Aktív témák
-
yolan
őstag
válasz
Major Major #19448 üzenetére
megnéztem, elvileg lan boot sem támogatot.. így marad az első seggfájásos móka..
-
yolan
őstag
válasz
Speeedfire #19443 üzenetére
erről tudnál írni bővebben? hogyan működik? honnan tudom beszerezni?
-
yolan
őstag
válasz
Kendek #19436 üzenetére
pendriveval sokra megyek..
a lényeg az lenne hogy a szerver gép vinyójára valahogy feltelepítsem a rendszert, sima csupasz szerver rendszert, debiant, azért gondoltam erre hogy virtuális gépben telepítem, csak akkorugye a virtuális gépnek megkéne adni hogy ott az a vinyó (a szerver vinyója) arra telepítse nekem a rendszert, aztán azt kiveszem ebből az asztali gépből, átrakom a szerverbe, és mindenki örül -
yolan
őstag
Kollégák!
Nem tudtam működésre bírni az usb bootolást..
Mindig Invalid or corrupt kernel image hibaüzenetet adott, bármit csiholtam, egyszer tudott frankón bootolni, de akkor meg maga a telepítő amikor a cd képet kereste akadt ki és sehol nem talált képfájlt..Olyan kérdésem lenne, hogy valahogy nem lehet megbuherálni a vrituális gépet, hogy a megadott fizikai (nem virtuális) meghajtóra telepítse a cuccokat?
Akkor csak emgadnám neki az szerver gép vinyóját, és már menne is a csoda.
Hm? -
yolan
őstag
válasz
Speeedfire #19371 üzenetére
nincs semmilyen linux rendszer most a közelben, csak win7
FixY67: a szerver heggesztés az megy, csak maga a telepítéssel akadtam el a fentebb leírtak miatt, de remélem ez is megoldótott most, pár perc és be is rakom a vinyót, aztán telepítés
-
yolan
őstag
válasz
Major Major #19368 üzenetére
nem noti, hanem kis régi asztali, 600as celeronnal, 384 rammal, persze, sima i386-ost szedtem hozzá, akkor ez remélem megvan oldva
FixY67: lan boot-ot tudna, csak én nem
-
yolan
őstag
válasz
Major Major #19365 üzenetére
igaz, hmm, nem is rossz ötlet
Szerk.: nem fogja zavarni a két gép teljesen eltérő hardveres felépítése?
-
yolan
őstag
válasz
Major Major #19362 üzenetére
az asztali gépen win7 van, és ebbe sincs optikai meghajtó
-
yolan
őstag
Sziasztok!
Egy kis akadályba ütköztem.
Ubuntu server-t szeretnék telepíteni egy régebbi gépre. A képfájlt már le is töltöttem viszont a gondok itt kezdődtek. A régi gépben se cd meghajtó, se flopi, és nem is tudok bele tenni. Az alaplap pedig nem támogatja az usb boot-ot így az is kilőve. A régi gép vinyóját tudom egyedül betenni ebbe az asztali gépbe, és így tudok rá firkálni.
Esetleg valakinek valami ötlete? Eddig oda jutottam, hogy itt az asztalin egy virtual pc-re felcsapom az alap rendszert, majd átdumpolom a szerver gép vinyójára és imádkozom, hogy működjön. Szerintetek? Kérdés, hogy így nem lesz-e hardver specifikus a vpc-re feltett rendszer? -
yolan
őstag
Sziasztok.
Ubuntu 8.10-et használok, gnome környezettel, core 2 duo e6300as procival.
Bármikor nézem a rendszerfigyelőt mindig 85-85%-on megy a két mag.
A folyamatoknál az audacious eszik 18-22 között, a gnome-system-monitor 24 ha fut, firefox-pidgin 3-3, npviewer.bin pedig 5 körül.
Miért fut mégis 85%-on mind a két magez a nagy kérdésem.A válaszokat előre is köszönöm.
Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Bittorrent topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged