- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Netfone
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Ebbe a topikba várjuk az új Hardverapróval kapcsolatos összes olyan általános észrevételt, javaslatot, ami nem konkrét bugreport. A konkrét bugreportoknak külön topikja van!
Aktív témák
-
SUPREME7
őstag
válasz
Baliga Tamás #5772 üzenetére
A hardveraprón nincs külön rangrendszer, a fórumos tevékenységed alapján jelenik meg ott is. A HA-n úgyis az értékelésed a mérvadó, de persze azért az is előny tud lenni ha már a fórumon is van valami "háttered".
-
looser
addikt
válasz
Baliga Tamás #5772 üzenetére
-
MatthewJohn9
csendes tag
válasz
Baliga Tamás #5147 üzenetére
én is igy gondolom de sajnos a moderátorok nem adnak igazat és nem hajlandóak levenni a hozzá szólását de amit én irtam neki és a minusz értékeléseket levették tőle
-
Fapomogacs
tag
válasz
Baliga Tamás #5141 üzenetére
Nem az a célom, hogy egymást győzködjük.
Mindössze annyiról beszélek, hogy a bizalom kétoldalú.
Ha nem személyesen, háznál, kipróbálva veszed át a terméket, meg kell bíznod a másikban.
Máshogy nem működik.Ez a bizalom hiányzik (sajnos sokakat átvertek, becsaptak), viszont a másik oldalon ott vannak az eladók, olyanok, akik nem tehetnek erről és nem vertek át senkit, ahogyan te sem.
Ám mégis egy kaptafára veszik a magyar nyelvet használni nem tudó, "best buy" üzletet kínáló csalókkal.
Ez a gond.Amikor elkezdtem itt vásárolni, az első X (pontosan nem tudom mennyi) adás-vételt, személyesen bonyolítottam le, vagy utaltam előre, sok pozitívval rendelkező tagoknak.
Javaslatom a PH-nak, amivel lehetne szűrni a csalókat:
1. Vezessék be az értékelési oldalra az eddigi 5 pont mellé amit lehet értékelni, hogy lett átvéve a termék.
(Megjelölhető: 0 - háznál, 0 - személyesen megbeszélt helyen, 0 - postával)
2. Min. 3 személyes találkozó és min. 5 adás-vétel után lehessen postázni, addig nem.
3. Terméket feltölteni és árulni CSAK saját fotóval lehet.A mai világban gépalkatrészt árul valaki és nincs egy fényképezője (telefon, tablet, kamera, stb.)
Ugyan már, ezt ki hiszi el.
Talán ezt utálom a legjobban, mikor rákérdezel, fotót tudsz feltölteni?
Válasz: - Minek, olyan mint a gyári.
Majd odahozza neked a "pl. az alaplapot" és merő egy kosz, a foglalat pasztás, még a tűk is, a hűtőbordák karcosak, néhány lamella elhajlott, stb. -
Fapomogacs
tag
válasz
Baliga Tamás #5139 üzenetére
Ezelőtt fél évvel (közben nem voltam Mo-n), a vásárlók megnézték az értékeléseimet, látták, hogy minden termékről saját fotóm van, tesztképekkel, leírva minden.
Az első kérdésük a: "Megvan még?" után az volt, hová utalhatom az összeget.
Most amikor még tovább nőtt az értékelések száma, szinte mindenki utólag akar fizetni, 10-20-30 napos reggel 0 adásvétellel, újoncként ki küld neki utánvéttel?
Én biztosan nem. 50% hogy nem fogja átvenni.Kérdem tőletek: Hol itt a bizalom, értem én hogy sok csaló van, azt is hogy bunkó még több, és közülük sajnos sokan "távolról sem" újoncok.
Ám nem azért van az értékelési rendszer, hogy lehessen valamire alapozni?
Miről szűritek le a megbízhatóságot. Az értékelésről nem?
Ha bennem nem bízik egy 20 napos reggel valaki, én bízzak meg a 0 értékelésében hogy át fogja venni a csomagot?Ebbe kevesen gondolnak bele: egy üzlet, sőt az egész élet csak úgy működik ha az érme mindkét oldalát megnézzük. Véleményt és az alapján döntést, csak az egész ismeretében lehet értelmesen meghozni.
Húú, ez most mély lett.... -
PHM
addikt
válasz
Baliga Tamás #5137 üzenetére
Az átverést leginkább te tudod megakadályozni.
Kellő óvatossággal, előre tájékozódással.
Valamint avval, hogy a legkisebb gyanú esetén elállsz az üzlettől,
legyen az bármilyen kecsegtető.
Mert ami túlságosan szép, hogy igaz legyen, az valószínűleg nem az... -
Fapomogacs
tag
válasz
Baliga Tamás #5134 üzenetére
Azt hogy nem égettem meg magam rosszul gondolod.
Aki vásárol neten, és elég régóta csinálja, az belefut ilyenbe.
Nekem utánvéttel küldtek dobozos procit és csak a hűtő volt benne, a proci helyén kartonlap.
Rendőrségen, ismerős közölte, hiába viszem be megmutatni mit kaptam, ezzel ők már semmit sem tudnak kezdeni, hiszen én is belerakhattam. Ergo, nincs bizonyíték arra, hogy nem kaptam meg!!!Nem is azt írtam, ha olvastad, hogy utánvéttel nem kapsz semmi.
Mit kezdesz egy jól becsomagolt fadarabbal????
vagy bármi mással ami nem ér semmit?
Az hogy kapsz valamit biztos, hiszen különben nem veszed át, mert nincs mit.Viszont, ha 50K felett rendelsz, akkor nem mindegy, hogy egy kibontott csomaggal sétálsz be a rendőrségre és mondod nekik, héj átvertek, ebben csak kavics van, mikor én procit rendeltem.
A rendőrség szemében egy adás-vétel abban az esetben minősül csalásnak, ha bizonyíthatóan az üzletkötéskor az egyik fél nem tett eleget a szabályszerű üzletkötésnek, áru-vételár cserél gazdát.
Utaltál---) nincs csomag
Utánvét:
csomag---) fizettél, ez eddig kielégíti a szabályszerű üzletkötés fogalmát.
Viszont csak akkor tudod meg mi van benne ha kinyitod, innentől kezdve pedig leírtam mi várható.Mindössze arra próbálom felhívni a figyelmet, de úgy látom feleslegesen, hogy semmivel sem biztonságosabb az utánvét, ez KAMU. Ez van.
Pont.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Path of Exile (ARPG)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Sorozatok
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Villanyszerelés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest