- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Macrodroid
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
quailstorm #5397 üzenetére
Csak ma küldték ki a meghívást?
Javaslom nV esetén az új, 310es drájvert hozzá.
Egyébként érdekelne, hogy TF2 már megy-e rendesen, mert pár napja beta tesztelés nélkül is le lehetett már tölteni.
-
-
válasz
God Vazzeg #5319 üzenetére
Régi mondás szerint, 640k memória mindenre elég. Erre most 1024k kapacitást csak úgy kidobnááál?
Jó persze, értem én, meg le is tojom, csak fura a default beégetett 1MB, mikor a windóz INTELLIGENS módszerrel választ.
Még akkor is, ha ez rosszabb, a fix tűnhet lemaradva.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
szoke12 #5137 üzenetére
Ha érzékeli, akkor network manager-ben a lenyíló menüben már látni fogod az Enable Mobil Broadband -et is (magyarban rájössz
), aztán elég csak létrehozni egy mobil kapcsolatot rá, arra is találni fogsz Add gombot.
@tragiQss: valamennyire igaz lehet. De minden ilyet neked kell elindítani, maguktól nem fognak futni. És szerintem a JAVA sokkal-sokkal nagyobb sechole. Másrészről akár kézzel irtani is lehet őket, és rendszergazdai jogai sem nagyon lehetnek (hacsak nem adod meg a jelszót
)
-
-
-
válasz
tragiQss #5106 üzenetére
https://help.ubuntu.com/community/RootSudo#Graphical_sudo
A grafikus programoknak más konfig és környezeti beállításokra van szüksége, mint a terminálosoknak.
És ez okozhat galibát, lehet nem elsőre, de könnyen bele lehet futni. -
-
-
-
-
Hmm, a probléma többrétegű. Első lépésként a könyvtárat kell elérhetővé tenni, arra kell írás/olvasás jog midenkinek. (chmod 777 Nyilvanos, ha a home/zolee -ban állsz
)
Ha anonymként bárki beléphet, akkor a keletkező fájlok tulajdonosai nobody user lesz. A samba configban (/etc/samba/smb.conf) megtalálod az aktuális megosztás (Nyílvános) alatt az alábbaiak szerepelnek (vagy kéne):
guest account = nobody
force user = nobody
force group = nogroup
create mask = 0666
directory mask = 0777
Emiatt az újonnan létrejövő fájlok (sambán keresztül!) mindenki számára elérhetők. Azonban ha lokálisan másolsz be valamit, akkor az a saját umaskodat használja, ami jóeséllyel (default) csak magadnak teszi elérhetővé az adatokat.
Ez ellen úgy védekezhetsz, hogy beállítasz sticky guid-ot, azaz a mappa és újonnan létrejövő tartalma azonos csoportba tartozzon. A gond csak az, hogy te nem vagy tagja a nobody csoportnak (és jobb is így).Tehát, amit lehet ilyenkor javasolni. Vagy nem érdekel, nem másolsz lokálisan.
Vagy, ha ez is kell, akkor létrehozol egy új csoportot, aminek tagja leszel te is és nobody is, majd ezen csoport kap jogokat a megfelelő mappára.
Ezt GUIn is gyorsan össze tudod kattingatni. (Users and Groups a neve)
Aztán:
M]chmod +s Nyilvanos
chown zolee:ide_az_uj_group Nyilvanos
Illetve az smb.conf:
guest account = nobody
force user = nobody
force group = ide_az_uj_group
create mask = 0666
directory mask = 2777
Végül újra kell indítani a sambát.
sudo /etc/init.d/samba restartEzzel elvileg jó lesz minden. Rövid voltam?
-
-
válasz
geprombolo #4686 üzenetére
Mivel lubi, ezért gedit sincs (gondolom).
Hamár terminál, akkor ahsználjuk azt.
sudo nano /etc/pulse/daemon.confÍgy.
Nem tudom, hogy hány drivert tettél fel, de élő rendszert le lehet menteni pl a SystemBack progi segítségével, könnyen, egyszerűen. Akár másolni, akár telepítőkészletet létrehozni. (PPA-ból elérhető)
-
válasz
geprombolo #4596 üzenetére
Ez az offline telepítéses sztori azért kicsit bűzlik. Ha a liveCD-vel ment (ami szintén nem tudott volna frissíteni), akkor ami a lemezre kiíródik, az egyrészt ugyanaz, másrészt neki is mennie kéne.
De tény, a megoldás első lépése egy kábeles frissítés. Kábel bedug, frissítéskezelő előhív, aztán check->install.
Vagy terminálban:
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade -y && sudo apt-get clean(azért használtam dist-upgrade -t, mert frissebb kernel így tud települni, ha van)
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
God Vazzeg #4382 üzenetére
Ha jól tudom a probléma abból adódik, hogy az új androidok nem kvázi kártyaolvasóként funkcionálnak, hanem MTP-t használnak a fájlmozgatásra (ezzel elérve, hogy ne kelljen lecsatolni a kártyát).
[link]De ha van háttértár mód, akkor az is jó, ahogy Kendek írja.
-
-
-
-
Aaaz fura. Igencsak.
Egyébként megfordult a fejemben, hogy ajánlom, hogy válts el a magyarról, mert néha okoz ilyen gubancot, de arra nem számítottam, hogy a main miatt van, és pont a magyartól lesz jó.
A friss csomagok is épp fordítva szoktak lenni.Ami az egészben a legszebb, hogy a mainon kívűl kb minden csak tükörszerver, tehát elméletileg lehetetlen, hogy az legyen lemaradva, mikor ő a forrás.
De örülök, hogy meglett a probléma forrása, csak érteni nem értem még.
-
-
Első blikkre jók a kulcsok. Ha úgy sincs más benne, csak a default, akkor katt a restore defaultsra.
Az update manager arra panaszkodik, hogy nem fejeződött be a telepítés rendesen.
Futott már a tipikus sudo dpkg --configure -a ?
Esetleg a következők:
sudo apt-get clean
sudo apt-get --fix-missing installNem tudom pontosan mi van, clean install volt, vagy frissítés?
-
-
-
Jó, ezer oldal után kezdem érteni. Talán.
Kis gép van, kis erőforrással. Egyetlen cél a videózás, ami VLCvel, abból is a 2-vel kell megoldani.
Szeretnénk, hogy se belépéskor, se egyszerű használatkor ne legyen jelszavazás.
Legyenek partícik felcsatolva.Nahmármost, fontos lenne tudni, hogy vajon amikor azt mondod, hogy vagy a home vagy a / látszik, akkor annak tudatában vagy-e, hogy amikor egy másik partíció felcsatoldik, akkor az is a / alatt lesz, mivel annál nincs feljebb, nincs más. Általában a /media (vagy a /mnt) alatt. Ha azt vesszük, hogy ezt tudjuk, akkor jön a következő lépés:
felcsatolódjon automatán-> fstab-ba beír, UUID alapján, így mindegy, hogy adott esetben másik gépen nem sda hanem sdb a neve.majd:
jelszóra írtak megoldást, de szerintem te kihagytad a sudot, amikor usermod-ozol. Bár, ha csak a csatolás miatt lényeges, akkor mindegy, fstab miatt automatikus, jelszómentes. Egyébként nem ajánlott, mert nem csak te, de a programok is rendszergazdák lesznek.@bob.zxr: komolyan egy Comodo Antivirus fut?
-
-
-
válasz
gyulank #4162 üzenetére
Ok, ettől függetlenül az fstab fájlnak a root tulajdonában kell lenni (mind user, mind group szinten).
Szerencséd, hogy ezenfelül bárki olvashatja, mert egyébként összeomlott volna a rendszered.Nem tudom miért szerepel benne 2 swap is, gondolom az egyik az alap Ubuntu-ról van, a másik a Lubuntué.
Szóval, az sdb-s swapot töröld a fstabból, mert amint átrakod a winyót, nem fogja megtalálni, az fix.Egy hasonló képre, mint a második, lenne szükségünk a /media/data mappáról. Azon kéne azt látni, hogy számodra olvasható a könyvtár, esetleg te magad vagy a tulajdonos. De ha úgy sem marad ebben a gépben, akkor nem értem minek FIXre beírni az fstabba. Persze, próbának megteszi.
Viszont ha az fstab a tieddé vált, akkor vajon mi más lehet még rossz "tulajdonban"? Lehet ezért nem működik a sudo sem. Nézz rá az /etc/shadow illetve a /usr/bin/sudo jogosultságaira.
-
-
-
-
válasz
eternam #4145 üzenetére
Nem a PPAkkal van a baj, nézd meg milyen csomagok várnak telepítésre/frissítésre!
Ott valami nagyon elszállhatott, inkább ajánlom, hogy az illető (Bici) kukkantson be a frissítéskezelő->beállítások->authentikáció (valami ilyesmi, nekem angol van) alá, ott szerepelnek a kulcsok. Ha szerepelnek. Esetleg egy screent küldj róla!
Meg egy Ubuntu verziószámot. -
válasz
gyulank #4061 üzenetére
Mindegy, hogy magadnak vagy nem, de VLChez is kellenek dolgok.
Ad.1. elfelejtettem, hogy ATI vagy nv, de ha nincs már zárt, akkor marad a nyitott.
ad2. ubuntu-restricted-extras
ad3. medibuntu is ajánlott tároló.Sajnos a linux nyíltsága miatt nem mondhatja azt, hogy alapméretezetten olvas minden zárt/liszenszelt megoldást, de ettől még javarészt elérhetőek.
-
FAQ első kérdése ad választ erre.
Question: Why is the timestamp on my newly uploaded file wrong?
Answer: If by "wrong" you mean "different from the timestamp of that file on my client machine", then that is the expected behavior.The modification timestamp on a file is not part of the data uploaded over the data connection when uploading a file. Timestamps like that are metadata for that file, not part of the bytes of the file itself. FTP does not supporting sending of timestamps as part of the upload transfer process.
Ergo a módosítás dátuma nem része az adatnak, amit FTPn átpréselsz. Ergo, ami dátumot kapsz, az valószínű az épp aktuális idő.
-
-
-
-
Ha letéped róla, és igazából nem mocorog, akkor nem kéne meghalnia. Mintha áramszünet lenne.
Persze, alapból nem jó jel ez a "működés", így sok jóra nem kell számítani.
Viszont nem biztos, hogy a winyó a rossz, lehet valami gebasz lett a vezérlőjével. De ha nem fontos, és az semami rajta van (mert igazából csak egy másolat), akkor gari/kuka. -
-
-
-
válasz
gyulank #3728 üzenetére
Ne a telepítőt töltsd le, hanem frissíts. Akkor minden megmarad (ha nincs inkompatibilitás), és friss is lehetsz. Ha cserélne configot, akkor szól, és meg lehet nézni mi a különbség, cserélni, hagyni a régit, stb.
A hangkártyára nem tudom. Jó helyen keresed a kimenteket?#3729: http://www.ehow.com/how_7273596_play-activex-firefox-ubuntu.html
Vagy wine.
Vagy vbox. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
quailstorm #3465 üzenetére
ATI VGA miatt.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Stalker-2572 #3180 üzenetére
Backtrack nem hiszem, hogy neked való lenne.
Ne ott nézelődj, esélyes, hogy nincs minden felsorolva. Pl minten jó eséllyel mondom, hogy van, mivel Ubuntu kompatibilis(nek mondja magát).
-
válasz
Stalker-2572 #3177 üzenetére
Nem, az virtuális gép (arra is van lehetőség).
Itt csak egy layerről van szó, ami a wines programok és a linux között helyezkedik el, és fordít.
Amit észreveszel, az annyi, hogy a linuxostól eltérő fura ablakban fut egy program.
-
válasz
Stalker-2572 #3164 üzenetére
Elszántság.
-
-
válasz
God Vazzeg #3114 üzenetére
Neki nincs háttértár üzemmódja, mivel a belső memóriát nem lehet simán leválasztani. Ekkor kb lehalna az egész.
-
-
-
Tudtommal az android (a GB biztosan) nem tud ad-hocra csatlakozni.
Nekem csak úgy megy, ha nincs titkosítva. Bár annak sem kéne.Elvileg van rá hack, ha módosított wpa_supplicant teszel fel, de én ezzel nem próbálkoztam, így nem tudok segíteni.
Erre akkor jöttem rá, mikor én is ezzel próbálkoztam, laposról osztani netet. De a free wifi nem túl jó, nem másnak akarom megosztani, hanem magamnak.
Kipróbáltam a default WEPest, telóval nem ment, másik gép simán adta. Ergo nem a lapossal van a gond, hanem az android képtelen.@sonar: azzal szerintem vesa módba kényszeríted a rendszert. Nem a legjobb megoldás.
Amit tehetnél, hogy hagyod az az elavult rendszert.
Le tudnád írni a pontos GMA típust? -
válasz
szoke12 #3030 üzenetére
A régebbi bejegyzéseket szerintem még megtalálod csomagolva ugyanott.
De ha más megoldáshoz folyamodsz, akkor ok.
Annyit kell tudni, hogy zárt drájver nem támogatja már a kártyád, a régi zárt viszont nem működik az új X-el.Azaz 2 dolgot tehetsz (mindamellett, hogy az AMD supportjával nem elégedsz meg
):
-régebbi oprendszert használsz (a mostani is az, de már nem támogatott sajna). De ettől még mennie kéne, HA eddig ment. De ha fél éve hozzá sem nyúltál, akkor nem is tudom, eddig nem zavart valami? Most sem változtattunk elvileg semmit rajta. Még azt sem tartom kizártnak (hisz kb fél éve volt), amikor lejárt a támogatás, (ha volt fent PPA) akkor azok is törölték a rendszered a támogatottságukból, és visszaugrás történt. Egyébként nem nagyon tudom elképzelni, hogy a Cannonical egy gyak. utolsó frissítéssel leöljön mindent.
Ha valóban viszaugrás történt, akkor lehet kutakodni a deb fájlok körül, és megtalálni a neked valót, és akkor azt fixen telepíteni.
Illetve régebbiként még mindig ott a 10.04.4, ami még támogatott (asztali fronton jővő ápr, szerver fronton még jó sokáig)
-új rendszer, de akkor meg kell vállni a gnome2-től (illetve a Unity-től is), lehet próbálkozni gnome3 classic/fallback - ki hogy hívja -, XFCE (Xubuntu alapból ilyen, vagy ubuntura feltéve), LXDE (lubuntu) felületekkel. -
-
-
-
-
-
válasz
#16695808 #2993 üzenetére
A rossz hír az, hogy (jó eséllyel mondhatom, de a neten is erre találtam utalásokat) a telefonod nem támogatja az ad-hoc hálozatot.
Esetleg kipróbálhatod jelszómentesen (nem éppen secure..., csak ha muszáj), de máshogy nem nagyon fog menni.@szoke12: fgrlx -t használsz, igaz? Ezt azért tisztázzuk, mert neked csak 1 szó lenne leírni, mi meg kutakodhatunk, hogy akkirban mi volt supported. Mert az oprendszered már nem igazán.
-
-
-
-
-
-
válasz
God Vazzeg #2857 üzenetére
Az a dolog, amiben az iratokat és a pénzt tartjuk.
-
-
-
Hát milyen "károly" van benne? A frissítéstől még nem fog kikerülni a gépből, ezt sejtettük.
Második kérdésedre: nem változtat semmin. Valami más beállítás rossz. Esetleg a megosztónak sincsenek megfelelő jogai (FS szinten). Kell valami authentikáció? Esetleg azon a jogosultságok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Tesla topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged