Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

a tegnapi naptól kezdve a szüleim gépére (Asrock S330, dual-core Atomos cucc) felkerül egy Kubuntu. eddig egy Xubuntu 11.10 volt rajta, de az pontosan olyan lassan ment, mint előtte a sima gnome felülettel az ubuntu, vagy még lassabban is, ráadásul nagyon nagyon buta a felület, macerás beállítani dolgokat, nem áll kézre. ehhez képest a Kubuntuban feltettem a kubuntu-low-fat-settings csomagot, kikapcsoltam a compozitioning-ot, és az openGL helyett Xrender-t állítottam be az felület megjelenítésére: az eredmnyegy sokkal gyorsabb és szebb rendszer (12.04), mint ami eddig volt.ez nem egy erős gép, nincs benne sok memória, és nagyon meglepődtem, de a KDE fut legjobban rajta.

egyébként aki Kubuntut használ, annak Kopete/Pidgin helyett tudom ajánlani egy próbára a kde-telepathy csomagot. ár fel kell hozzá venni a telepathy-kde tárolót, mert az abban levő csomag megy csak rendesen (az alap tárolóban levő nem rajzolja ki a panelra tűzött ikont), de egyébként egy viszonylag minimalista és pofás kis üzenetküldő. nagyjából az empathy Qt-s változata.

Új hozzászólás Aktív témák