Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz petir #30400 üzenetére

Nagyobb felhasználói kör szerintem nagyobb támogatottság is gyorsabb megoldások

Ez a támogatottság 99 százalékban a Mintre is alkalmazható, a saját fejlesztéseken kivül gyakorlatilag az Ubuntus tárolókból telepit, Ubuntu PPA-k vannak fenn nekem is, a megoldandó problémák tisztán Ubuntus lerásokból oldhatók meg, csak az nem Ubuntus, ami jobb! ;] Például a Nemo, ezt még az Ubisok is felrakják a Nautilus helyett. Vagy ha valaki nem Unitzt akar látni, az felrakja a Mint-et Cinnamonnal vagy Mate-vel, utóbbi már Ubuntuval is van, de mégis csak a Mint-ben az igazi. No, erre majd jönnek rendesen a morgások.

swappinessről az egyik SSD-s cikkből kimásoltam a lényeget, gyakorlatilag ha kisebbre állítod, akkor akkor nyúl a swaphoz a rendszer, amikor nagyon szükséges:

Ha a swap SSD-re kerül, próbáljuk csökkenteni a swap használatot a swappiness érték (alapértelmezésben 60) csökkentésével.
    Ehhez írjuk az alábbi sort az /etc/sysctl.conf fájlba:

vm.swappiness=10

Az értéket érdemes magunknak kikísérletezni, akár 1-re is állíthatjuk.

Olvastam ezt trimet több helyen és , hogy futtatni kell hetente mert az jó nekem - de pontosan mi ez ? Hogy fogom futtatni ? Hol ütemezem?

Nem kell ütemezni, hetente lefut a TRIM. A másik SSD-s írásból:

● Ubuntu alapú disztrók általában /etc/cron.weekly-ből hetente lefuttatják az fstrim parancsot, ellenőrizheted ennek a működését is:

run-parts -v /etc/cron.weekly
    eredmény, ha benne van
    run-parts: executing /etc/cron.weekly/fstrim

Kicsit le vagyok maradva most az SSD témával, de bármi kérdés eszedbe jut, mindenképpen kérdezz rá! Így nekem is frissítenem kell legalább az ismereteimet. ;)

Új hozzászólás Aktív témák