- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
Aktív témák
-
Major Major
senior tag
válasz
luciferc #7192 üzenetére
És végül, a Kubuntu 8.04 miért nem lett LTS? Nem akarnék most guglizni, ti meg biztos tudjátok.
Kubuntu Hardy azért nem LTS, mert a 4-es KDE még zsír új, és küszködik kisebb-nagyobb problémákkal, amiket nem akart a Canonical a nyakába venni azzal, hogy pénzért supportálja őket. A másik oldalon meg nem akarta a 3.5-ös KDE-t további 2 évre támogatni, mikor itt van már az utódja.
KDE4: Én ezt használom, a gutsy -> hardy frissítés betett a rendszernek, így egyszerűbb volt újrapakolni, de akkor már nem akartam a régit, úgyhogy belevágtam. Jelenleg a 4.0.4-nél tartunk, ez már használható. A programok jórészt még nincsenek meg az új verzióra, de ez nem különösebben zavaró.
Ami viszont igen:
-Desktop gyakorlatilag nincs, pontosabban nem lehet kezelni csak filekezelőből, mert simán az asztalon csak plasmoidok vannak, ha mondjuk letörlök egy könyvtárat, akkor csak a hozzá tartozó plasmoidot törli le, ugyanúgy megmarad a könyvtár a ~/Desktop/ alatt
-Elég szegényesek a beállítási lehetőségek (mintha Gnome-ot használnál)
-Néhol bugzik a megjelenítés (scrollbaroknál, taboknál)Ami jó benne:
-Jól néz ki
-Nem kell compiz, a kwin tud magától compositiont, nekem jobban is tetszik nála.Szóval használható már így is, de júliusban jön ki a 4.1, akkor már, reméljük, highly recommended lesz.
-
valóságépítő
tag
válasz
luciferc #7192 üzenetére
haller
ha jól értem, mindenképp KDE-se ablakkezelőt akarsz, ugye?
csak egy tipp: még ne a Kde 4-es tedd fel, bármilyen disztrót választasz.
Állítólag még (nagyon?) bugzik. Tudtommal emiatt és valami kisebb release késés miatt nem lett LTS a kubuntu 8.04.Amugy meg gnome, kde, ezek desktop environment-ek angolul, ami azt jelent sztem, h minden linuxon kb ugyanúgy fognak kinézni. Viszont ennél fontosabb a belbecs, azaz nem teljesen mellékes, hogy milyen rendszerrre települnek. Hiába kuzinok a mostani disztrók, jelentős különbségek vannak, talán úgyis lehetne mondani, h strukturális különbségek vannak köztük, nem mindegy hogy patrilineáris vagy matrilineáris leszármazottra rakod azt a ruhát
-
n0_gAboR
őstag
válasz
luciferc #7192 üzenetére
SuSE-val mindenkepp vard meg a 11-est, mert sok ujdonsag lesz benne, es nem lesz ilen szarlassu a csomagkezeles.
Addig viszont tedd fel a Kubuntut IMHO, ismerkedj vele.Egyebkent egy ido utan szinte tokmind1 az embernek hogy mit hasznal mindennel elboldogul, maximum az egyik diszto valamiben kenyelmesebb a masiknal, valamiben nem.
Aktív témák
- Xiaomi Redmi 15C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer Nitro V 15 Laptop i5-13420H 8 GB RAM 512 GB SSD, RTX 4050 Dobozos, 3 ÉV GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- RedMagic 10 Air Twilight Gamer kijelző, nagy teljesítmény, 16/512 GB,3 hó gari!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest