Új hozzászólás Aktív témák
-
Gismo
addikt
Hello embörök!
Hol lehet venni manapság ilyen hangfalszetteket? -
jadams
csendes tag
Hello!
Igen az SP-968-ban van erősítő. Ami a jelzéseket illeti, az AC3 és az 5.1 tulajdonképpen ugyanaz, hiszen mindkettő 5.1 valójában. A mély hátulján kétféle bemenet van, 6 RCA az AC3-hoz, 2 RCA az 5.1-hez. Azaz ha DVD-t vagy számítógépet kötsz rá, akkor a 6 RCA-t használod és mind a 6 csatorna külön szólni fog. Ha valamilyen sztereo jelet (Rádió, TV), akkor át kell kapcsolni az 5.1 vagy 2.1 állásba. 2.1 esetén marad a sztereo hang, azaz csak az első kettő szól, de a mélyebb hangokat lekeveri a mélynyomóba. 5.1 esetén pedig egyfajta virtuális térhangzást csinál a sztereoból, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy a hátsó két hangszóróból ugyanaz szól, mint az első kettőből, mert valamilyen belső dekóderrel leválasztja azokat és néha határozottan hallani, hogy csak hátulról jön hang. Különösen jól hallani, ha sztereo TV-re kötöd, és sztereo adást nézel (kereskedelmi csatornák szinte mindegyike az már), ekkor észre fogod venni a különbséget.
Tehát a hangfalszettre ráköthetsz egyszerre két forrást (pl. szgép és TV, vagy DVD és TV), és azok között az AC3 és 5.1/2.1 kapcsolóval válthatsz.
A Neten valóban meglepően kevés információ van róla. Röviden annyi, hogy a mély fa, a többi műanyag, az első három hangfal mindegyike kétutas, ebből a center három hangszórós, a hátsók egyutasok. Mindegyik hangfalhoz adnak kábelt, szgép köré elég, de én pl. több méterrel megtoldottam azokat. A távirányító bármilyen szögből működik, ki/bekapcsoló, elnémító, hangerő-szabályozó és AC3/5.1/2.1 kapcsoló gomb van rajta. Ami meglepett és egyben kicsit idegesített is, hogy a hangerőt csak a távirányítón lehetett szabályozni, magán a mélynyomón nem. Elemet nem adnak hozzá. Van még egy rövid leírás és sajnos csak egy darab 2 RCA - 1 jack átalakító kábel. Vagyis még kettőt be kell szerezni mellé, mert az AC3-hoz összesen 3 kell ugye.
Egyelőre ennyi jut eszembe, ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.
Adam -
almi
senior tag
Helló!
Remélem jadams még nézed ezt a topicot néha!
Unitek SP-968 5.1ügye erről a hangfalszettről lenne szó.Ez ügye aktív?Mert a DVD playeremben nincs erősítő.Az AC3 az tul képpen mit is takar?Az valami hang ügye?e azt akor máshogy kell csatlakoztatni mint a sime 5.1 et?
[Szerkesztve] -
Oldradio
csendes tag
Hello mindenkinek !
Vettem egy Unitek SP611-est a fiamnak, Tök jópofa kis hangfal. Eredmények itt:
http://oldradio.tesla.hu/sp-611%20hangfal/sp-611.htm
Géza -
Boxer001
veterán
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy lehet-e Unitek SP-968 5.1-et sulinetben venni? -
jadams
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Vettem egy a fórum címében szereplő hangfalszettet, s mivel igazából senki nem írta le konkrétan a véleményét, gondoltam megosztom veletek tapasztalataimat. Mielőtt belekezdenék, elmondom, hogy mikor vásárlás előtt álltam, sok hangfalszett leírását, tesztjét végignéztem, és nem különösebben hosszú gondolkodás után egy Genius mellett döntöttem (SW-HF 5.1). Erről aztán tényleg csak jókat lehetett olvasni. Már ki is néztem, hol veszem meg, mikor előtte való nap az árlistát böngészve megakadt a szemem véletlenül a Unitek SP-968 5.1-en. Gondoltam rákeresek és megnézem, mivel a Geniusnál olcsóbb is volt. Az SP-xxx jelölésből sejtettem, hogy vmi köze van a Codegenhez, mint már itt a fórumban is említve volt, névváltozáson ment keresztül. Nos a kép, amit láttam először, elég volt ahhoz, hogy az adatairól is bővebben olvassak. Ezeket most itt nem részletezném, lényeg az, hogy számomra megfelelőnek tűntek. A Geniustól azért nem kellett volna a Home Theater, mert már láttam egy ismerősnél és tényleg nagyon király, de olyannyira, hogy egy akkora szobába mint az enyém (kb. 4x4 m), még sok is (nem tudnám kihasználni, úgyis csak megsüketülnék). Visszatérve a Unitekhez, nekem személy szerint a szürke szín jobban is tetszik, a fával sincs semmi bajom, csak a szobám tele van szürke tárgyakkal, úgyhogy elütött volna a fa. Ezenkívül nagyon tetszett, hogy az első három hangfal mind kétutas (ráadásul a center három hangszórós). Rövidebbre fogva, mind az adatai, mind a kialakítása, mind az ára elfogadhatónak bizonyult, úgyhogy emellett döntöttem. Bár a neve nem olyan ''nagy'', mint a Geniusé, azért valamelyik DVD-s honlapon azt olvastam, hogy ''már hazánkban is kaphatók a Unitek minőségi termékei'', és a hangfalakról volt szó.
Most, hogy eltelt pár hét, már tényleg ismerem jól, úgyhogy megosztanám veletek tapasztalataimat, hátha valakit rábeszélek ennek vásárlására, de lehet, hogy éppen eltántorítok attól (ugyanis a negatívumait is elmondom, mert van az is):
+ (majdnem) teljesen irányítható távirányítóról a rendszer, ellenben a Geniusnál csak hangerőszabályozó van (azért majdnem, mert be/ki kapcsoló nincs rajta, de egyébként lehet, hogy nagy hülyeséget írok, mert semelyik házimozi távirányítón nincs)
+ messziről és nagy szögből is működik a távirányitó (Geniusról olvastam, hogy szinte csak szemből)
+ jól mutat a kék hátterű kijelző a subon, amely a hangerőt mutatja dB-ben
+ a sub nagyon tisztán, berezonálás nélkül adja a mélyeket, és ezt méretéhez képest egész nagy hangerőn (azért odébb lökni nem fog, ahogy azt egyes Genius Home Theatre tulajdonosok állították, hozzáteszem, szerintem enyhe túlzással - bár tény, hogy annak 1''-lal nagyobb átmérőjű a subja)
+ a közepes és magas hangok szépen szólnak a szatellitekből, az elsőknél nagyon sokat számít a kétutas megoldás, a hátsókhoz bőven megfelel az egyutas is
+ mindegyik hangfal mágnesesen árnyékolt, bár semmilyen leírásban nincs (a monitor közelébe téve semelyik sem zavart be, még a mély se)
+ elegendő hosszúságúak a kábelek a hangfalakhoz (persze ha csak közvetlen magunk köré akarjuk tenni, asszem 2-2 méter az elsőkhöz, 5-5 a hátsókhoz, én például mindegyiket meghosszabbítottam így is)
- sajnos csak a mély faborítású, ezt viszont lehett sejteni, mert csak ezt lehet olvasni minden leírásban, a szatelitekről semmi sem volt írva (így titkon reménykedtem, de tényleg csak műanyagok; egyébként tudom, hogy sokat számít a fa, mégis kristálytisztán szólnak a szatelitek, nem tudom tényleg mennyire lenne másabb, ha fa lenne. Viszont a mély faborítású és szerintem ez a lényeg, ellenkező esetben biztos nem vettem volna meg.)
- bekapcsoláskor kissé hangosat ''pattognak'' a hangfalak, de lehet ez csak nálam fordul elő (egyre gyanúsabb nekem, hogy a villamos hálózat miatt,... vagy a fene se tudja)
- a subon található két vezérlő gomb igazából nem tudom, mi a fenének van rajta, mert az egyikkel a 2.1, 5.1, AC-3 állások között kapcsolhatok (oké, ez még rendben, bár a távirányítón is rajta van), a másikkal pedig a hangerő, bass hangerő és treble hangerőt nézhetem meg és tényleg csak nézhetem, ugyanis változtatni nem lehet rajta (vagy annyira béna vagyok, hogy ennyi idő alatt nem jöttem rá, hogyan) - azaz a távirányító nem csak kényelmi funkciót tölt be, hanem olyannyira szükséges, hogy nélküle szinte használhatatlan az egész
- bekapcsoláskor nem a legutóbbi, kikapcsoláskor beállított értékekkel indul, hanem az előre beállítottakkal (20-as hangerő a 40-ből, meg 2.1-es állás, egyebek mellett, ez kicsit idegesítő, de azért még belefér)
- csak 1 jack-RCA kábelt mellékelnek, így még kettőt be kell szerezni, ha az AC-3-at akarjuk élvezni
- a leírás kissé szegényes, konkrétan egy papírfecni (persze elég ez, ha van vmi fogalmunk a házimoziról és az 5.1-ről, de akik sose láttak még ilyet, azok szerintem segítségért fognak fordulni)
Hát kb. ezek jutottak eszembe, ha valakinek lenne valamilyen kérdése még, szívesen válaszolok, ha tudok. Összefoglalva, nem bántam meg, hogy emellett döntöttem, olcsóbb, mint a Genius, nekem sokkal szebb is, nagyon jól szól, oké, hogy vannak negatívumai, de mindegyiknek van, még a Home Theaternek is, mégha senki nem is beszél róla.
Ajánlom mindenkinek, aki nem a legprofibb, mégis minőségi házimozira vágyik!
Adam -
Sipi16
őstag
csak a mélynek nem jó az árnyékolása a kicsiknek tökéletes!!!
-
Nedudgi
aktív tag
válasz
ElecTroBoy #24 üzenetére
Azért mert itt a hangváltó a dobozban van és nem a SubWoofer kimenetről szedi a mélyet. Egyébként az sp-622-t én is csak ajálani tudom bár az árnyékolása nem valami jó
-
Sipi16
őstag
Sziasztok én ma vettem meg az unitek SP 622-es 2.1-es hangfalat isznyat mélyei vannak mindenkien ajánlom!!!!!
-
atosz
őstag
Ha vkinek van vmi tapasztalata az Unitek SP-968-al, az ne fogja vissza magat. Most 23-ert lattam sulinetben. Bővebben: link
-
ElecTroBoy
csendes tag
Tök Jó az egész Hangfalszet csak annyi a bajom vele hogy, volt egy creative 5.1 -esem is és annak 3 csatlakozoja volt a géphangkártyájába ennek meg csak egy van!Megtudja valaki mondani Hogy miért?
,
Mp3zzzzzzzzzz
[Szerkesztve] -
loszerafin
senior tag
Nekem Unitek SP 622 van. Jól szól, de ha kikapcsolom a számítógépet, búg.
Tudja vki mitől van? Gondoltam a földelésre, de közös elosztóban van a hangfal a szgéppel,
ráadásul a hangfal 220-as dugója földeletlen, olyan vékony kialakítású. -
Scream007
őstag
tudom kicsit kései a kérdés, de akinek van tapasztalata a topiccímben szereplö cumoval az léci írjon már valamit, mert én is ilyet szeretnék majd venni.
-
krisz073
tag
UP
-
krisz073
tag
Senkinek nincs ilyen rendszere
Valaki igazán nyomhatna 1 kis helpet -
krisz073
tag
Sziasztok.
Én 1 Unitek SP-968 5.1-et vettem.
Kérdésem az lenne,hogy rákötöttem a DVD lejátszot,de szeretném a Számitógépemet is rátenni.Milyen formába tudnám ugy megoldani a dolgot,hogy egyidőbe mind a 2 egység be legyen kötve és mindig az szoljon ami éppen üzemel? -
Met
nagyúr
A SP-288 is jól szól?
-
klezzz
tag
Hi!
UP
Akkor frissítve a kérdést Codegen hangfalak milyenek? -
zeg
őstag
Pedig Codegen=Unitek
Pár másodperces keresésem eredménye egy árlista :http://www.jmt-bg.com/?go=135
De keresek még neked tucatszámra oldalakat, ahol a C=U?
Mellesleg fel sem tunt a modellszámozásban az SP?
A teljesítmény lényegtelen(2*30W bőven elegendő egy 20nm szobába), csak a hangminőség számít. -
klezzz
tag
Hi!
És pontosan milyen 2.1 tipust vettél ill. érdemes venni, mert nem sok különbség van árban meg teljesítményben.
Fadobozos a satelit is?
Van 622 (jó a színe, 686 (erőssebb satelitek?), 828 (távirnyányítós),868 (fekete), 968 (mutatja az időt
)!
-
klezzz
tag
IGEN IGEN
Érdekelne
Nagyon felcsigázott az UNITEK. -
redsas
tag
Ja és már új modellek vannak nem a képeken lévő!!
-
mawrhin
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetetk erről a hangfalszettről? esetleg van valakinek tapasztalata?
Az ára 27e ami nem tűnik rossznak.
Bővebben: http://www.unitek.cn/en/search/index.asp?model=&sort=5.1%20Speaker&
(második oldal, lap alja)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Macska topik
- Formula-1
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nintendo Switch 2
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magisk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HP ProoBook 430 G5 laptop (Kijelző törött)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest