Hirdetés
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch 3 Pro - óraátállítás
- Azonnali mobilos kérdések órája
Aktív témák
-
Desktopban több módszer is van. Anno a Grub-ot váltotta a Grub2, és elszállt az MBR, Win nem tudta összeszedni magát. Azóta külön HDD-re kerültek, és induláskor F12-vel választottam melyik HDD-t bootolja a gép. Ez extrabiztonságos, de macerás, és 2 HDD kell hozzá.
Elvileg Win telepítés után kell az Ubuntut telepíteni, és akkor a Grub töltődik először, utána a win rendszertöltő... Mivel ezzel már volt para, ezt kihagytam. Jelenleg SSD-n van az OS, nem akartam Ubuntut a HDD-re, ha van hely SSD-n... így a 3. variációt választottam, Wubi telepítés... Most csináltam először, és nem csalódtam.
Ezzel a komplett Ubuntu programként kerül fel a windows "alá", persze Ubuntu csinál magának mindent, ami kell, csak meg kell adni mennyi max. helyet foglalhat.
Ami a lényeg: az első a win rendszertöltő, itt lehet választani az Ubuntut, és utána jön a Grub.Tehát ha a Grubbal vmi van, a win rendszertöltőt nem érinti, indul a melós/játszós OS. Ha a grubbal van baj, akkor legrosszabb esetben ubuntu helyreállítás, ami egy win helyreállításnak csak töredéke időben...
Én javaslom ezt a megoldást, sokkal egyszerűbb, és a win-es loadert tutira nem kavarja be.
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Revolut
- alza vélemények - tapasztalatok
- Összement a mosásban az ASUS új VGA-inak PCI Express 5.0 csatlakozója
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- World of Tanks - MMO
- Yettel topik
- Gitáros topic
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest