Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nemurea

aktív tag

Helló! Ki akarok próbálni a laptopomon néhány linux disztrót, jelenleg dual boot Win 8.1 és Kubuntu van fent, de a Kubuntu 14.04 LTS nemritkán csúnyán fagyott (most upgrade volt 15.04-re, eddig ez jó, de most már majd megyek tovább 15.10-re). Szóval a kérdés, nem live CD-kkel akarom kipróbálni, néhányat megnéztem, vagy nem ment, vagy nem is volt (Chrunchbang++), a Debian a prompt-ig jutott (még a live user jelszót is úgy kellett kigugliznom, de utána sem tudtam elindítani a grafikus környezetet), de pl. a Manjaro szépen futott. Felszabadítanék a HDD-n pár 10 gigát, beosztanám, és az egyes partíciókra telepíteném a disztrókat.

Na és akkor a tényleges kérdés :B : 1) milyen problémákat várhatok, ha a Win+Kubuntu mellé felteszem a fenti három linuxot, értem ez alatt, hogy melyik fogja szétcincálni az MBR-be rakott grubot? vagy más probléma, hiszen egyik sem Ubuntu alapú. 2) a Manjaro Live pl. szintén KDE 'flavour' volt, tulajdonképpen ilyenkor miben rejlik a mássága a Kubuntuhoz képest? Hiszen a kernel ugyanúgy linux, a DE meghatározza a szoftvereket is (nagyjából), de akkor mit jelent, az, hogy Arch alapú? Mit kell figyelnem, vagy mi lesz más, mint amit megszoktam az Ubuntu vonalhoz képest?

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák