- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Magisk
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tutu7030
veterán
És ha nem webes felületről használnád, hanem a Transmission Remote GUI-val?
-
Dave™
nagyúr
Ha nem használod a szinkronizáció szolgáltatásokat, akkor érdemes kipróbálni a Vivaldit is, nekem eddig ez tűnik a leggyorsabbnak, tudásban pedig nincs párja (ahogyan anno az Operának sem volt a maga idejében). Ugyanúgy a Blink motort használja mint a Chromium és ugyanúgy mennek a pluginek is. Hamarosan lesz egy részletes alkalmazásos írásom, és ott majd bővebben kitérek rá.
-
-
-
Syl
nagyúr
Van eljárás a windows és a linux beállítására is. Én a win-t "raktam helyre":
[Fix Incorrect Clock Settings in Windows When Dual-Booting with Linux]Ikon ügyben:
Tulajdonképpen milyen ubuntu kiszerelést is használsz? ubuntu, kubuntu, zubuntu, lubuntu stb.? -
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
Úgy írtad be ahogy Syl mondta? Ha igen akkor nem ez volt, pedig nekem is tearingelt mindenhol és ez helyrerakta. Még egy dolog kellhet, ha Intel GPU van akkor létre kell hozni az alábit: LINK (sudo nano /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf és oda másold be majd mentsdel).
Opera, Chromium, Vivaldi - mind a Blink motort használja, ha valamelyiknél probléma van a többinél is lesz. Viszont szerencsére a megoldások is ugyanúgy működnek keresztbe.
-
King Unique
titán
Akkor az kavart be és ilyenkor nem is engedi átnevezni, legalábbis a helyi tooljai nem. Ellenben akad Windowsra egynéhány "unlock" program, amelyekkel elvileg meg lehet oldani. De, ha már van a gépen Linux is, akkor célszerűbb talán ott átnevezni őket. Illetve én a Linux alatt készített screenshotokat ezért szoktam mindig átnevezni, valamint már a mentés előtt eleve megfelelő nevet adok a képeknek.
-
Dave™
nagyúr
Lehetséges a vsync miatt. Indítsd így terminálból:
chromium-browser --disable-gpu-vsync
Ha így jó, akkor a permanens megoldáshoz a /usr/share/applications/chromium-browser.desktop fájlban kell megadni a fenti paraméterezést, vagy csinálsz neki egy parancsikont és mint Windows alatt. Az előbbi az elegánsabb.
-
Lathronos
őstag
Tearing mentesítés:
Rendszer -> Beállítások -> Megjelenés -> MATE Tweak -> Ablakkezelő: Marco-t átállítod Compiz-ra.
Az egérkurzor meg csak parasztvakítás, nincs mellette forgó ubuntu logo. De ha telepíteni alkarod:
Töltsd le a fájlt. Csomagold ki, majd a Ubuntaero_v1.0 mappát másold be a /home/neved/.icons mappába. Ez egy rejtett mappa, a CTRL+H billentyűkombinációval tudod láthatóvá tenni a fájlkezelőben.
-
www,gimp.hu címről letölthető Baráth Gábor: GIMP könyv című munkája.
-
Dave™
nagyúr
Érdemes nézegetni először videókat mi milyen, hátha megtetszik valami. Egyik eldöntendő a rendszer, abból szerintem érdemes valami Ubuntu alapút az egyszerűsége és támogatottsága miatt, a másik pedig az asztali környezet. Ebből is rengeteg van: az alap Ubuntué a Unity (aminél bal oldalt van a "tálca"), aztán van még Gnome 3, MATE, KDE, Cinnamon, Budgie, LXDE, XFCE stb. Puritántól a csili-viliig minden, jelentősen eltérő működéssel, programokkal, komplexitással, logikával. Live rendszereken ki tudod próbálni a legtöbbet (pendrive-ról), úgy már látod melyik a szimpatikus. Hivatalos Ubuntu kiadásokból a legtöbb nagy asztali környezet támogatott, a Cinnamonhoz meg ott a Linux Mint.
-
Syl
nagyúr
Attól függ, hogy mit szeretnél.
- Tanulgatni a linux rejtelmeit vagy csak használni?
- Ragaszkodsz a vindózos stílushoz (start menü, tálca stb.) vagy kipróbálnál mást is?szerk.
Én például csak használni akarom és nagyon nem a windows kinézetet preferálom. Ezért nálam első helyen a unity, utána a gnome3 van. -
Mivel itt úgy érzem, kizárólag Ubuntu fanok szólhatnak hozzá dícsérőleg, így utolsó megjegyzésem itt neked szól, ez lenne: Linux kezdőknek topik
Az legalább a kezdőknek van!
(#29415) Dave™
Soha ne add fel! Tg-től kezdve feladja már itt mindenki.... Annyit tegyetek meg, hogy a sok noob-ot küldjétek át nyugodtan a Kezdő topikba!
-
Én nagyon kezdő koromban az szoftverközpontban nézelődtem, hogy miket lehetne telepíteni, de nem onnan telepítettem, hanem először a synaptic-ból, utána már inkább terminalból.
Synaptic-ban rákeresel a csomag nevére és értelemszerű a telepítés, ez is grafikus felületű. Terminalban pedig a csomag nevének ismeretében még egyszerűbb:
sudo apt-get install
csomag neve
sudo apt installcsomag neve
újabban elég az apt isubyegon@ubymint18 ~ $ sudo apt install vlc
[sudo] ubyegon jelszava:A jelszó beírásakor nem láthatóak a karakterek!
synaptic:
Valóban, sorry, a net sávszélességet kihagytam! thnx lev258 szaki!
-
Ha telepítek valamit a szoftverek közül, akkor közben nem lehet böngészni a firefox-ban?
Mert nekem akkor nem tölti be az oldalakat.Simán lehet, ha nem gyenge valami a gépben, főleg a kevés memória lehet oka vagy processzor. Egyébként hogyan telepítesz?
Szoftverközpont, Synaptic vagy terminal? Az első esetén lehet ez a fenti jelenség, gondolom. Nézd meg jól és felejtsd el azt a förmedvényt.
-
Nem tűnik túl egyszerűnek, de én ennyit tudok segíteni, az Ubuntusok remélem tudnak könnyebb módszert, de se az Unityt nem ismerem se a touchpadot nem használom. (ilyenkor szoktak érdekes megjegyzéseket tenni, hogy ha nem ért hozzá, minek szól hozzá)
Mint-en működött amúgy? Csak azért kérdem, mert akkor megvan a válasz, lehet egyszerűbben is.
Azt el sem árultad, melyik DE-vel használtad a Mint-et, ami nem tetszett! Talán a többit is ki kellett volna próbálnod, de nem a 18.1-et, hanem a 18-at. 18.1 az 16.04 alapú, így talán ugyanezt a jelenséget produkálja, ha mégsem, akkor máris egy komoly különbség van a két disztró között!
-
Belemélyedős írások.
Why touchpad is not working in Ubuntu 16.04?
Ha már 16.04-et használsz.
Ez is kelleni fog. evtest
-
A Linux Mint-tel nem is könnyű megbarátkozni, mert nem látszik! Ami látszik az az asztali kezelőfelület, a Cinnamon, Mate, XFCE és KDE.
Ubuntu esetén legalább egyértelmű a dolog, hogy Unity a DE.
Kíváncsi leszek a különbségekre, különösen sebességben.
Rengeteg különbség van amúgy, egyedül sebességben nem lesz különbség, ill. ha a Mint mondjuk XFCE vagy Mate volt, akkor hatalmas különbség lesz a Mint javára, Cinnamon és KDE esetén kb nincs különbség.
(#29351) Syl
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Anime filmek és sorozatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hálózati / IP kamera
- Subaru topik
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest