- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Íme az új Android Auto!
Aktív témák
-
GD
őstag
hogy néz ki az fstab-ban a cd-dvd-akármihez-hez tartozzó sor felétek?
mostanság nem akarja automountolni a desktopra a meghajtót.. -
GD
őstag
-
GD
őstag
64bits ubuntu-val semmi érezhető sebességjavulást nem vettem észre
ellenben a java-t énsem tudtam életre kelteni.. bizonyos oldalakon megy, másokon meg nem..
asszem maradok 1előre a i386 vizein..azt már legalább valamennyire ismerem.. -
GD
őstag
amikor a jelszót írod be nem is fogsz látni semmit, ergo nem látja ha vki les hány karaktert ütsz le.. vakon benyomod a user jelszavát és enter
ha root-ként (rendszergazda kb) akarsz dolgozni akkor előbb: su -
majd jelszó ,enter
nem cikizlek, én is így kezdtem, eszembe se jutott -
GD
őstag
konzol: glxgears
éééés utána hol kelllene látnom az fps-t?
vagy hagynom kellene végigfutni?
meddig csinálja?
stb.. -
GD
őstag
jah McGuyver és az A-TEAM is szokott érdekes ötleteket előszedni..
amúgy értem mit akarsz mondani
viszont én hajlamos vagyok a kisebb ellenállás felé haladni mint az elektron..minek gyötörjem magam.. a szgépnek kell segíteni nekem és kiszolgálni a kényelmem, nem fordítva.. ennyi erővel adoptálhatnék egy down kóros csecsemőt is.. -
GD
őstag
http://www.ubuntulinux.org/download/
millió mirror van, mit variálsz már megint?mi az úristen az a jigdo?
az hogy közeli vagy sem, nekem asszem németről jött az iso full 130k-val amit a netem bírt..
dvd-t fölös leszedned, u.a. mint a cd csak rajta van a live-is
szedd le cd-be a bríízit oszt béka
vagy korlátos a neted? netán modemes?
egyszerr kell leszedni, utána fél évig ugyse lesz újabb...
ui: ha kell elküldöm postán
amúgy szeretünkcsak haggyad mán a nyakatekert heggesztős módszereket
-
-
GD
őstag
válasz
Vilmoskorte #569 üzenetére
igen, egyelőre 32bites ubuntu megy a64 alatt, mivel kollégák óvatoságra intettek 64bites ubuntuval kapcsolatban, mondván hogy nem minden megy.. pl java..stb..
de lehet hétvégén elkap a kíváncsiság és egy rendszermentés után feltolom a 64bits Ubut
jó lenne vmi 64-re upgrade módszer, akkor nem kellene mindent elölről rakni..
másik hsz-edre: igen, biztos van módja hogy a win is túléljen egy ilyen cserét, kérdés mennyivel lesz lassabb? sztem az egész registry és ahogy kivan találva.. az önmaga teleszemetelésével... egy nagy kaki..
mivel az xp oem volt és a régi konfighoz regisztrálva, megváltam tőle, újrahitelesítés úgysem lehetséges már ilyen szintű hw cserénél.. az új tulaj élvezi a tisztaszoftver előnyeit.. -
GD
őstag
-
GD
őstag
akkora kékhalál hogy láccik a kaszája is..
-
GD
őstag
gondoltam beszop@tom mr ubuntu-t .-) szal a hw -ből gép átépítés után szinte csak a meghajtók maradtak.. lap+proci,ram,vga csere, A64
nah gondoltam, mielőtt ledúrom a rendszert, lássuk milyen látványosan fog összebicskázni..
erre a pofátlan linux boot-ol, jön a gnome, mindenki mindenhol jó.. hálókártya beállít, megy a net..hoppá
kis matatás.. és megy a hang is.... vazzzeeee... most megpróbálom mr.zixpé-billgéccel is .-))
ja és a hang állatjó .-))
respect linux -
GD
őstag
mc alól ha fentvan a rar, szépen bele lehet bújni a rar file-be ha nyomsz rá egy enter-t
onnét már csak mintha másolnád, átmásolod egy helyre..
ez működik a darabolt rar-oknál is.. pl 01,02,03, stb.. + rar .. a rar-ba belemész ahogy fent írtam, és látni fogod az 1 db nagy file-t pl 700mb akármi.. másolod és boldogság.. többi darab rar-t meg letörlöd ha meggyőződtél róla hogy megy az eredeti file -
GD
őstag
leírom nállam hogy van
1. xp garázdálkodik egy 10 gigás ntfs-en és látám hogy ez jó pl játékra
2. Ubuntu+swap= 7+1 giga
3. sokxirxar= ext3 bazinagy partíció , ezt a win csak TC pluginnal látja és csak olvasni, ha vmi file kell írásra win-nek akkor átdobom addig az xp ntfs-re, ez ritka
4. közösködés: fat32 5 giga, pl ide ment a thunderbird leveleket, akár win alól akár linux alól kell, mindíg ugyan azt a levélfiókot látom, nem kell szarakodni hogy hol is van az a mél, mi alatt szedtem le, ideiglenes letöltési könyvtár is itt van pl ftp-nek,amíg a rar darabok össze nem állnak, utánna megy az ext3-ba
legutóbbi xp adat és partíció elvarázsolós akciója után nem vagyok hajlandó winre bízni az eltárolt nagy adatmennyiségt, márcsak a töredezettség miatt se..
biztos ext3-at akarsz írni win alól?még a saját nyomorult filerendszerét se tudja becsületesen kezelni .-) amúgy hogyan írod? TC?
szóval, javaslatod hogy a 32bites ubuntut-t tegyem fel, vagy a win-re értetted? -
GD
őstag
-
GD
őstag
honnét jött az ötlet? csak kíváncsi vagyok.. a hibasorokból persze látszik hogy az ICE akármi baxaxik, de kis kommentárt elfogadunk
vagy google volt a barátod?
jaigen
Unable to read ICE authority file: /home/andris/.ICEauthorityígy már érthető, lusta voltam végigolvasni figyelmesen
[Szerkesztve] -
GD
őstag
gyanítom hogy az x beállításait kell kézzel szerkeszteni
azaz beleírni a felbontásokat és a h, vertical frissítést amit a kártya tud az adott felbontáshoz
avagy pontos típust nem tudott belőni csak a vga ''családot'', de ha az eszközöknél megmondod neki akkor talán lesz nagyobb felbontás, nekem Fedora alól volt hasonló bajom
nem mai gyerek a kártyád -
GD
őstag
akkor jöhet az a történet hogy melóhelyi gépemen mérnem megy fel asus a7v8x-e lapra sata vinyóra.. xp vidáman virgonckodik rajta. húzva nincs.. ott akad elmikor ide csatornákat néz.. lehet valakit lekéne húzni róla.. hm.. erre még nem volt időm..
-
GD
őstag
nincs normális backport (frissítési csatorna) beállítva a gépeden
ha visszaolvasol pár 10 hozzászólást,nekem Sianis adott egy magyar backport listát
azt editorral beszerkeszted a /etc/apt/sources állományba, ami benne van törölhető
(sudo vagy root joggal)
majd: apt-get update
apt-get upgrade
és utánna póbálkozhatsz az egyebekkel
állományok parancssoros szerkesztéséhez javaslom a joe nevű editort
letölthető a sourceforge.net-ről a deb csomag, telepítése :dpkg -i joe..xxx akármi
használata: joe /etc/apt/source TAB nyomása trükk segít kitalálni mit akarsz megadni
ctrl +k egyszerre majd külön ''h'' = megjelenik a bill segéd tábla, pl: ctrl+k majd x =mentés
ctrl+y = sor törlése
ctrl+c kilépés mentés nélkül..stb.. -
GD
őstag
-
GD
őstag
érdekelne hogy vki sata vinyóra rakott e vissza ubuntu alól grub-ot
(mondjuk win telepítés miatt újra grub-olás)
és hogy akadt e problémája vele -
GD
őstag
válasz
Vilmoskorte #517 üzenetére
nekem is via lapom van kt880-as és jól megy ubuntu alatt
sata, ide vinyók, dvd író -
GD
őstag
válasz
Vilmoskorte #513 üzenetére
vmi extrabizarr chipset? lehet nincs kernelben támogatva jól
próbálj meg a gyártó oldalán keresni linux drivert
esetleg kábel hiba? mivel másolsz? mc? gnome alól? nautilus?
4000kb/s dvd-ről ha vacak az olvasó vagy a lemez minősége, esetleg az írásé, nem olyan ijesztő.. igaz nekem 11000 körül megy egy verbatimról
nálam ha több ablak van nyitva és file művelet is van, a nautilus szépen elszokott szállni a búsba.. -
GD
őstag
INNO GEFORCE 6600 128M AGP 19800 Ft 24750 Ft nettó / bruttó
INNO GEFORCE 6200A 128MB TV 12600 Ft 15750 Ft
GEFORCE FX5200 128MB 64BIT AGP 8500 Ft 10625 Ft
GEFORCE FX5500 128MB AGP 9600 Ft 12000 Ft
utóbbi 3 nem igazán új játék kompatibilis... szvsz gyönge, max régebbi game-hoz -
GD
őstag
válasz
Vilmoskorte #501 üzenetére
ezek elég régi nVidia karik... szvsz vmi új középvonal elérhető ~20E magasságban
-
GD
őstag
jre 1.5.0.4 elég neki? vagy kell jse vagy miarák,
szal elég a futtatói környezet?
neked mi van fent ami java?
én binárisból raktam fel a fent írt javát és a plugin-t linkeltem át a firefox pluginjébe.. így van java a böngészőhöz..
mondjuk nekem parasztos bittorent is megteszi ami a rendszerbe alapból van, annyit nem torrentezek, viszont a dcgui beállítása érdekelne..
van értelme windózos dc-t emulálni? -
GD
őstag
vmi télleg nem annyira frankó ezzel az azerus-al, nekem se sikerült feltenni
pedig java van dögivel, jre,jse..a synapticot végigkínoztam a dpkg által kiírt összes függőségnek kiírt file-al, de csak törött csomagokkal lettem gazdagabb..
binárisnál eljut a ./configure -ig hiba nélkül, a make -re azt írja, nem ismeri a parancsot..
az ubuntu kalauzban leírt -apt-get install azerus- a magyar backportokkal nem ad vissza semmi találatot..
apt-get -nek van vmi kapcsolója hogy az összes függőséget is tegye fel ahol éri?
apt-get és dpkg man-okban ennyit találtam:
depends: Turn all dependency problems into warnings.
--ignore-depends=package,...
Ignore dependency-checking for specified packages (actually, checking is performed, but only warnings about conflicts are given, nothing else) -
GD
őstag
a ghost-ot szépen lehet kometezni hogy miket milyen állapotba mented.. van rá egy kis ablak
ha épp nem vagyok lusta ilyen parasztos dolgokat írok bele hogy :
(alaprendszer+frissítések+mplayer még nincs benne+ ékezetes betűk+fstab jó)
ha már kézreállt a móka akkor majd én is bátrabb leszek
de nem is tudom mikor volt felrakva az első ubuntu-m, megkéne nézni mikor kérdeztem elsőnek hüjeségetkb 1,5 hónapja
gondoltam rá hogy kellene cron-ba egy pár soros script ami időnként a legfontosabb filekról:
fstab, host,mplayer config,stb.. csinál egy .tar-t
+1pont az ubuntunak hogy a grub live módban teljesen jól visszaállítható, fedora alól sokat szívtam vele..
repo cache kérdésemre nagylinuxtotyikba se felelnek -
GD
őstag
nos, kalandos volt az ékezetek összehozása gnome-ba, már magam sem tudod a teljes forgatókönyvet..
de ami biztos hogy:
1. apt-get install msttcorefont
+ biztos ami biztos
2. /home/user/.fonts/ alá az összes win-ből kilopott ttf
+ u.e. root alá is , + /usr/share/fonts alá (kicsit túlparáztam tudom)
3. + dpgk-reconfigure locales --> 8859-2, hu_HU ...
pl ezeket a csomagokat nem tudtam, de nem is kellett feltenni: iso-biznet-8859-2-xxx
sem más furmányos trükk pl a linuxforum.hu ubuntu topicból
(ha mégis akkor már azért nemtudom mert sokmindent próbáltam.. meg oda vissza ghostolás különböző állapotok között)
ami tuti halál az a font reconfigure.. na attól az x összef&sta magát..
Mplayer pedig:
mplayer-t meg saját magam forgattam a legújabb 7pre2-őt
gcc3-al ha jól emléxem..
+codecs+mplayer fonts (amit most épp nemhasználok ugye..)
+ /home/user/.mplayer/configure széjjelszerkesztése
azért írom ilyen szájbarágósan hátha másnak is segít, + magamnak blog hogy emlékezzek + hogy te is értsed
már majdnem elégedett vagyok
nautilus bugzik ha több ablak is van nyitva.. ''váratlanul kilépett''..remélem ha frissül majd a csomag, jobb lesz
ami nagyon bejött: mivel win és másik linux alól is thunderbird-el levelezek, egy fat32-es partíción tárolom a leveleket, és mindehol, mindenkor u.a.-t az állapotot látom
nincs az hogy egyik oprendszer alól már letöltöttem egy levelet és dejólenne látni a másikba de újra kell indulni..
minden esetre most egy ATOMnagy ghost és dvd-re írás a rendszerről -
GD
őstag
firefox-hoz milyen betűkkel nyomultok?
szerk/beáll/ált/betűk és szinek
próbáltam u.a.-t a beállítást mint win alól, de nem az igazi.. -
GD
őstag
megoldódott az mplayer felirat ő és ű betű gondom:
/home/user/.mplayer/config -ba egy sor:
subcp=iso88592
a font meg egy akármilyen ttf útvonallal megadva.. -
GD
őstag
hol van a hivatalos ubuntu whislist?
beírnám hogy telepítéskor lehessen választani alapértelmezett kódlapokat + backportról egyből lehúzható ttf-ek ami tudja a kódlapot..
nekem ez az egész kódlap, ékezet dolog egy nagy zűrzavar ubuntu részéről.. talán ennyi az összes negatívum amit eltudok mondani..
mondjuk új telepítéskor is a nautilus váratlanul kilép, újraindítja a nautilust bug befigyel..
[Szerkesztve] -
GD
őstag
ha elmentettem tar-ba a repositorykat tartalmazó állomány (repository cache-t)
[link]
és új telepítéskor vissza tar-olom a leírás szerint, akkor ami ott megvan, az apt nem fogja újra netről lehúzni hanem helyből megoldja? függőségeket is?
mert valahogy így lenne értelme számomra..
több ilyen mentés, ha esetleg autoclean -al kilett pucolva a cache,egymásra másolható?
úgy értem különböző állapotok amik részben fedhetik egymást.. -
GD
őstag
nemtom mér erőltetik a népek a 3D-t linux alá... mintha játszana vele..
engem csak a kíváncsiság hajtott mikor nvidia drivert raktam fel hogy jelent e vmit desktop szinten.. -
GD
őstag
1.
gnome-ra új témákat mennyire kürölményes feltenni? gondolom a gnome.org-ól lehet leszedni
hová kell kicsomizni hogy lássa a rendszer?
2.
gyári dc klienshez vmi leírást a beállításokhoz? kicsit fura a win-es kliensek után..főleg az ablakok felépítése, meg hogy mi hol van..
3.
valami okos IDE3 tag szerkesztőt keresek, a gyári nem szimpi
olyan win-es tag&rename szerű-t
[Szerkesztve] -
GD
őstag
nemtom..
lehet más backportokat használunk?
deb http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu breezy-updates main restricted
deb-src http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu breezy-updates main restricted
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu breezy-security main restricted
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu breezy-security main restricted
deb http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ breezy universe main restricted multiverse
#5.04 hoary
deb http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu hoary universe multiverse
deb-src http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu hoary universe multiverse
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu hoary-security main restricted
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu hoary-security main restricted
neked mid van?mutiiiii
gui alól indított konzol ablakba hasonlóan trék a betűk mint mc-be..
[Szerkesztve] -
GD
őstag
mindenkin végigmegyek, eccercsak majd meglesz a nekem való disztrib toplista
mondjuk a suse9.3 már elrugta a labdát, mert bénán állítja be a monitort meg a hálókártyát is..kedvem meg nincs korigálni..
akik jártak már nállam:
fedora, uhu, suse, ubuntu
mandriva (kb egy install megnéz, leszed erejéig)
eddig top3
1. Fedora
2. Ubuntu
3. Uhu
első kettő ha megoldódik pár bajom Ubuntuval akkor holtverseny -
GD
őstag
nos, az ötlet a win-ből fontlopás, bejött
xmms szép betűkkel dolgozik, amit csak kérek tőle.. jó munkás
de az mc maradt ratyi... utólagos engedelmeddel képet küldtem a méledre..
a font még hasonlítana is az eredetire de mintha a betűk távolságával lenne gáz..
W,@,stb..nél látható -
GD
őstag
sebességben semmi, inkább csak disztro specifikus dolgokban szokatlan.. csomag kezelés, gui cuccok, mplayer, backport-ok, stb..
/mondjuk Fedorában a helyi gépről történő frissítések és a yum, na az érdekes, mert hol szereti, hol nem../
még a boot-olás is kb egyforma gyors.. igaz úgy hogy kb u.a. a szolgáltatások, démonok indulnak
1 gb swap, 1 giga ram, 2,5 barton ,ext3
ahoz képest hogy összvissz 4-5 hónapja foglalkozom linuxal.. majdnem ott vagyok hogy mindent tudok amit win alól..mondjuk sokat fórumozok, olvasok, marcel gagné linux könyve nagyon jó, meg megvettem sokpézé a fedora-redhat teljes referenciát könyvben..
bár, pont ami legjobban kellene az sosincs benne
pl az fstab opcióiról még sehol nem találtam vmi értelmes összefoglalót..
Fedóránál van egy gnome felület ahol az induló processzeket jól belehet lőni, mindent kommentál pár sorral hogy miért felelős, ergo tudom ha nekem nem kell, kikapcs..
na ezt az ablakot nem találom Ubuntuban.. ez hiányzik..
bár erre és sokmásra van a Webmin nevű webes felületű cucc ami nagyon toppon van, persze abból is csak forrás meg rpm-van, forrásból kicsit macerásabb ,még nem volt időm végig olvasni a howto-t
[Szerkesztve] -
GD
őstag
köszi! hazaérve kipróbálom
root-ként én is csak konzolból,de azt a f7 gui alól konzol ablakban, tehát nem ''igazi''konzol..
egyébként f1-f6ig lévő konzolokon van mód vmi nagyobb felbontásban nyomulni?
nemtudom, de lehet hogy vmi bug: mikor gui konzol-ban mc-zek os ctrl+o -val váltok mc és konzol állapott között, előfordul hogy ''belefagy'' -
GD
őstag
egyébként ha van az ubuntunak ilyen whis-list-je amire lehet ötleteket rakni, bele lehetne írni hogy a következő verzóban ezt kicsit tegyék elegánsabbá, akár már telepítéskor is lehessen megadni az alapértelmezett kódlapot..
-
GD
őstag
ezeket a csomagokat már soxor próbáltam feltenni, az a baj hogy a függőségek körbeérnek és egymás farkába harapnak.. amit ír a synaptic hogy tegyem fel mert kell neki hozzá.. a végén panaszkodik hogy szedjem le mert akadályozza..
közben persze egyiket se hajlandó megcsinálni..
végül is az iso8859-2 kódlap most alapértelmezett lett, és arial és verdana (truetype?) betűkkel most kb elvagyok a gnome-ba..
de az a fránya MC az gányul néz ki.. amit konzol profilba ad lehetőségeket betűtípusra, az összes tré.. egymásra csúsznak a betűk vagy épp túl nagy távolság lesz köztük..
=========
mellesleg, az xmms-ben is összvissz egy betűt találtam ami hajlandó iso8859-2be menni, hát, nem egy álom.. valahogy rálehetne venni hogy rátallózzak a msttcorefonts-ra és ott vmi értelmes betűt adni neki? meg ahogy az xmms-nél betűt lehet kiválasztani.. borzalom, szűrők meg a bánat tudja mik..
mplayer-nek a msttcore-ból az arialt adtam be mind opciót, az ő,ű betű ~ vagy ^ szerű felülvonásokkal nyomul.. kicsit szemöldök ráncolós de határeset.. ez még annyira nem zavarna..
honnét tudnék a rendszer által is látható iso8859-2 kompatibilis fontokat nyerni? -
GD
őstag
nem leszólásként:
hááááát kicsit nyugdíjas a tempó a PH ubuntu totyikban..
a linuxforum.hu- esetleg aki itt keres megoldást és nem talál.. -
GD
őstag
a kódlapok , ékezetes betűk és csomagok olyan zavarba vannak egymással és függőségekkel hogy ehez vmi nagytudás kellett hogy így összehozzák..
most próbálom felrakni a synaptic-al a
xfonts-biznet-iso-8859-2-100dpi
xfonts-biznet-iso-8859-2-75dpi és base csomagot de a függőségek agyon vannak kavarodva..
ha felrakom neki sorban amiket ír függőségnek a végén arra panaszkodik hogy szedjem le amit előtte felraktam... egyszerűen kaotikus..
valaki tud vmi épkézlább megoldást?
xfonts-100dp,xfonts-100dpi-transcoded,xfonts-75dpi,xfonts-base,xfonts-base-transcoded,xfonts-biznet-100dpi
xfonts-biznet-base csomagok vannak fent..
dpkg-reconfigure locales:
a kódlapnál elég ha a 8859-2 + utf8 magyart kijelölöm? és a végén a hu_HU-t? -
GD
őstag
nos, sikerült felnyomni, kb fél napom ment rá mire mindere rájöttem hogy mitől jó-nemjó az ubuntu alatt az mplayer..
felírat is mostmár megy olyan ahogy nekem tetszik, betűméret variálás pedig
a user alatti config file-be a írt paraméterrel, nemtudtam mág rájönni mibe számolja mint mértékegység, de ha 15-öt írok akkor bazinagy lesz, innét döcögtem lefelé, asszem most 3 v 4-esen van egy truetype arial betűvel..
gondolom az már csak csak álom hogy a felíratnak más színe legyen..
ja és gui-t nem raktam fel mert a nagy linux topic-ba az öreg bölcsek azt mondták hogy az nemkell mer minek.. végülis..majdnem mindent tudok bill irányítani... meg a gui elég kevés dolgot tud állítani.. majdhogynem csak stop-play,tekerés..
[Szerkesztve] -
GD
őstag
válasz
T. Almeida #383 üzenetére
at home
szóval, /etc/mpalyer/mplayer.conf az nincs
/home/.mplayer/config --> ilyen van, tök üres
szóval, mit kell neki beadagolni hogy jó legyen? -
GD
őstag
válasz
T. Almeida #383 üzenetére
megnézem ha hazaérek.. köszi
-
GD
őstag
betolom ide is hátha vki okos:
már 1X volt ilyen bajom de akkor se sikerült megoldani jól,tehát:
forrásból felment a legújabb stabil mplayer Ubuntu 5.10-re
codec-ek a helyükön
a gondom: csak kicsi képet ad, hiába fullscreen-elek vagy növelem az ablak szélességét..
nVidia kártyám van, de a gyári driver nincs fent..
/etc/mplayer/mplayer.conf lehetséges hogy nincs? mert ott nem találom..
rákerestem, sehol nincs a / alatt..
mplayer -vo -ra lök egy halom ismert kimenetet, gyanítom az kellene átrakni vmi másra..
hol, mit keressek, mit mire írjak át? -
GD
őstag
köszi a tippeket minkét hozzászólónak!
most épp a csodás mikrofos varázsolt egy el partíciómat, ha kiátkoztam, akkor lesz linux hegesztés -
GD
őstag
xine-al az a bajom hogy a felírat pozícióját nem tudom neki megmondani.. a képernyő legaljára teszi.. továbbá betűméret is elég macerás..
régebbi gcc, de akkor teljsen leszeded a 4est?
mert akkor minden ami azzal fordult hüje lesz, omlik az egész rendszer..
és hogy mondod meg a fordításkor hogy melyik gcc-t használja ha több verzió is van fent?
[Szerkesztve] -
GD
őstag
köszi, addig kísérleteztem a különböző fórumokon elérhető backport-okkal hogy most mindenki megy, ami meg nem az kapott eg nagy #-et
bár ritka hogy 60k fölött jönne vmi..
mi a legújabb deb csomag mplayerből?
megtalálható az mplayer hivatalos lapján? mert csak rpm-et látok, lehet én vagyok vak, mingyá megnézem mégeccer -
GD
őstag
forrásból sikerült vkinek felküzdeni bármely mplayer verziót 5.10 ubuntu alá?
még a --disbale gcc version checking opcióval se megy fel..
MIKOR lesz már végre az mplayer gcc4 kompatibilis??
mikor minden új disztro kiadásba ezt a fordítót teszik??
sempron procira meg az írja : mmx nincs benne.. ezé nem is hajlandó szóba álni vele.. -
GD
őstag
-
GD
őstag
üfv! az 5.10-hez milyen backportokat lehet használni?
azé lassú mer mindenki most nyumol az új kiadással?
még egy mc-t se tudtam apt-get -el felrakni... alig csorognak a bitek a frissítési csatornán.. -
GD
őstag
hogy kell a cd automount-ot ékezet képessé tenni?
/dev/hdd /media/cdrom0 udf,utf8,iso9660 ro,user,noauto 0 0
beírtam hogy utf8, de nem kezeli le, fat32 hdd partíciónál működik, itt nem, ötlet? -
GD
őstag
Bővebben: link
erre gondolsz?
kicsit pöröghetne ez a totyik..
[Szerkesztve] -
GD
őstag
az alap frissítési csatornákon és a universe, multiverse-n kívül nincs vmi extra repository/apt mint a dag wieers vagy ilyesmi?
Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest