Új hozzászólás Aktív témák

• N0zer0

senior tag

válasz Dhampir #17707 üzenetére

Felesleges mindennek kiterjesztett partíción lenni, ámbár legyen, mert senkinek, semminek nem árt, minden jól kezeli már, utoljára a DOS/Win9x/ME korszakban volt ezzel gond. Ám akkor úgy kéne kinéznie, hogy

Extended partíció
    - benne 6GB-os logical partíció, swap
    - benne 50 GB-os logical partíció, boot és root céljából
    - benne 410GB-os logical partíció, home
    - esetlegesen még benne egyéb logical partíció
    Nincs más partíció, esetlegesen létrehozható(k) még primariskás partíció(k).

Én inkább primary partíciókat használnék, főleg a rootra és a swapra, de persze nem csak így lehet. Az extended/logical arra való, ha 4 partíciónál többet használsz, de erre elég kevés embernek van szüksége, még két OS esetén sem indokolt általában.

Meg én át fogok térni a swapfájlra swap-partíció helyett, csak mindig elhalasztom az újratelepítést és az Archra átállást, időhiány miatt állandóan el vagyok havazva. Pedig meg kell lépnem, mert a korábbi AES-ses megoldásom támadható lett a CBC miatt, ezért mindenképp újra fogom már telepíteni, és akkor AES XTS-sel csinálom. Az LVM meg maradni fog, bár lehet jobban járnék, ha visszatérnék a normál primary partíciókhoz, és a titkosítási jelszóbekérésnél megoldanám, hogy csak egyszer kérje be a jelszót, de azt a többi partíció esetén is használja, csak emiatt van LVM-mem. Sőt, a GPT-re is terveztem átállni, de az nem megy együtt az LVM-mel, szóval mindenképp marad az MBR.

Új hozzászólás Aktív témák