Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz mzx #14154 üzenetére

P3+384 rammal két gépem is van, 500Mb-nél nem volt több lapozó fájl egyik gépben sem, nem okoz fagyást. Ált. nem is igen használják a swapot.

törölt tag

válasz mzx #14154 üzenetére

1. nem mindegy? örülj neki, hogy gyorsabb :D lehet, hogy biztonsági program (vagy esetleg kettő program összeakadva), vagy automatikus frissítések miatt

2. szerintem talán a compiznak köszönhető, már ha be van kapcsolva. a gnome amúgy nem szabvány, hanem egy ablakkezelő. van még másik több fajta is, egyesek több, mások kevesebb erőforrást esznek.

3. nem hiszem, hogy 1GB ram kevés lenne neki. bár attól függ mit csinálsz épen. nekem most egy FF van nyitva 7 füllel, egy pidgin meg egy QQ, és így is csak 370MB körül fogyaszt. 2GB ram mellett én ki is kapcsoltam a virtuális memóriát teljesen, ne nyúlkáljon a vinyóhoz feleslegesen, főleg laptopon ne.

hunfatal: nem tudom, hogy csak a kernelre tudsz-e frissíteni (gyanítom, hogy nem), de egy

sudo apt-get upgrade -d

segítségével fel tudod tenni az új kiadást. bár ez olyan 2GB körül fog letölteni (csak az idő hosszúsága miatt mondom, mivel ezek a csomagok nem valami mellé, hanem helyett kerülnek fel).

Aktív témák