- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
válasz
fatpingvin #44 üzenetére
-
hapakj
őstag
válasz
fatpingvin #44 üzenetére
Köszönöm! Én mindent megtettem
-
hapakj
őstag
válasz
fatpingvin #9 üzenetére
egy számítógép méretű számítógép igenis legyen moduláris, nem kell vékonynak lennie
. - s ezt ugyan kimondta? Ez elég szubjektív. A desktopom ok, legyen moduláris, de a MacBook-om pedig legyen könnyű és kompakt. -
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #13 üzenetére
Nem csak en mondom, a fejlodes ive is egyertelmuen ezt mutatja. Minden az integraltsag fele vezet a konzumer eszkozoben, nemsokara az lesz az ujdonsag, hogy a processzorral egy tokba lesz integralva a teljes rendszermemoria.
pl. amit mi hasznalunk beagyazott rendszerekhez, annal mar a dcdc tap kondikkal es tekercsekke+sdram+cpu+eeprom is egy darab bga tokba van integralva a cpu-val, nem kell kulon vacakolni vele a mobon.
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #9 üzenetére
Ugyanolyan erosen integralt/embedded mar egy laptop. Lasd M2 alaplapja nagyjabol 2x akkora, mint egy rpi. Tok felesleges bohockodni a memoval, megveszi az ember az elerheto legnagyobbat es kesz is van. Aki meg fillereskedik az igy jart. Manapsag a memoriacsere kb. olyan szintu igeny a laptopokban, minthogy hogyan cserelik az 1.2 motort 2.0-ra egy random autoban.
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #7 üzenetére
Problemasnak nem problemas, legfeljebb szokatlan. Raspberry pi-sek pl. eleve ezt szoktak meg, nincs is vele gondjuk.
-
nevemfel
senior tag
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
Én is, bár a tendenciák más irányba mutatnak.
Nemrég kíváncsiságból megnéztem néhány videót macbookok felépítéséről, hardverproblémák megoldásával kapcsolatban, és ezek a gépek szinte már olyanok, mint egy nagy okostelefon. Lényegében minden össze van integrálva-forrasztva egy nagy panelre, és kész. A kijelző meg az akku cserélhető, ha azzal van gond, de kábé ennyi.
-
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
Hát de akkor hogyan lesz papírlap vékonyságú egy laptop?
-
tibaimp
nagyúr
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
+1! Egyetértek! (mármint az alaplapra forrasztott megoldások kerülésével)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest