- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mobil flották
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
gregory91
senior tag
válasz
Graphics #37285 üzenetére
"Kérdés, honnan veszi a GRUB a Windows 10-et? Vagy az úgymond egy "előkészítés" ?"
"Csináltam egy multiboot pendrive-ot, amin van egy Win10 és két Linux ( Ubuntu és Lubuntu telepítő) illetve egy Active Boot Disk."
Valahogy így, az a fránya update-grub minden "mountolt rendszert" felismer....
-
válasz
Graphics #37293 üzenetére
Engem érdekelnek
Te max második lehetsz
Én dzsunkázok, nem Te
Hát ilyen alapon még második se nagyon, 860 EVO-val meg Intel 520-szal és most a WD Blue 3D-vel igen messze állok a kockázatos kísérletektől.
Egyelőre amúgy tesztelem, később lehet Lubuntu-ra váltok( aztán tán lightos)
A Gnome-os Ubuntuhoz képest nagyon az, amúgy már nem, maga a Lubuntu weboldala is írta ezt már, nem LXDE a felülete ugyanis. Vannak szimpi disztrók, például az LXLE vagy a PepperMint, amik jól kezelhetők és ligthosak vagy ott a Puppy, ami aztán nagyon kis helyen elfér.
a Linux kézenfekvőbb megoldás, plusz tetszik is, de sose ástam mélyre magam benne
Lassan ennek is eljött az ideje, de valami Debian alapút használsz már ha jól rémlik a topikjából, OMV-t talán? Max a DE-kkel kell kicsit ismerkedned, így azért nem olyan vészes a dolog.
-
válasz
Graphics #37291 üzenetére
Észrevettem, 9GB szabad, szóval a mérettel nincs gond
Most telepítetted, a Gnome is egyre hízékonyabb, érdemes figyelni rá, nekem sda1-en azóta van a rendszer, mióta a WD Blue 3D-t beraktam, féléve kb, szóval be lehet lakni hamar.
Sűrűbben kell pucoválnod.
Miert lényeges az SSD kora?
Egyszerű kíváncsiság. Érdekelnek az SSD-k, nincs más ok.
-
válasz
Graphics #37287 üzenetére
Jaj, nem értem miért kell ennyire felháborodnod? Sajnos így észre sem vetted, hogy az előbbi hsz utolsó mondatában szerintem volt lényegi rész is, de én kérek elnézést, hogy hozzád szóltam.
Amúgy az SSD topikban szoktad írogatni, mikor milyen SSD-t vettél/rendeltél, ebben mi olyan sértő?
Nem zavarkodom többet ebben a thread-ben.
-
válasz
Graphics #37285 üzenetére
Nincs semmiféle dzsunka SSD, mit kéne leltároznom?
Hetente veszel ilyen egzotikus SSD-ket! Azt meg nézd el nekem, hogy nem találtam ki, milyen gépen manőverezel éppen. (nem véletlenül írtuk már le 6 milliószor, hogy a hw-ekről is essék azért szó)
Ezek szerint a multiboot eszközön lévő Win megtréfálta a GRUB-ot, de látom már rendbejött és gondolom nem is jelenik meg.
16GB-os SanDisk U110
Ez milyen régi SSD? Nem tudom mekkora a hasznos mérete, de Gnome-os Ubuntunál is lassan vigyáznod kell 20 GB alatt!
-
válasz
Graphics #37282 üzenetére
Szia!
Amit growler szaki ír, az jó lesz....kivéve ha nincs valamilyen SSD még a gépben, amin pihen egy Winx.
GRUB mindenképpen települ, ha csak egyetlen oprendszer van, akkor is, legfeljebb ilyenkor nem jelenik meg bootkor.
Szerintem leltározd le azt a rengeteg dzsunka SSD-t, hátha ott lesz a gépben a bűnös. Olyat még tényleg nem hallottam, hogy nem létező OS-t is betallózna a GRUB.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest