- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- KUGOO S1 Pro elektromos roller teszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Earfun Air Pro 3 - te is, fiam, Bluetooth?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
Aktív témák
-
Valóban, eléggé hervasztóan lassan folyik a fejlesztése. Az offline fsck is csak most fog hozzá elkészülni nemsokára, bár ezen kívül a modern funkciói működnek. Ezzel mondjuk annyira nem is lenne baj, csak az esetleges instabilitástól eltekintve eléggé lassúcska is még az ext4-hez képest. Bár az újabban beépített LZO tömörítéssel néhol már-már egész jó teljesítményt produkál, de úgy általában inkább csak akkor közelíti meg jobban, ha a biztonsági funkciókat kikapcsolja az ember.
Amúgy annyira nem is érződne a teljesítménykülönbség, de a legrosszabb, hogy a csomagműveleteknél eszméletlen lassú (dpkg), 3-4-szer több idő kell csomagok telepítésére mint ext4-nél. Erre mondjuk van megoldás, csak valamilyen szinkronizálást kell kiiktatni, van erre egy annyira azért nem jól karbantartott PPA.
Szóval egyelőre nem ajánlott annyira a használata, inkább csak tesztelői célra. -
törölt tag
ez a BTRFS dolog engem is érdekelne. elvileg ezt akarják bevezetni majd alapértelmezett fájlrendszerként a jövőben, ha jól tudom, de nem tudom ez az átlag halandók számára milyen előnyökkel járna. illetve, hogy elképzelhető-e valaha, hogy ZFS-t kapunk linux alá, arról nagyon jókat olvastam/hallottam, csak a licensze nem engedi, hogy betegyék a támogatását...
Aktív témák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hegesztés topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Ford topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Az Intel szerint mindenkit érint, illetve érinteni fog a CPU-hiány
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4517, 100% Akksi
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Akár Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM5 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- HP EliteBook 840 G10 13. gen i5, 16GB DDR5, prémium üzleti laptop! 1 év garancia
- áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V INTEL Arc 140V 32GB 1TB SSD 16QHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest