Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Gear S3 - második kör
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Android Autót minden mobilra!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Aktív témák
-
moma
őstag
válasz
FixY67
üzenetére
OK persze teljesen igazad van, de azért itt az volt az alap szitu, hogy zolika ismerőse felrakott linuxot(ami valószínűtlen, hogy valami szerver lett volna) és már lopták is a jelszavait(ami jó eséllyel nagy baromság). és utána is ilyen netezhet-e tűzfal nélkül jellegű szituk voltak(bár drachos tényleg bekevert szervert is).
amúgy mint említettem én is használok tűzfalat, de azért megnyugtató tudni, hogy (ha minden igaz)egy alap desktop ubuntuval anélkül is csak kis eséllyel lehetne gond (ha jól értem, ha valami olyasmit installálunk ami tudtunk nélkül portot nyit, vagy ha valami olyan biztonsági sebezhetőség lenne, ami még nem ismert vagy nincs javítva). mindenesetre az itt is látszik, hogy talán a legfontosabb, hogy telepítsük a frissítéseket.
upszilon: nézd, nem tudom, hogy melyik hazugságra gondolsz, de az tény, hogy elég nagy biztonságban van a desktop linux user. nem véletlen, hogy a gyakorlatban nem igazán vannak fertőzések. szóval bár abban igazad van, hogy az sem jó, ha támadhatatlannak hiszi magát a user, mert esetleg a lazaságával teszi támadhatóvá magát, de jelen pillanatban szerintem nem félrevezetés, ha aránylag nagy biztonságban érzi magát a user. szerintem jobb mintha azzal frusztrálja magát, hogy jaj miért nincs vírus irtó meg ilyenek (az ubuntu fórumban régebben egy halom ilyen volt. volt aki vásárolt is valami vírus irtót, mert annyira paranoid volt. szerintem ez rosszabb azért). meg egy tök hozzáértőnek ha egy szóval kell lefedni, hogy biztonságban van e vagy sem sokkal jobban az igazságot tükrözi az igen, mint a nem. szerintem. (ez persze a jövőben változhat)
Aktív témák
- PlayStation 5
- Huawei MediaPad M5 - nagyot szól
- Milyen TV-t vegyek?
- Futás, futópályák
- BestBuy ruhás topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED monitor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő