Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz #40553216 #30552 üzenetére

(#30551) Syl
    A céllemezre nem kell partíció. Sőt üres hely kell ahhoz hogy pésztelni tudja a kopizott partíciót.
    Csak arra figyelj, hogy gparted copy&paste esetén megmarad a partíció uuid-je. Vagyis, a forrást töröld, mielőtt bebootolod a gépet.

Biztosan úgy van akkor, ahogyan Syl írta, de én múlt heti élő történetet írtam le, nekem kellett partíció, mert úgy vágtam le másikból, de ha nem csinálsz, ne csinálj, ugyanúgy átmásolja egy üres helyre is. Így akkor majd utólag igazítgatod a partíciót, tök mindegy.

Csak arra figyelj, hogy gparted copy&paste esetén megmarad a partíció uuid-je.

Ugyanaz marad, nem lehet más, de ellenőrizd persze. Nálam itt még látszik az eredeti sda5-ös bejegyzés és a célhely, a sdb9-es, egyértelműen ugyanaz.
    A swap uuid-ját viszont valóban érdemes ellenőrizni, különben 1,5 perc várakozás lesz a boot-nál.

Vagyis, a forrást töröld, mielőtt bebootolod a gépet.

Ezt semmiképpen nem javasolnám, én se tettem, mert előtte le akartam ellenőrizni, hogy tökéletesen fut-e az átmásolt rendszer és csak miután lecsekkoltam, akkor töröltem. Most is erről írok.

Gondolod, hogy csak úgy leírom neked, miket csinálj, anélkül, hogy nem csináltam végig ugyanezt? Ezt csak azért írtam most, nehogy azt hidd, hogy megvezettelek, ahogy Syl fórumtárs ilyen esetekben írja rólam. :U

Ha az ő instrukciói szerint csinálod, akkor én már nem is kavarok bele.

Új hozzászólás Aktív témák