- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Poco F7 – bajnokesélyes
- iPhone topik
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Egyéves Gemini AI Pro a Google-től a magyar egyetemistáknak is
Aktív témák
-
mzx
senior tag
válasz
barack21
üzenetére
...közben lejárt a hsz-szerk időm, de folyt.:
Hogy mekkorák? Írtad ,h időigényes dolgokat akarsz és hogy egyes esetekben lassúnak véled a konfigod (mihez képest
), nos, akkor egyértelműen gyorsabb a Lubuntu az összesnél, ráadásul méretre a 10.04, 2010 áprilisi, Lucid kódjelzésű -ezt a legújabb általam használt Lubi- installja csak 500Mb körüli, egy cd-s.
De ha nem a sebesség, hanem az extrák a fontosak, akkor Ubuntu simán fut nálad.(Ciki, hogy én mint gyengus, "koca linuxos" csak ritkán tudok miben/kinek segíteni, úgyhogy most rávetettem magam barackra, ezt kompenzálandó...
De azért a komolyabb vonatkozásokban tietek a terep segíteni az abszolut kezdőknek is!
) -
leslieke
Jómunkásember
válasz
barack21
üzenetére
Extrákkal megpakolt Ubuntu innen tudsz letölteni: http://magyarubi.hu/
Programok telepítésének módját meg fentebb mzx már megírta.
-
mzx
senior tag
válasz
barack21
üzenetére
Wine-t többen is javasoltuk neked, az előbb belinkelték, de tárolóból, Synaptic segítségével is lehet, az a legbiztonságosabb.
Letöltés: tehát amit lehet, hivatalos tárolóból: létezik erre a Synaptic applikáció, ehhez lehet nem hivatalos (kevésbé megbízható) tárolókat is rendelni.
Tehát azért nem linkeltek a legtöbben most, mert többnyire ilyen módon lehet ubi alá telepíteni.
Bár olykor megkockáztatjuk weboldalakról is direkt módon, ha nincs tárolóban, vagy nem találjuk ott, de ez a te felelősséged, ha magad gépére ilyen módon teszed.
Terminálból parancssorokkal is lehet telepíteni (erről a terminálos megoldásról ne engem kérdezz, nem mentem bele nagyon, a többiek segítenek ebben nekem általában
).Bár vírusírtó nem kell, rosszindulatú (pl. flash) kódok linux alatt se kizártak.
Javaslom a Gufw-t, ami egy egyszerű, minimalista tűzfal még így is ,hogy az ufw grafikus verziója, bár felesleges többnyire, kivéve ha p2p rendszereket használsz (pl torrent).De azért javaslok portvédelem-ellenőrzést időnként (pl. sztaki.hu), és belenézni a tűzfalba, mert különféle okokból át is lehet állítva (egyes szoftverek esetleg, vagy tudtodon kívül valaki belepiszkálhat...).
Egyébként -bár az okát nem tudom- a Transmission nevű (viszonylag gyors) torrent kliens akkor is seed-el és leech-el, ha minden bejövőt megtagadsz.
Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Arc Raiders
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- nVidia tulajok OFF topikja
- Bundle topik
- Tőzsde és gazdaság
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco F7 – bajnokesélyes
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3733, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

), nos, akkor egyértelműen gyorsabb a Lubuntu az összesnél, ráadásul méretre a 10.04, 2010 áprilisi, Lucid kódjelzésű -ezt a legújabb általam használt Lubi- installja csak 500Mb körüli, egy cd-s.
)