Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
Virtuális gépbe akartam telepíteni 12.04LTS-t, de crash-el a particiók megadásánál, és csak live cd-ként hajlandó menni. De amikor az elindul, ott is akármit csinálok, omladozik.. Nem lesz ez így jó
Bár ez mér lehet annyira előzetes verzió, hogy azért csinálja, na de kíváncsi leszek
-
God Vazzeg
veterán
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Nowhereman #44865 üzenetére
Én is rohadtul várom már, a 12.04LTS-t, arra fogom lecserélni a jelenlegi rendszerem, de lehet kivárok majd vele, az első reakciók milyenek
A mostani tökéletesen üzemel, minden a helyén van, nincs miért váltanom, főleg nem ha fos lesz
-
God Vazzeg
veterán
válasz
szaszayanou #44853 üzenetére
Telepítsd a caffeine programot, felül a tálcára, meg tudod neki mondani hogy melyik progikra NE kapcsoljon be a képernyőkímélő. Flasht alapból tudja, csak pipálni kell neki, ez jó lehet youtube videóknál
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Nowhereman #44846 üzenetére
Én nem játszok, játék vezérlőm sincs
De értem mit mondasz
-
God Vazzeg
veterán
Nem hiszitek el, kíváncsiságból rádugtam egy logitech webcamot, mit csinál az ubuntu vele... Semmit..
Azaz nem látszott semmi hogy csinálna valamit, de működik a kép is, mikrofon is, egyre jobban tetszik nekem ez az egész
Nagyon várom már a végleges precíz tobzoskát (vagy mi a faxom a neve
), a 10.04lts-ből kiindulva nagyon jó lesz
És ahogy olvastam, azon se muszáj unity-t használni, bármilyen felülete lehet
-
God Vazzeg
veterán
A lubuntu desktop átrakta az induló és a leálló képet a sajátjára, ezt hogy tudom visszaállítani az eredetire vagy másikra? Létezik cserélgető program hozzá?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
rybank #44781 üzenetére
Nekem sokat javult, eddig full képernyőn a 320-as youtube videó is röcögött, most megnéztem, viszi az 1080-at is, bár néha röccen azért, de az én hw-em elég ratyi is hozzá
Olyan érzés mintha gyorsabban reagálna a rendszer az eseményekre, gyorsabban felugrik egy ablak, meg ilyesmi.. 10 perc a frissítés, szerintem próbáld ki
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Babetta-X #44708 üzenetére
- AltGr+v nem jó?
- van sok program amik csak konzolból indíthatóak
- 5.1 témára nem tudok mit írni sajna, én csak 2.1 hallgatom a zenét..
- chrome témára írták már hogy F6 és kijelöli az egész címsort, vagy 3 kattUi: 5.1-et a hangbeállítások alatt a hardver fülön a profil szekcióban tudod kiválasztani
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #44766 üzenetére
Nahh bakker:
Súgó:
1. Válassza a Rendszer ▸ Adminisztráció ▸ Eszközmeghajtók menüpontot.
2. Keresse meg a letiltani kívánt meghajtót, és olvassa el a leírását.
3. Nyomja meg az Eltávolítás gombot a meghajtó letiltásához, és a szabad eszközmeghajtó használatának folytatásához, ha az elérhető. A program bekérheti a jelszavát.
4. A meghajtó letiltásának befejezéséhez szükség lehet a számítógép újraindítására.Nincs eltávolítás gombom
-
God Vazzeg
veterán
Na, kíváncsiságból letöltöttem az amd honlapjáról a legfrissebb linux drivert 64 bitesben, de ahogy raknám fel, azt mondja hogy már van egy zárt meghajtó telepítve. Ha a meglévőt inaktiválom, akkor is ezt írja, ezt próbáltam, de így se bírom leszedni.
Valami ötlet? 10.04LTS 64 bit
Ui: minden jól működik ezzel is, csak 1.) kíváncsi vagyok, 2.) röcög néha a teljes képernyős filmnézés..
-
God Vazzeg
veterán
válasz
tropico #44709 üzenetére
Az én gépemben jelenleg 6GB ram van, és 2TB-s winyó. Hogy miért? Azért hogy legyen. Ne döcögjön, és legyen helyem mentegetni (munkámból adódóan)
Ezer indok lehet a fenti dolgokra
Más: beizzítottam a nyomtatómon a scannert
Screenletek nálatok is hol elindulnak bejelentkezéskor hol nem? Van egy clearcalendar nevű okosság, nagyon tetszik hogy átlátszóra meg lehet csinálni, de vagy nem indul el, vagy 2x is
Érdekes
-
God Vazzeg
veterán
Jelentem, ma élesben tesztelve lett a rendszer, 3 képernyőn dolgoztam szerkesztő progikkal, ment a skype mikrofonnal, és teamviewer-rel távoli asztalon telepítettem, egyszerre
A rendszer meg se nyikkan, atom stabil, minden működik tökéletesen, még lassulást se érzékeltem
Találtam egy progit, Kompozer a neve, majdnem olyan mint a dreamviewer
Teljesen jó
Dreamviewer ment valakinél amúgy wine-al? Mert azt írják csont nélkül elindul, nekem feltelepült, de ha indítom, nem történik semmi
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Babetta-X #44601 üzenetére
If you set a resolution inappropriate for your monitor in the Displays GUI tool (gnome-control-center display), you can reset it by running rm ~/.config/monitors.xml from a terminal.
Tehát ha olyan felbontást választottál, ami nem indul el a monitorodon (valamiért szerintem ez történt), akkor ki tudod resetelni ezzel: terminálba beírod: rm ~/.config/monitors.xml
Megjegyzem nekem nincs ilyen fájl
Ja, próbálj terminálhoz nyomni egy ctrl+alt+f1-et, ha nem működik, ki van fagyva a rendszer..Graf felület a ctrl+alt+f8 alatt van
-
God Vazzeg
veterán
Virtualboxba tudja valaki hogy kell hangot csiholni? Vga és 3D már megvan, de hang az szopó még.. Win7 lett bele rakva kíváncsiságból
-
God Vazzeg
veterán
Megosztok egy mappát, teljes megosztás van, elvileg mindenki tud írni és olvasni is rajta, win xp alól látszik a megosztás, de ahogy rá akarok lépni, access denied
Nincs jogosultságom.. Mit állítsak, van ubuntu alatt Mindenki csoport?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Neil Watts #44496 üzenetére
Köszönöm szépen, megy patentul minden!! Pár kb-os kis programmal, gyönyörű felülete van a lejátszón, nagyon hálás vagyok!!
Neked is Kendek
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #44488 üzenetére
Bexarok!
Felraktam egy ushare nevű upnp szervert, és bazze parancssorból indul, és működik is, de: a könyvtár megadásra akármit adok be neki, mindig azt mondja hogy nem található fálj és könyvtár
Így adom meg: /home/god/videók (itt vannak a filmek)
Mit baszok el?
ushare -c /home/god/videók -p 8004 (ez a port kell)
(Azért írok ilyen egyszerűeket, mert tuti elsőre meglátjátok mi a baj
)
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #44483 üzenetére
Köszi, igazi csillámfaxláma vagyok
Amúgy meg ezt dobja:
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: wizd:
wizd függőségek: libdvdread3; ám:
`libdvdread3' csomag nincs telepítve.libdvdread4 és a hozzá való dev csomag fent van, gondolom régebbi ubihoz lett gyártva a csomag..
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kendek #44456 üzenetére
god@god-linux:~/Letöltések$ sudo dpkg --force-architecture wizd_0.12h.pvb.23-1ubuntu0_i386.deb
Erre ez jön
dpkg: egy művelet opciót igényel
A dpkg --help parancs adja a súgót csomagok telepítéséhez[*];
A dselect parancs a dpkg csomagkezelő egy felhasználóbarátabb felülete;
A dpkg -Dhelp a dpkg hibakereső értékeit adja;
A dpkg --force-help a kényszerítő lehetőségeket;
A dpkg-deb --help a *.deb fájlok kezeléséről súg;
A dpkg --licence a GNU GPL szerinti szerzői jogi licencről és garanciahiányról szól[*].A [*]-gal jelölt lehetőségek nagy kimenetet írnak - használd a pipát a `less' vagy `more' parancson keresztül!
-
God Vazzeg
veterán
Szükségem lenne egy upnp media serverre az itthoni media lejátszóhoz, windowson a wizdxp-t használtam. Van hozzá x86-os deb csomag itt: [link]
Meg lehetne-e oldani hogy x64 alá felmenjen? Mert most "rossz arhitektúra" üzenettel nem telepíthető.. Szopó a 64bit
Valahogy átforgatni esetleg? Vagy ahhoz kell a source (nincs benne a csomagban)?
-
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #44331 üzenetére
Felment a magyar nyelv, tökéletes!
Libre office 3 van benne, alapből a 2.6.38-as kernellel települ. Hang néha röcög, valami sb128 vagy ilyesmi van benne, csoda hogy szól
-
God Vazzeg
veterán
Na kérem: kezdeti tapasztalatokat osztanék meg a Zorin OS-ről
Telepítése nagyon egyszerű, van egyszerűsített partició létrehozója is, ezt nem próbáltam, de felajánlotta hogy xp mellé feltelepül, nem hagytam neki, kézzel particionáltam inkább
A telepítőben lehet magyar nyelvet választani, így is kommunikál, kivéve a képeket, ahol telepítés közben információkat oszt meg velünk.
A telepítés elég gyorsan ment, kb 30 perc volt mindenestül, a tesztgép egy P4 3200MHz, 1GB ddr2 ram, 80gb winyó, ebből kapott 40-et a linux. VGA egy radeon 9200se, nagyon szépen megy az összes animáció, nem röcög, pattog az oprendszer! Választható win7 és xp kinézet is, itt még a startmenü is ugyanolyan
Negatívum eddig: bár magyar nyelv lett választva, a billentyűzetet nem kezeli magyarként, illetve az egész felület angol, most próbálom ráhúzni a magyar nyelvet, meglátjuk hogy sikerül
Frissítés kezelő automatikusan felugrott és felajánlott rengeteg csomagot netről, ez is patent
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #44296 üzenetére
Váóó, ez tényleg nagyon gyors! És nem is rossz!
-
God Vazzeg
veterán
Megint egy valszín egyszerű kérdés:
- Ha valamiért újra kell rakni a rendszert, és a particióknál a /home csatolási pontot megadom arra a particióra ami eredetileg is volt, tehát már be vagyok rajta rendezkedve, akkor a /home az nem lesz törölve ugye? Csak használja majd újra.. Root particiót gondolom ettől függetlenül formázhatom, stb..
-
God Vazzeg
veterán
Öhm, nos, szerintem az mbr az a Master Boot Record, ami általában a winyó eleje. Ide írja magát a rendszer indító, ha wint telepítesz akkor az azt indító telepszik, ha linux, akkor meg egy másik, ami a linuxot indítja.. Nem cserélgethető, próbálj meg winnel linux indítót írni..
Nézd meg ezeket: grub, LiLo
-
God Vazzeg
veterán
Én ezzel nem is akarok vitázni
Informatikus vagyok, napi szinten vannak megoldandó sz*pó feladatok, szóval átérzem a dolgot. Eddig mindent meg tudtam csinálni linux alatt, de ha kell van itt egy win-es gép is
Biztos ami tuti
Más:
Eddig win alatt használtam egy media server progit, a "wizdxp" névre hallgatót.. Na most ki lehetne-e váltani ezt valami linuxos progival, ami ugyanígy meg tudja osztani a média tartalmakat.. -
God Vazzeg
veterán
Miért?? Ha az iso eleve bootos, akkor az lesz a kiirt média is, nem?
Nem foglalkoztam még ezzel, mert eddig nem jött elő ilyen gond..
Vagy úgy érted ha te akarod létrehozni a bootos cd-t? Mert azt nem vágom, de Nero alatt szerintem megy.. Megnéztem, tudja, sőt, fel is ajánl egy dosboot imaget hogy alá rakhatod a készülő cd/dvd-nek
Naggyon patent
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #43808 üzenetére
Na, ez akkor van, amikor valamelyik csodaprogram befagy.. De érdekes hogy kilövés után se áll vissza a szín..
-
God Vazzeg
veterán
Az miért lehet hogy néha elmennek a színek de csak az ikonokról
A menükben és a dockon sincsenek ilyenkor szinek, ha kijelentkezek és vissza akkor megint jó
-
God Vazzeg
veterán
Na még egy láma kérdés: ha menteni akarom az összes beállításomat és programjaimat egyben, erre van-e lehetőség? Gondolom igen
Ha mondjuk ghostolom a home particiót, az elég?
-
God Vazzeg
veterán
Jövő héten bővítek ramot én is, kezdtem 1GB-al, de annyival eléggé "ragadt" a gnome, most raktam még be 2GB-ot, így van össz 3GB most már érezhetően gördülékenyebb minden. Jövő héttől 7GB lesz benne, ha mennek a ramok mind egymás mellett (3x2GB+1GB)
Jó kis munkaállomás lesz
Ezért raktam 64 bitest, nehogy gond legyen ezzel..
-
God Vazzeg
veterán
Ezt a fájlonként telepítem dolgot kipróbáltam, de mindegyik függ egy következőtől, ezért hagytam abba. A tárolós történet se működik, leszedtem és újra felrakattam az egészet de akkor se. Valszín túl régi a disztrib, azért van a szopó
Majd próbálkozok egy újabbal ha lesz kedvem
-
God Vazzeg
veterán
Van, de nem megy fel egyik verzió se.. Csomagkezelővel próbálom pedig, ezt kapom: "Hiba: A következő függőség nem elégíthető ki: libgupnp-1.0-3 (>= 0.13.4)"
Mondom, mindig a kurva függőségekbe akadok, lassan feladom. Majd rakok egy újabb verziót ubuntuból ha lesz kedvem, addig elmókolok ezzel, beszélgetést meg megoldom skype-al
-
God Vazzeg
veterán
god@god-linux:~$ sudo apt-get install libnice*
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapot adatok olvasása... Kész
Megjegyzés: libnice-dev kiválasztása libnice* reguláris kifejezéshez
Megjegyzés: libnice0 kiválasztása libnice* reguláris kifejezéshez
Megjegyzés: libnice-doc kiválasztása libnice* reguláris kifejezéshez
Az alábbi extra csomagok kerülnek telepítésre:
libnice-dev libnice-doc
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
libnice-dev libnice-doc
0 frissített, 2 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.10.04 LTS ubuntu
-
God Vazzeg
veterán
válasz
MacCaine #43740 üzenetére
Configure már elakad, függőség miatt, és hiába akarom pakolgatni a lib-eket hozzá, mindegyik függ egy másiktól, így abbahagytam a keresgélést. Gondolom újabb ubuntu verzió kellene, vagy engedni hogy frissítsen be, de akkor meg gondolom felrakja az új felületet is, ami nagyon nem lenne jó
Fákk
Ui: skype nagyon fullosan műxik, hang átvitel jobb mint eddig bármivel
-
God Vazzeg
veterán
Hülye kérdés de:
Akarok telepíteni farsight2 progit, azt mondja ez hiányzik aMSN-hez. Na most találtam itt tar.gz csomagolásban, benne egy halom fájl, mit kell vele csinálni hogy telepíthessem?
-
God Vazzeg
veterán
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy tudtok-e olyan msn klienst amelyikkel lehetne mikrofonon beszélgetni legalább, webcam nem fontos, de az se lenne baj..
Eddig ezeket próbáltam:
- aMSN - ez eddig a legjobb, minden ok vele, de a fenti funkciókat nem támogatja
- kopete - nem csatlakozik egyáltalán, connecting és áll..
- emesene - nem csatlakozik, csak pörög és áll..
- kmess - csatlakozik, betölti a partnereket majd "megszakadt a kapcsolat" üzivel leáll
- empathy - csatlakozik, partnerlistát már nem tölti be, csak pörög..Legjobb az lenne ha az aMSN-t lehetne megszögelni valahogy, hogy menjen a hanghívás..
Köszi előre is a választ
-
God Vazzeg
veterán
válasz
n0_gAboR #6792 üzenetére
Majd gyökölök vele kicsit ha lesz rá időm. Ami nekem fontos lenne, hogy a távirányítót be tudjam végre lőni, nekem megy a tvtime is, csak a távizgató nem megy vele
Lirc sem kezeli le, vagy csak béna vagyok, típus alapján nem ismeri, meg az lesz a baja valszín hogy ez nem infra hanem a kártyába megy közvetlen. Winfast tv 2000 xp expert a karim
Szerk: nem felhasználóbarát, de így szerintem azt is meg lehet vele csinálni hogy nem az én gépembe van a tunerkártya, hanem helyi hálón egy másikban, és arról nézem a TV-t
De javíts ki ha tévedek
-
God Vazzeg
veterán
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #6548 üzenetére
Megoldva!
Letöltöttem a dinamikust, kicsomagoltam, és benne van a futtatható fájl is, csontra működik, ez már majdnem olyan mintha ringyóz lenne
Azt hiszem el vagyok kicsit még maradva ezzel a forráskódból forgatással, én még anno így csináltam, de látom már meg van oldva ez is
Vááá, asszem win repülni fog
-
God Vazzeg
veterán
/etc-ben kellett volna egy config fájlba belejavítani, de már megoldottam parancssorból a saját progiján keresztül. Csak egyszerűbb lett volna szerkeszteni
Más: skype deb csomagot csak i386-ot találok, nekem meg 64 bitre kellene, természetesen nem lehet telepíteni. Statikus vagy dinamikus csomag kell nekem ha le akarom forgatni, már nem emléxem melyik is tartalmazza a pluszt ami nekem kell(het)
Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple MacBook
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Renault, Dacia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest