- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Google Pixel topik
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kérdés, a böngésző (Chrome) könyvjelzősávjában a betűk méretét a böngészőben kell(ene) állítani, vagy külön? Mert alapból ezek nagyok, és a win alatti könyvjelzők nem férnek el, csak rövidítve, és ez egy kicsit zavaró.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
x123456 #28823 üzenetére
Mondjuk sztem ez működne emezzel a rendszerrel is, mint ami az "alap", csak nem tom, hogy abban az OS sorrendet lehet e változtatni, de gondolom a config file-ban biztos lehet.
Mondjuk ez sem megoldás, csak egy lehetséges alternatíva, bár ugye első indításkor, v win-ből restartkor ott kell lenni, h válts OS-t.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
kovaax #28777 üzenetére
Hm..
Pl. leállításkor, amikor leállítja a folyamatokat, printscreen-nel, vagy valamivel nem lehet leállítani, mint annak idején még a win-t?
Vagy valahogy azt a részt nem lehet megnézni, mielőtt betölti a grafikus felületet? Mert lényegében akkor láttam. Mostani indításkor nem jött be, de leállításkor látom, de ugye elolvasni meg nem tudom, mert gyorsan eltűnik...
Nem mintha nagy gond lenne ez, hogy nem megy, csak ugye Kendek próbált segíteni, annyira nagynehezen rájöttünk, meg én is gugliztam sokat, hogy a ventivezérléshez mi kell. Legalább az megy. Csak bosszant, hogy 1 ideig ment a hotkey is, aztán 1szercsak mégse.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
kovaax #28775 üzenetére
sudo-val adott eredményt a grep -i hotkey *
TTY=pts/0 ; PWD=/var/log ; USER=root ; COMMAND=/bin/grep -i hotkey apparmor apt auth.log auth.log.1 auth.log.2.gz auth.log.3.gz boot boot.log bootstrap.log btmp btmp.1.gz ConsoleKit cups daemon.log daemon.log.1 daemon.log.2.gz daemon.log.3.gz debug debug.1 debug.2.gz debug.3.gz dist-upgrade dmesg dmesg.0 dmesg.1.gz dmesg.2.gz dmesg.3.gz dmesg.4.gz dpkg.log dpkg.log.1 faillog fontconfig.log fsck gdm installer jetty jockey.log jockey.log.1 jockey.log.2.gz kern.log kern.log.1 kern.log.2.gz kern.log.3.gz lastlog lpr.log lpr.log.1 mail.err mail.info mail.log mail.warn messages messages.1 messages.2.gz messages.3.gz news pm-powersave.log pm-powersave.log.1 pm-suspend.log pm-suspend.log.1 pycentral.log samba speech-dispatcher syslog syslog.1 syslog.2.gz syslog.3.gz syslog.4.gz syslog.5.gz syslog.6.gz syslog.7.gz udev ufw.log unattended-upgrades user.log user.log.1 user.log.2.gz user.log.3.gz wtmp wtmp.1.gz Xorg.0.log Xorg.0.log.old Xorg.1.log
.
Ezt dobta. -
hackeeeee
Jómunkásember
Indításkor láttam valami üzenetet, ami a hotkey-re vonatkozhat. De nem bírtam elolvasni, mert gyorsan eltűnt.
De valami olyasmi volt, hogy valami "hotkey fatal error .../acpi/..." szal innen valamit nem tud megnyitni. Szal ezért nem mennek a hotkey-ek. Csak nem tom, hogy ez mitől lehet.
Örök rejtély marad.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Most találkoztam 1 aprósággal, bár ez nem a linux "hibája". Nade, most frissítettem már a rendszert, naés Firefox-ból telepítette a 3.6.7-es verziót. Ez másnál is így van/volt? Mert most néztem win alatt 3.6.6-ra azt mondja, hogy nincs frissebb.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah látom panel méret gond van. Amelyiket én is használom, egészen pontosan az sem tetszik nekem, ha átméretezem, mert duplának látszik... Tehát valahogy nem az igazi, bár Kendek írt már rá nekem megoldást.
Mellesleg amióta frissült a gnome, azóta nem tapasztaltam akkora hibákat, mint előtte volt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
gabcsikovo #28558 üzenetére
Hát, ha főként játszogatni akarsz akkor inkább win, szerintem.. nem tom, hogy hogy sikerül mindig lefertőznöd a rendszert... Ez nem a rendszer hanem a user hibája szokott lenni.
Mellesleg van PlayOnLinux, azzal sokmindent meg lehet oldani. De sztem ha játék, akkor inkább win.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hm, lehet csak ért valamennyit a Gnome frissítés, mert most hideg indításkor nem volt hiba.. de nem akarok elkiabálni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Major Major #28535 üzenetére
Csinos.
Csak nekem pont, hogy sötét kéne.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
totyax #28529 üzenetére
Nah, remek...
Nekem tegnap pl, sima fehér témával indult el a rendszer.. Fogalmam sincs mitől, pedig Ambiance téma van beállítva.
Ugye a Dust jobb lenne, mert annak a paneljét szét lehet húzni kétszer akkorára, viszont a hangerő ikonja pl. bűnronda.
Ez az Ambience meg kicsit érdekesen néz ki, ha 2szer akkorára állítom a panel méretet. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
westcoastog #28523 üzenetére
Jah értem.
Akkor semmi.
Asztalin nekem egy ideig fentvolt, de túl sokat nem szenvedtem, egyedül az S/PDIF kimenettel próbálkoztam, de sehogy nem sikerült kiküldenem a DD/DTS-t. De ettől függetlenül nem volt recsegés.. Mondjuk más a 2 kártya, tény.. dehát a fene sem tudja, próba szerencse.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
westcoastog #28521 üzenetére
Érdemes guglizni, hogy van e valami driver. De amúgy, ha bebootolsz cd-ről, ott lehet próbálkozni, legalább nem kell telepíteni, addigsem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
westcoastog #28519 üzenetére
Nekem Audigy 2 ZS-m van, az szólt szépen.
Bár S/PDIF-en a DD és DTS hangot nem sikerült kicsikarnom belőle, de szólt, nem recsegett.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jé, jött egy új kernel.
Hm, VLC meg hülyült a frissítéskor, nem volt hajlandó frissíteni, nem tudom, hogy miért. Jött mindig, hogy 2 törölt csomagom van, nézzem meg őket, és nem telepített...
Synaptic-ban volt két felkiáltójeles csomag, (szürke felkiáltó jel a négyzet) azokat eltávolítottam, újra tettem a VLC-t szoftverközpontból, utána már nem is ajánlott fel frissítést.. Nem tom, hogy mivolt ez... Nah mindegy, kivettem Ubi tweak-ból a VLC PPA-t.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
kovaax #28422 üzenetére
Ez notin nem nagyon megoldható dolog.
De amúgy Compiz működik meg minden, csak néha csinál ilyet, hogy nem natív felbontásban indul a gép, hanem alacsonyabban, csak nem tom miért.
@body007: Volt rajta 7, nem ment többet mint XP-vel, gondolom az 1GB ram miatt, és ugye többet tekert a vinyó. Saját notin ugye más a téma, már írtam, hogy 7 közel 3 órát megy, az Ubi meg olyan 2 óra környékét.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #28400 üzenetére
Én is filózgatok, hogy sógorom netbookjára rá kéne gyógyítani a netbook-os ubuntut. Csak a bajom az az akksi idő dolog, az nem nagyon tetszik, na meg ugye azért az a gép használva van akksiról, és hát nem lenne túl előnyös, ha kevesebbet menne, mint xp-ről.
Én még elvagyok az Ext4-el, várok még.
Win7 alatt sem próbáltam ki az újat, ami bejött az NTFS mellé.
Hm, és most indításkor is alacsonyabb felbontásban indult el mint kéne, érdekes ez. Sztem nem teljesen jó az Intel drivere linux alatt, vagy nem tom.. FF pedig még mindig nem frissült, Nektek sem?
-
hackeeeee
Jómunkásember
FF-hez most melyik tárolót érdemes addolni Ubuntu Tweak-ben? Van egy Ubuntu Mozilla Security Team, ennél van alapból most pipa is, meg van egy Firefox Stable Channel Packages, aminél nincs pipa. Melyik a jobb? Most ugye a 3.6.6-ot még nem frissítette.
Vagy az elsőben benne van a TB is?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Érdekes volt a mai indítás. Wifi-re nem csatlakozott fel, Conky nem indult el, kijelentkeztem, vissza utána meg minden ok. Mondom ez érdekes..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Visszatérve itt kicsit, az Abev-ből asszem van eleve linux-os is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Akinek voltak gondjai a flash-el, esetleg próbálgasson chrome-ot, mert a mostani legújabb verzióban már működik az integrált flashplayer.
-
hackeeeee
Jómunkásember
A Thunderbird-öt nekem kéne külön frissítenem, vagy majd 1szercsak frissül? Mert ugye megjelent a 3.1, de még a frissítéskezelő nem mondja, hogy van frissebb.
Szoftverközpontból telepítettem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Télleg, ha már VGA-król van szó.
Az természetes, hogy nekem GMA4500-al közölre valamikor a rendszer, hogy nincs 3D gyorsítás?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #28162 üzenetére
De sztem maga a live szolgáltatással vannak gondok, most win alatt is bármit csinálok, van aki nem lát...
Meg ilyenek jönnek, hogy "Ez a win live szolgáltatás jelenleg nem érhető el, azonban xy felvétele az ismerősök listájára azonnal megtörténik amint a szolgáltatás újból elérhetővé válik. Nem kell elvégeznie semmilyen egyéb műveletet"
Amikor felveszek valamit... Szal sztem nem a kliensel vannak bajok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
body007 #28146 üzenetére
Lehet rá fogok szokni mostmár...Lehet vmikor fel is rakom.
De az a baj, hogy nem teleptettem semmit... Ami ehhez kapcsolódna, múltkor elszenvedtünk egy csomót, mire a ventivezérlést sikerült meggyógyítani, de az úgylátszik sikerült, de ez a fényerő dolog...
Nah mindegy. Kezdő linuxosként nem sokat tudok, bár legalább már pár dologgal tudok bánni, hála ezeknek a beállításoknak, amiket Kendek tanácsára nézegettem, állítottam...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #28137 üzenetére
Azért lett az az egész igen, hogy valamennyivel még mennyen többet, ha lehet, akksiról.
Nade, ha hálózatnál 100%-on hagyom, akkor ha itt használom 220-ról, itthon ugye úgy szoktam, mert minek mennyen akksiról, kifolyik a szemem. 30%-on is már olyan világos, hogy zavarja a szemem a fehér. Ezért jött ez az egész, csak sehogy nem sikerült állítani....
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #28129 üzenetére
A fájlhoz a futtatáshoz annyit állítottam, mint amennyit írtál.
Mellesleg, ott is hiába írom, nem történik semmi.
Pedig amikor ment a funkció gomb, azzal jó volt..
Direkt most csak akksiról megy, úgy próbálom, de nem...
Viszont, ha az "idle_dim_battery"-t bekapcsolom, akkor az leveszi idle állapotban a fényerőt...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #28124 üzenetére
Magyarul akkor a parancsikon nem muszáj, magára a filera is lehet a gyorsbillentyűt rakni. Ez kicsit egyszerűbbnek tűnik, mint egy parancsikont rakni, bár azt lehet a panelre is rakni.
Nah minnyár megpróbálom.
Ha ezzel beállítom a fényerőt, akkor az mindig megmarad ha akksiról megy a gép? Vagy mindig majd be kell állítani?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #28114 üzenetére
No, szabályozni szabályozza.. 62-63foknál nem ment fentebb. Nyitottam 4 terminált, és úgy terheltem.
De amint kilőttem az ablakokat, hallottam h visszább vette a fordulatot, szal legalább az működik.
De, hogy a fényerőállítást hovalett, azt nem értem...
Viszont akkor teszem fel a kérdést, akksival notin hogy tudom lentebb venni a fényerőt? Mert ugye az energiabeállításban csak hálózatnál lehet viszább venni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Próbáltam 1080p-s videót, 60 fok fölé nem ment a proci, de nem is tekerte oda a hűtőt...
Kéne az 1il ilyen teszter, csak nem tudom, hogy kell futtatni őket.
@Kendek: Köf.
Meg volt halva a T...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #28104 üzenetére
Úgy tűnik, hogy meg. De kéne valami max, amivel megtudnám terhelni a procit.
Most próbáltam aksiról is, toshutils most nincs is fent, csak az ACPI and Hotkey daemons for Toshiba laptops... De ez is fentvolt eddig. Nem tom, hogy most miért nem tudom állítani a fényerőt.
Mivel tudok procit terhelni? Valami egyszerű megoldás kéne.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Érdekesség, multkor megcsináltuk ugye, működött a fényerő szabályzás a funkciógombokkal, most nem megy... Ez vajon mitől lehet, pedig nem állítottam semmit...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hm, érdekes, csinál olyat néha az Ubi, hidegidnításból, hogy nem natív felbontásba rakja az asztalt. Nyomok egy ctrl+alt+bckspace-t, és utána jó lesz...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, hát eddig megy 1 órája, és azt írja, hogy még van 50 perc... Ez mondjuk elég sovány... És nem fut túl sok minden...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, sikerült feltelepíteni a windows alatt megosztott nyomtatót. Tök jó.
Most kipróbálom azt, hogy akksiról mennyit megy winhez képest, ugyanolyan használat alatt.
@ntomka: Nekem ezt haver linkelte tegnap, én már feltettem, bár nem használtam.
@Kendek: Ebben a lejátszóban lehet puffer méretet állítani valahol?
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Interactive Brokers társalgó
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest