- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foose
addikt
válasz
#40553216 #15572 üzenetére
Na de most nem vágom,akkor azt hogy indítom? Mert először szeretném kipróbálni.
Mivel nincs lemezem,ezért kellett az usb. Arról meg nerm bootol. Ha a saját készítővel csinálom,akkor azt hogyan-honnan indítom? Na ránézek,mit is mondasz...
Megvan. Csak valamiért alapból benne van a korábban letöltött ubuntu 14.04 képfájl is,nem tudom onnan pucolni.
-
Foose
addikt
válasz
stopperos #15569 üzenetére
Nekem jelenleg 20GB-ra lett anno osztva a "/" és a home lett 126GB- Ebből most 97Gb üres. Na és ebből kellene nekem partíciót csinálni valahogy a xubuntunak? Oké,csak egyenlőre nem tudom usb-ről bootolni a gépet. Lehet jól emlékeztem,hogy az alaplap miatt ez nálam nem működik
Asrock PV488-as alaplap. Linux indításkor nincs BIOS?
Mert a GRUB nem látta az usb-met
tomtyi már túl vagyok rajta,lentebb írtam hogy sikerült feldobni a yumi-t. Csak most a boot nem megy usb-ről
-
Foose
addikt
hcl,stopperos! Egyenlőre ott akadtam el,hogy yumi-t letöltöttem a pendrivelinux-ról,de nem tudom a gépre rakni. Se terminal-ból,se sehogy. Bár ebben még nem vagyok nagy agy. .deb ugye a kiterjesztése. Ez kellene először,hogy usb-re írjam a cuccot. Aztán akkor ha tetszik,akkor mint hcl is írja,tehetem fel?? De nekem az lenne a fontos,hogy adatvesztés nélkül akartam volna megúszni. Így viszont mivel nem sima frissítés,(és úgy lenne ugye normál ubuntu) nem tudom feltenni az x-et csak ha pucolom a jelen rendszert. Oké,visszaállítási pontot tudtam csinálni a jelenről,de az elég?
ubyegon2 Köszönöm,akkor jól csináltam.
-
Foose
addikt
Na most akkor kell nekem a xfce csomag,és ha kiírom usb-re,akkor ezzel tudok majd váltani? Már töltöm a Xubuntu 14.04-et,ez kellene nekem. Kiírom,és ránézek milyen. Aztán ha kell,akkor mindig csak váltok erre a felületre indításkor? A 12.04 helyett??
Mert én most 14.04-et beszélek
-
Foose
addikt
Inkább a Xubuntu ami csikol... Na de ha fel akarom tenni,akkor azt hogy tudom? Kiírom lemezre,és annyi? Nekem az lenne a lényeg,hogy most egy elég jól belakott rendszerem van,nyilván egy sima frissítéssel megmaradna mindenem.De így hogy disztrót teszek fel??
stopperos Ilyet is lehet?? usb-ről...?
Hogyan kell kiírni usb-re hogy induljon? Bár asszem ezzel anno volt valami gebasz ha jól emlékszem,mert talán az alaplap miatt nem lehet nálam usb-ről bootolni... Valami ilyen rémlik.
-
Foose
addikt
Sziasztok! A minap kérdeztem itt,hogy gynege gépemen érdemes-e frissítenem a 12.04 LTS-t... Akkor azt írtam hogy 512MB RAM van a gépben,de mivel játékra nem is használom,nem emlékeztem rá,hogy korábban kapott egy másik 512MB-os karit. Szóval mint lentebb írta is sok ember,legalább 1GB legyen a gépben ahhoz,hogy frissebb rendszert rakjak fel. Na most,végülis 1GB RAM van,bár a rendszerbeállítások/részletekben a gép csak 1002 MB-ot mutat. (ez mi??) most ugye 14.04-ről nem is álmodok,de javasolták itt a más disztribúciókat. Akkor azok közül melyiket lenne érdemes? Mondjuk 14.04-re is lett kiadva Xubuntu,Lubuntu....... Segítség!!
Mit csináljak??
Eredeti P4 procim van,bár csak 2,8GHz-es. Vidikarim 128MB-os radeon 9250
Adatvesztés nélkül tudok feltenni disztrót? Feltettem a systemback-et,de nem jöttem rá,hogy tudok komplett mentést csinálni... Visszaállítási pontot csináltam,az elég? Aki érti mit mondok,és mit szeretnék,az tudna segíteni?
-
Foose
addikt
stopperos,sanchomuzax Köszönöm! Marad a 12.04. Pontosan ezt kérdeztem lentebb,hogy más disztrót tegyek-e fel,de hát azok is 512 felett működnek inkább,szóval muszáj vagyok maradni a 12.04-nél. Majd ha lesz lé memóriára...
-
Foose
addikt
Sziasztok! Ubuntu 14.04 LTS futna a gépemen ha 2,8GHz-es intel P4 procim van,radeon 9250 128MB-os videókarim,és 512MB RAM? Most 12.04 LTS van a gépen.
-
Foose
addikt
válasz
Fritz Teufel #15141 üzenetére
Nem. Nem kell nekem html5.
-
-
Foose
addikt
Sziasztok! Gyengusz gépem van,ezért az ubuntu 12.04-et nem frissítem,mert a frissebb verziókban már 3D-s a unity,úgy olvastam. Azt meg lehet nem bírná a Radeon 9250 128MB-os videókarim. Pontosan ez lenne a kérdésem. Nem tudok valahogy kezdeni valamit azzal,hogy egy másfél perces pl youtube videót akadásmentesen meg tudjak nézni? A "további illesztőprogramok" menü szerint nincs semmi amit talál a gépemen. Nem tudok drivert feltenni? Vagy mit tudok kezdeni a gondommal? 512MB ram-om van
-
Foose
addikt
Sziasztok! Milyen zenelejátszót ajánlottok 12.04-re a rhythmbox helyett? Legtöbbször zenét hallgatok,vagy netes rádiót hallgatok. Erre kellene valami. Eddig hallgattam egy bizonyos rádiót,most nem indul el,csak buffer... ugyanez a rádió vlc-vel indul. De valahogy nekem sosem tetszett a rhythmbox...
-
Foose
addikt
Sziasztok! Mezei 12.04-es ubuntum van. Napok óta nem tudom frissíteni a google chrome-ot,most jöttem rá miért nem. Íme: katt És nem tudom javítani a törött dolgokat,akárhogy csinálom. Csak uninstall segít?
-
Foose
addikt
Sziasztok! 12.04-es alap ubuntut használok. Reggel jött a frissítési lista,de a google chrome-ot valamiért nem frissíti. Nincs kipipálva a listán a chrome,és nem is tudom kipipálni hogy ki legyen jelölve. Mi lehet a baj? Eddig ilyen gondom nem volt.
-
Foose
addikt
Van valakinek ötlete? Adott egy hír,most pl ez a link ami érdekelt,de a kép alatt található "képek"-re kattintva csak egyetlen kép ugrik fel,lapozni nem tudok,mert nem tölti be a többi képet. Windows xp-n ez tökéletesen működik,minkét rendszer esetében Google Chrome-al próbáltam. Mi lehet a baj?? Ubuntu 12.04 alatt jön a probléma...
-
Foose
addikt
válasz
God Vazzeg #9459 üzenetére
Anno windowson én is arra használtam. Most csak simán ki akarok vágni egy közel 3 perces részt egy 2 órás mixből
-
Foose
addikt
válasz
God Vazzeg #9445 üzenetére
Majd megnézem mégegyszer,mert ez nekem fura. De nem raktam én semmi extrát bele,csak kivágtam egy részt,osz' kalap...
Speciel mivel nem tudtam menteni,így most megint előröl kell majd kezdenem a dolgot,csak most nem érek ár rá annyira erre,meg nem is annyira fontos.
(#9448) stopperos ööö,na látod ezt nem tudom. Mindjárt meghesszelem.
-
Foose
addikt
Sziasztok! Felraktam az Audacity progit,(2.0.0)kivágok egy rövid részletet egy mp3 fájlból,és szeretném menteni a kivágott részt. De mp3 formátumba. Viszont nem enged ilyesmit,csak a saját formátumába
Asszem erre volt valami megoldás anno windows-on. Ötlet?
-
Foose
addikt
válasz
lionhearted #9422 üzenetére
Ezt én vágom,de akárhogy állítom a kis kockát csak egyetlen képméretben látom a képernyőt,teljes képben. Ezért nem értem...
-
Foose
addikt
válasz
lionhearted #9402 üzenetére
Hát nem tudom. Akármit csinálok,a Dash csak full képernyőn van. Márrmint nem tudom minimalizálni... Nem is enged kihúzni. Azaz enged,de csak az indítópultra.
(#9404) colomb2 Értem. Bár mondjuk nem is azt várom hogy minden ugyanúgy legyen mint windowson,isten ments! -
Foose
addikt
Ha valamit telepítek,azt hol találom a fájlrendszerben? (ugye anno windows-on a program files mappa volt ez) 12.04-ről beszélek.
-
Foose
addikt
Tud valaki egy tűrhető póker játékot ajánlani 12.04-re? Gyengusz videókártyám van, (128MB) 2,4GHz-es Pentium procival.
-
Foose
addikt
Ez most pont olyan,amit mindig is utáltam. "valaki segítséget kér valamiben,de nem azt kap,hanem visszakérdést hogy miért-így és úgy akarod,vagy épp használd inkább ezt" De mint látom egy hsz-al fentebb meg is lett válaszolva a kérdésem. (az első mondatom csak azért írom,mert elég sokszor futottam már ilyen hsz-ba itt a fórumon,akár nekem írták,akár másnak.)
(#9351) Syl Igen,ezt hiányolom. -
Foose
addikt
Sziasztok! Az normális,hogy 12.04 alatt a háttérképen jobb gomb kattintásra nem történik semmi?
-
Foose
addikt
Frissített az ubuntu 12.04-em,méghozzá konkrétan mozilla firefoxot. A gyárit,ami beépített. Eddig 20.0 volt a verzió,most 21.0. Honnan lehet megtudni mik változtak? Mert ugye anno xp-n ha frissített pl a mozilla,restart után rögtön a firefox oldalára dobott,és írta mik az újdonságok.
-
Foose
addikt
De mivel nálam teljes képernyőn van az az ablak ahonnan akartam volna kitenni ikont,így nem megoldható. (vagy csak nem értem hogyan lehetne) Mondjuk az a baj,hogy eddig még nem kezdtem el keresgélni a telepített dolgok hová kerülnek a vinyón,így nem is onnan próbáltam "kihúzni" az ikont. (dash-ból)
(#9205) Syl Utána nézek,köszönöm!
-
Foose
addikt
Asztalra hogyan lehet parancsikont kitenni 12.04 alatt?
Mert eddig csak az indítópultra sikerült kitennem amit akartam.
-
Foose
addikt
Hűűű,köszi mindenki! Nem számítottam ennyi alternatívára
(#9064) colomb2 Való igaz
Azt tudom hogy debian alapú a cucc,csak az érdekelt volna,hogy gondolom ez egy komplett rendszer,de kiknek való ez? Kezdőknek nem érdemes vele foglalkozni? (wheezy)
-
Foose
addikt
Nah,eszembe jutott
Gnome commander van nekem a gépen,de valahogy nekem olyan puritán. (vagy csak nem tudom használni?) Van valami más,ami ugyanilyen TC féleség,csak kicsit "jobb" mint a gnome commander?
Közben más: mivel elég új vagyok az ubuntu világában,nem értem mit is takar ez az új Debian 6.0 ami most jött ki nemrég. Ez egy egészen más dolog mint az ubuntu 12.04? (nekem ez van,frissebbet nem bírna a gépen a unity miatt) -
Foose
addikt
Ubuntu 12.04-em van,amin ugye alapból van egy Mozilla Firefox. Különbözik ez valamiben a mozilla oldaláról letölthető verziótól? elég zavaró,hogy nem 100%-ig magyar)
-
Foose
addikt
Olyat lehet valahogy okosítani 12.04-en,hogy a felső sávon (van ennek valami neve?) a hálózatot jelző alap ikon animáljon?? Mármint hogy adja valami vizuális jelét,hogy van-e tényleges forgalom.
én a gyári ikonokat használom,ebben az esetben ugye egy fel-és le nyíl jelzi a hálózatot. De zavar,hogy nem látom,mikor történik ténylegesen forgalom.
-
Foose
addikt
Persze persze,ezeket tudom,csak ugye amikor felkerült az ubuntu,akkor olvastam,hogy nincsenek ilyen progik ubuntura. Soha nem használtam VLC-t,de most nekem is az van fent
IE-t soha nem használtam
Még az smplayert próbáltam,de végül le is pucoltam. Most csak a VLC van,és a Rhythmbox van.
-
Foose
addikt
Ubuntu 12.04-em van,miért van az,hogy ha felfüggesztem,(gondolom ez a windows féle készenlétnek felel meg) akkor ha visszakapcsolnám a gépet,csak fekete képet látok?
-
Foose
addikt
válasz
God Vazzeg #8901 üzenetére
Köszi,megnézem!
-
Foose
addikt
12.04-re mit ajánlottok zenehallgatásra? Eddig kmplayert használtam. Próbáltam az smplayert,de valahogy nem jött be. Filmre felraktam a vlc-t,az jó lesz szerintem.
-
Foose
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #8862 üzenetére
Köszi,sasolom...
-
Foose
addikt
Van valakinek valami jó tippje twitter kliensre,ubuntun? Látom a tweetdeck megszűnt,csak Mac-re és Win-re van. Az jó volt,azt használtam.
-
Foose
addikt
Na,értem. Akkor köszönöm mindenkinek,maradok akkor ennél. Ezt az LTS beállítást meg megnézem,mert valóban én állítottam be hogy jelezze a frissítést. Akkor még nem tudtam hogy nem lesz jó nekem a 12.10.
-
Foose
addikt
Végre jött az értesítés hogy frissíthetek 12.10-re (most a 12.04 van fent) erre azt írja hogy nem teljesen támogatott a videókártyám,lassú lesz a unity felület
Érdemes akkor kihagynom ezt a frissítést??
(radeon 9250 128MB)
-
Foose
addikt
esetleg erre valaki? Nem merem felfüggeszteni,mert megint így járok. De mi lehet ez???
-
Foose
addikt
Hát,az opera oldaláról cibáltam le,de most nézem hogy x86-os jött le,persze nem is települ,hibaüzi jön. Pedig kiválaszottam az ubuntut,debiant. Trükközni kell vele?
-
Foose
addikt
Köszi,mindjárt meg is keresem.. Még nem néztem utána,most jutott eszembe....
-
Foose
addikt
Nálam van a hiba? Felfüggesztem a rendszert,szépen el is alszik,de kb 20 perc múlva hiába indítom mondjuk space billentyűvel,bekapcsol a gép,de csak fekete kép van.
Másik,sikerült uninstallálni a Gwibber közösségi cuccot,de a net és hangerő ikon mellől nem takarodik az ikonja.
-
Foose
addikt
Megint eltűnt a felső sávom. Semmi nem látszik. kattintani tudok pl rendszerbeállításokra mert tudom hol van,de nem látszik. Ez normális????
Elég zavaró 1 nap után kétszer is. (Chromium telepítés és indítás után történt,mint ahogy hajnalban is,csak akkor a Chrome után)
-
Foose
addikt
válasz
soldi3r #8788 üzenetére
Hát,ez a firefox valahogy nem jött át nekem,mint Puzsérnak egy előadás
Sima Chrome-ot raktam fel,de látom fentebb már mást is ajánlanak. Nézem is. Na igen,például keresgélhetek hogy ne szemeteljek a fórumban,hogyan lehet eltávolítani valamit,pl firefox
(#8792) tomtyi Köszi,nézem máris! Ha rátalálok...
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Úgy tűnik, nem lesz Samsung Galaxy Tab S10
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- Dell notebook topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Path of Exile (ARPG)
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Pad SE 11 8/256GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest