Új hozzászólás Aktív témák

• Marcsello31

őstag

Srácok a pofám leszakad, egy ideje már vergőgtem a mali driver telepítésvel arm64 ubuntu linux alatt, erre most találtam egy oldalt, ahol le van írva, nem magyarul persze, hogy hogyan kel csinálni a gpu driver feltelepítését.
    Persze nem az én boxomra, de nálam is működik a driver! :) Elsőként fel kellett telepítenem az sd kártyára egy ubuntu server grafika desktop mentes verziót, majd arról bebootolva a boxon, kellett feltelepítenem a gpu drivert, és a lényeg most jön ha ez sikerült, akkor mehet a desktop telepítése, és bameg. Van ubuntum alatt mali g31 gyorsítás. 1h hónapja baszakodtam azon hogy ez miért nem jó. erre itt van nesze
    [link] szúrta volna ki a szemem ez 1 hónappal ezelőtt, de lényeg le vagyon írva, így mivel meg van a 3d gyorsítás menete, bármilyen linuxot feltolhatok a boxra (:. beválni látszik a kernel is, 5.9.0 arm64 döcög a boxon, csak azért írom hogy, sikerült egy olyan android boxra linuxot telepítenem hogy hivatalosan nincs rá linux :). Aztán mégis. Videó holnap.

Új hozzászólás Aktív témák