- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- MIUI / HyperOS topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Az AGESA segítségével korlátozták le az UEFI beállítási lehetőségeket.
A probléma szerintem az EXPO nem szabványos implementációja, elvileg nincs szükség 1.3V fölé emelni a feszt az EXPO megfelelő működéséhez."az osszes alaplap gayrto teljesen veletlen ugyanazt a hibat rakta bele az UEFI-be kb ugyanakkor gyakorlatilag nulla."
Nem is állítottam ilyet. Ahogy a jelenség nem is tömegesen fordul elő, eddig alig fél tucat esetről hallottam(persze nyilván nem jut el hozzám mind), aligha fordul elő ezerszám.Az hogy az AMD AGESA frissítéssel kezeli, csupán annyit jelent, hogy nem bízza az alaplapgyártókra a probléma beállítás-szintű kezelését, hogy ne legyenek eltérések, hanem mindenkire kitolja ugyanazt a korlátozás-csomagot, és csak az múlik az alaplap-gyártókon, mikor adnak ki "BIOS"-t azzal az AGESA-val.
-
Kansas
addikt
- Mi szabályozza a feszültségeket, az alaplapi UEFI vagy a CPU?
- Der8auer videója arról, hogy a beállított feszültség-szintek okozzák esélyesen a gondot
- Ugyanabból a videóból kidrül, hogy nem csak az X3D procik érintettek, tehát az X3D mint ok kiesett
- a javítás nem bugfix képében jön, hanem a manuális feszültségállítást tiltják illetve az automatikusan feszültségeket limitálják, de mivel ez az EXPO/XMP/PBO működését állítólag(ez azért még tesztelést igényel) nem befolyásolják, ezért alighanem nem az említett 3 technológia egyike érintettEz pedig az általad linkelt Anandtech cikkből:
"AMD has apparently identified an issue with specific chip voltages going too high when users enable AMD's EXPO memory profiles. A new cap on SoC voltages looks to be the primary change in the AGESA firmware rollout."Ebből nekem az jön le, hogy a default/automatikus BIOS/UEFI beállításokkal volt probléma, azt pedig az alaplapgyártók maguk határozzák meg(többek közt ezért vannak alaplapok közt teljesítmény-különbségek), illetve a manuális feszültség-beállítás lehetőségével, ami meg ha nincs defaulton hagyva, akkor user error, bár a kettő közül az utóbbinak valószínűleg kisebb a jelentősége, mert a Der8auer által tárgyalt esetekben nem volt manuális OC, úgyhogy ez alighanem csak extra elővigyázatosság.
-
Kansas
addikt
Én pontosn értem a szöveget, az, hogy esetleg az okozhatott félreértést, csak egy felvetés volt, de mivel kb. minden más arra utal hogy ez leginkább az alaplapgyártók/felhasználók sara, akkor érdeklődnék, ha nem arra, akkor mégis pontosan mire alapozod a sommás "az AMD sara" kijelentésedet... eddig ugyanis semmit nem írtál, ami alátámasztaná, a linkelt cikk se jut ilyen következtetésre.
-
Kansas
addikt
Sokkal egyszerűbb a helyzet, ha te ott kezdted volna és nem hagyod, hogy az érzelmeid gátoljanak a szövegértésben(vagy mit tudom én, lehet hogy valami más gátolt).
Az NV-s példa úgy jön ide, hogy csak mert NV termékről van szó, ott is sokan nem képesek felfogni, hogy nem az NV sara az az ügy, akkor sem, ha elvileg tehetett volna megelőző intézkedéseket - no persze, egy profitorientált cég se fog szükségtelennek tűnő dolgokra pénzt költeni előre.
-
Kansas
addikt
"egy kopettel kompetensebb vagyon angolbol
" He? Lassan már a magyarodat se érteni...
"Aki meg nem erti a kijelentesekbol es a tevekenysegbol hogy ez az AMD sara "
... az lehet hogy a logikát alkalmazza a "minden az AMD sara" szlogen helyett.Az eddig tudható dolgok alapján ez ugyanúgy nem az AMD sara, ahogy a 12VHPWR csatis balhé nem az NVidia sara azon túl, hogy "minek rakta rá azt a vackot a kártyáira 3x8 pin csati helyett"...
-
Kansas
addikt
Ha az #57-ben szereplő következtetésre a "We have root caused the issue" félreértelmezésével jutottál, akkor biza igen, megvezetett a corporate bikkfanyelv(vagy alternatív lehetőségként szimplán az angol szövegértésed nem valami erős).
"Dzsiizusz..." Ha vallásos vagy, akkor ja, ráadásul ő is...
-
Alogonomus
őstag
Furcsa is lett volna, ha nem az AMD adta volna ki az új AGESA kódot, lévén az AMD rendelkezik csak bármilyen AGESA előállításához szükséges mesterkódokkal.
Az AMD az új AGESA kóddal csak lezárta annak a lehetőségét, hogy egyes alaplapgyártók esetlegesen a biztonságosnál jobban terheljék az AMD processzort előnyszerzés, vagy az alaplapjához felhasznált gyengébb alkatrészek ellenére is stabil működés érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- iPhone topik
- GTA V
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest