség? gondolom hogy olyan nem lesz mint a crt-n mert a felbontás hiányát és a jel hiányosságát a szoftver itt "kipótolja" de mégis jó lenne valami támpont.
egyébként a tv jel minőségét én házilagos eszközökkel (tésztaszűrő, kombináltfogó, tuto-lakat) tudom ellenőrizni valahogy?
-
Toth_Jani
őstag
Megjött a havi számla -200 forint, bemegyek a postára és mondom hogy ide nekem gyorsan 200 forintot.

-
thomas77
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Most melózok. A szerelő meg elvileg megy ma. Talán helyre tudja rakni. Ha nem, akkor tovább vizygálódok. Addig is... köszi a segítséget.
-
thomas77
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Csillapító nincs sehol, de 3 elágazás is van a lakásban.
-
kabelmania27
félisten
válasz
birorichard
üzenetére
Ha 8-10 a vételi és 40-es az SNR akkor jó.
Milyenek a feltöltési értékek? -
thomas77
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Közben be is jelentettem. Ma délelőtt jön a szerelő. Megnézi.
De mitől mászhat el a jelszint? -
-
birorichard
őstag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Igen, 8-10, illetve 40. :/
(#64975) Orgi: akkor vmit ők csesztek el. Bejelentettem, remélem holnapra jó lesz. Pedig nem szokott gond lenni a upc-vel nálunk.
-
thomas77
senior tag
Pár napja folyamatosa szakadoznak bizonyos tv csatornák. Leginkább akkor, ha a modemem aktívan forgalmaz. Egy speedtest mérésnél gyakorlatilag megáll a kép és a hang is a tévén.
Okozhatja ez a túl magas felfelé irányuló lejszint? Ubee modemem van és ezt írja:
1 44 Locked 40000000 64QAM 5120000 ATDMA 57.00 dBmV
A letöltési jelszintek így alakulnak:
1 8 Locked 410000000 256 QAM 6952000 37.093 dB -3.01 dBmV
2 1 Locked 354000000 256 QAM 6952000 36.844 dB -2.18 dBmV
3 2 Locked 362000000 256 QAM 6952000 37.936 dB -0.87 dBmV
4 3 Locked 370000000 256 QAM 6952000 37.936 dB -1.09 dBmV
5 4 Locked 378000000 256 QAM 6952000 37.936 dB -1.71 dBmV
6 5 Locked 386000000 256 QAM 6952000 38.258 dB -1.06 dBmV
7 6 Locked 394000000 256 QAM 6952000 37.356 dB -1.51 dBmV
8 7 Locked 402000000 256 QAM 6952000 37.936 dB -0.53 dBmV
Köszi a segítséget. -
Orgi
addikt
válasz
birorichard
üzenetére
Nem, 7. kerület és nálam se oké, de furán nem jó
Speedtest szerint tökéletes, de mégse megy se a Youtube, se más videós oldal pl, de a torrent se. -
kabelmania27
félisten
válasz
birorichard
üzenetére
Modem értékek rendben vannak?
-
birorichard
őstag
Srácok, Zuglóban nálatok minden ok a nettel? Lassú, szakadozik, a modemmel lehet a gond v az ő oldalukon nem jó vmi? Mondjuk előbbit nem hiszem, mert nem melegebb a szokásosnál, felület is simán megy. :/
-
mikk2000
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
-
-
mikk2000
őstag
Sziasztok, upc mediabox hd és a tv csatlakoztatására elég egy hdmi 1.3 szabványú (apa-apa) kábel, vagy mi ajánlott? Sacc full hd a tv.
-
Lazarski
csendes tag
válasz
üzenetére
Sajnos nem minden technikus ilyen. Nekem pont egy olyat sikerült kifogni aki még kábelt se hozott a bekötéshez és a csatlakozót is hosszas bénázás után rakta fel (már majdnem kivettem a kezéből, mert én gyorsabban megcsinálom, pedig csak párszor gyártottam koaxot), cserébe olyan pökhendi stílusa volt, hogy leginkább kivágtam volna, pedig türelmes vagyok. Valahogy mindig kifogom... Matávos időkben is jött egy olyan pacák DSL-t szerelni, akinek fogalma se volt hogyan működik, de bizonygatta órákig, hogy nem lehet megoldani bekötést és a házon belül van hiba (semmi hiba nem volt, szintén szakmabeli telefonszerelő ismerős hiába mondta neki mit kéne és megcsinálja, csak engedje már oda, viszont csak hosszas kérlelés után sikerült meggyőzni). Azért őszintén remélem, hogy még van egy-két értelmes szaki.

-
törölt tag
Közben bekerült a media card a tévébe (Samsung KS8000), és megy szépen, ékezetek is kapásból rendben voltak. Így tudok tévézni, még ha nem is a tervezett HDMI-s box > erősítő > tévé bekötéssel.
A Samsung rendszere azért macerás kicsit (például műsorok leírását lekérdezni, hangsávot váltani), de lehet, csak a kézikönyvet kell megnéznem. Ha mást nem, Harmony-val csak sikerül mókolni rajta. Gyorsnak gyors, nem sokat szórakozik csatornaváltással meg hasonlókkal.
Az előző és a mostani technikus is jó arc volt, ez váljon becsületére a UPC-nek.
-
kezo0
addikt
A szmájlival próbáltam jelezni, hogy ironizálok, de ezek szerint nem ment át.

Amúgy volt már olyan, hogy amikor számukra kedvezőtlen volt, ami egy ilyen beszélgetésben elhangzott (mert pl. a tájékozatlan ügyintéző hülyeségeket beszélt/ígért), akkor valahogy egyből nem akart előkerülni az a hangfelvétel...
-
Madycsa
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Érdekes, ők rögzíthetik de ha az ügyfél teszi, az már nem okés.
-
kezo0
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lehet, hogy nekünk, ügyfeleknek is azzal kéne kezdeni az ilyen telefonbeszélgetéseket, hogy tájékoztatjuk az ügyintézőt, hogy a beszélgetést rögzítjük.

-
kezo0
addikt
Hát akkor mást mondtak, mint ami az ÁSZF-ben van, mert ott azt írják, hogy három egymást követő hónapban nem haladhatja meg a teljes forgalom a 300 GB-ot.
De igazából mindegy is, mert évek óta nem hallottunk olyanról, akit az extrém forgalom miatt ténylegesen korlátoztak volna. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nekem 120-as netem volt amíg UPC-s voltam, tavaly júliusig. Az utóbbi 2-3 évben sosem szóltak emiatt, pedig forgalmam az volt. Néhány évvel ezelőtt kaptam még figyelmeztető email-eket, de az teljesen random jött, köze nem volt a forgalomhoz. Volt olyan, amikor folyó hó elsején jött a mail, hogy elértem a keret 80%-át, de 100%-os levelet sosem kaptam.
-
pjen
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kb 2 hete vqn 500as netem,külön szóltak a 300 gigás határról.Csak a feltöltést számolják,legalábbis nekem ezt mondták.
-
Levi123
senior tag
válasz
Watercolour
üzenetére
Akkor azt hiszem a felhasználók 99%-nál felmondhatná.

Lehet ezt a 300 GB-ot is akkor határozták meg amikor még pár MBites net volt aztán itt maradt ezen a szinten, a net sebességek meg elszálltak. Olyan ez, mint a 90-es években megadott 9 Ft-os km díj, amit most emeltek 15-re
-
-
Levi123
senior tag
UPC-nél szólhatnak ha nagy a havi adatforgalom?
Valami 300 GB/havi forgalomra emlékszem ezt nem tartja be gondolom a UPC, mert most néztem volt olyan hónap amikor 713 707 MB volt a le és feltöltésem összesen. Kerestem itt a fórumon, de nem találtam, mert mindenki képeket szúrt be a forgalmakról..
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szerintem lapozzunk... Egyrészt eléggé egyértelműen leírta, hogy nem akar díjnetet, másrészt ez egyébként sem a díjnet topik.
-
válasz
merqree
üzenetére
Ha sok szolgáltatód van, akkor hiába van mindnek saját számlázási rendszere, mindnél külön be kell jelentkezni, stb. A díjnetben az a jó, hogy a gázszámlától a a vízdíjon át a netszolgáltató is működik vele, (egyedül az elmű vonta ki magát ebből, aztán regisztráltam a saját rendszerükben, aztán megváltoztatták az egész rendszert, úgy hogy be sem tudtam lépni, azóta sárga csekken küldik, azt is utálom)
És amúgy össze van kötve a díjnet a netbankommal, és egy kattintással fizethetem a netbankomból, akkor, amikor én akarom. A számlát email-ben küldik, és tök magától megy a netbankomba, és amikor belépek, ott van, klikkelek és már kész is.
Szerintem ez hozzáadott érték, hogy nem kell 5 szolgáltatónál külön bohóckodni. A bankos beszedési megbízást ugyanakkor nem szeretem, mert azt magától vonják. Itt pedig én nyomom meg a gombot, tehát van jóváhagyási jogom, és ha nem tetszik a számla, nem fizetem ki, hanem reklamálok. -
Vangelis
félisten
Voltak kint... megnézték.
Hazaértem megnézem.
Telón 170 körül mértem wifin. Majd laptopon is teszt este.
-
merqree
őstag
válasz
Toth_Jani
üzenetére
Kritikán aluli... csak a számlát akarnám letölteni, de két napja lehetetlenség.
Nagy nehezen belépek, rákattintok a számla menüpontra, erre újra lépjek be. Ezt fokozza azzal, hogy néha kiírja, hogy sokáig voltam inaktív, ezért kiléptet a MyUpc-ből...
Ha mégis sikerül a letöltésre kattintanom, nem történik semmi, csak a bejelentkező oldalra kerülök...(Windows 7, Firefox. AdBlock és minden kiegészítő blokkoló kikapcsolva)
-
törölt tag
Sziasztok!
Érdeklődnék miért van az hogy myUpc belépésnél csak 2-3. próbálkozásra enged belépni (holott mindent jól beírok), illetve ha már nagy nehezen sikerült belépni akkor meg a számlák menüre kattintva kiléptet.
Üdv.
-
Levi123
senior tag
válasz
PlatiaAmos
üzenetére
Nekem is bridge módban megy, pont most ránéztem és engedélyezve volt. Sajnos szerintem nem lehet letiltani. De nincs jelentősége ha megy, főleg ha nem csatlakoznak rá. Lehet a wifree miatt aktiválja magát restartnál..

-
Vangelis
félisten
válasz
Vangelis
üzenetére
re:
Annyit sikerült elérnem, hogy túrtam kábel a másik routerből. Most 180-190-el megy.. de még mindig nem 500
Valamit tuti mókoltak , mert 10 perce még xarabb volt jóval.
Holnap jön ki valaki és megnézi. De most így mi a xart mondjak neki..., mert most a garantált már megvan.
Asztalin meg lehet a 10/100 as kártya a ludas.
-
Vangelis
félisten
válasz
Watercolour
üzenetére
Beszéltem velük.
Nah eszemben sem volt, hogy a asztali gépben még 10/100-as LAN kártya van.
De a laptopomban 1000-es. A laptoppal még kevesebbet mérek .... mint a 10/100-as kártyán.
Direkt a saját kábelükkel amit ők adtak. Mert hát az sem mindegy.
Tesztelek még....

-
4Grider
félisten
válasz
üzenetére
Mivel nem vállalnak erre a "szolgáltatásra" semmiféle garanciát, így nem túl sok sávszél van egyes csatornák mögé téve. Így tehát természetesen csatorna- és időszak-függő a szakadozás. Napközben jellemzően egyik csatornával sincs gond, estefelé a szakadozások, a videó nem lejátszható és hasonló hibaüzenetek megsokszorozódnak.
Érdemes pl. estefelé megnézni néhány csatornát, pl. F&H, Cool TV, stb... -
PlatiaAmos
tag
Lett router itthon, a másik topik segítségével áttudtam kapcsolni nagy nehezen bridge módba ezt a fantörpikus technicolor upc modem/routert.
Viszont ennek ellenére se bírom kikapcsolni a wifit rajta.
Ha újraindul a modem akkor rögtön megint megjelenik a wifi, van valami létező módszer ezt totálisan letiltani?
-
eeXaa
addikt
...üdv!
....létezik olyan live streaming szolgáltatás amit külföldröl is lehet használni?
...ha nem upc, akkor valami más? hasonlóra gondolok mint a médiaklikk... persze havidijas formában.
...ha létezik topik külön erre, linkelné vki? -
-
-
-
salapp
addikt
Van olyan, aki tableten nézi a horizon go-t és nem "homokórázik" neki ill nem írja ki gyakran, hogy "instabilnak tűnik az internetkapcsolat..."?
Magyarán szólva van, akinek ez a szolgáltatás nem egy fosch és akadásmentesen megy?
A net 120-as, a tablet quadcore/2Gb RAM.
Mit kell ahhoz beállítani, hogy menjen ez a csoda szolgáltatás?Ja, és a legutóbbi (kb. két hónapja volt) frissítés óta sokkal vacakabb a képminőség is, ami még kis kijelzőn is szembeötlő.
-
Vangelis
félisten
válasz
Watercolour
üzenetére
Illendőségből .... nem akarom hívni

De tényleg gáz, hogy nem megy a garantált sem..

-
Indiant
addikt
válasz
headhunter
üzenetére
Ez az "ePack kedvezmény" hogy működik?
..csak mert állítólag minden hónapban működik. Nálam talán 1x vonták le. -
Vangelis
félisten
válasz
Watercolour
üzenetére
De akkor be volt jelentve, hogy nincs szolgáltatás.
Utána helyrejött... csak ezt a xaros sms jön naponta kétszer. viccből írtam a kötbért

Holnap meg bejelentem a netet. Eddig asztali gépen bevallom nem is néztem. Wifi.n meg ugye nem is fog annyival menni.
Ma néztem a gyerek gépén és nem fényes... sajnos.
-
Watercolour
aktív tag
válasz
Vangelis
üzenetére
BUÉK neked is!
Kötbért akkor köteles adni a szolgáltató az előfizetőnek, ha a bejelentett hiba a szolgáltató felelősségi körébe tartozik és a bejelentéstől számítva 72 órán belül nem tudták kijavítani a problémát.
Tekintettel arra, hogy még nem jelentetted be a hibádat, valószínűleg nem kötelesek neked kötbért fizetni.
Nem is értem, miért vársz több mint egy hete egy nyilvánvaló hiba bejelentésével. -
Vangelis
félisten
B.U.É.K mindenkinek!
Karácsony előtt volt egy központi hiba.
Akkor jelezték sms-ben hogy megkezdték a javítást vagy mit.
Azóta minden nap jön 2-3 sms, hogy folyamatban a hiba elhárítása.....
Akkor ez már kötbéres
A szolgáltatás megy... igaz az 500 helyett csak 50-60 a letöltés. Feltöltés meg 22-25 az nem rossz.Lehet holnap bejelentem hibára , mert így felesleges az 500 as FB ha még a garantáltat (100) sem tudják szolgáltatni.
-
headhunter
addikt
ePack kedvezménynél "is" csökken az ÁFA 18%-ról, 5%-ra?

"ePack kedvezmény Havidíj : -444,92 Ft"

Jelenleg: 6.699Ft/hó
2018.01.01.-től...
500/22Mbit:
2.500Ft, 2.225Ft
Gold HD: 3.699Ft
2. CAM modul : 500Ft
Telefon: 500Ft
ePAck:-500Ft, -445Ft
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Összesen: 2.225+3.699+500+500-445= 6.479Ft/hó (6.424Ft helyett) -
NoOne1976
őstag
"Imádom" ezt a szuper Horizon HD Mediaboxot
Volt már jópár stb-m az életben, de hogy ennél mennyire nem egyértelmű, hogy mit hol találni beállításilag...Hogyan tudom megoldani azt, hogy a csatornalistában a kedvenceket lássam. A másik boxon hónapokkal ezelőtt megcsináltam, most ennél is meg akartam, de nem jövök rá, hogy kell. Kedvenc adók be vannak pakolva, megfelelő sorrendbe vannak rakva. A műsorújságnál ki is tudom választani, hogy kedvencek, de utána ha újra a csatornák között váltok, megint az összeset látom.
Segítsetek!

-
lacko6
senior tag
Hi.
Valaki nem tudja hogy a 14 napos elállási jognál mennyi költséget számolnak fel?
-
Lazarski
csendes tag
válasz
popely16
üzenetére
Nem így van. Lehet időzítetten felvenni, de ha másik csatornát nézel közben akkor jelzi, hogy átléptet oda és csak azt tudod nézni addig, amíg az adott műsor EPG szerint tart, de bármikor meg lehet szakítani a felvételt. Szerencsére annyira legalább értelmes a cucc, hogyha valamit előre időzítettél akkor is felveszi a külső vinyóra ha már standby módba lépett.

-
cigam
titán
válasz
popely16
üzenetére
Ne hallgass az ügyfélszolgálatosokra! Csak halvány emlékeik vannak arról miről volt szó a felkészítésükkor. Lövésül nincs miről beszélnek. Keverik a szezont a fazonnal.Készíthetsz előre programozott felvételt. De a felvétel készítés közben nem tudsz átkapcsolni más csatornára, mert csak 1 vevő egység van benne. (Mint régen a VHS magnók esetén).
Amúgy meg miért nem hiszel azoknak, akik nap mint nap használják az eszközt. Ha megkérdőjelezed a választ, minek kérdezed meg?!
Higgy a saját szemednek. Csapd fel a kéziköny 36. oldalát. Szerinted ezt a fejezetet miért írták bele?
-
kabelmania27
félisten
45-ös SNR-ben 10-es vételi és 40-es adási értékben, 100%-ös jelminőség/jelerősségben és Ügyfélmegtartó Ajánlatokban Gazdag Boldog Új Évet Kívánok!
Aktív témák
Hirdetés
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Battlefield 6
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- LG UltraWide 34WQ500-B IPS Monitor! / 2560x1080 / 5ms / FreeSync
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Mobiltelefon szerviz Apple & Android készülékek gyors javítása!
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nekem 13 Ft kell fizetni,miután nagy nagy nehézségek árán sikerült bejutni a myUPC-re 

Volt már jópár stb-m az életben, de hogy ennél mennyire nem egyértelmű, hogy mit hol találni beállításilag...