- Android szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
válasz
kiskaktusz #49129 üzenetére
Ha jól tudom, akkor az ff-es flash kell az operának is. Amúgy meg szoftverközpont, rákeresel: flash
-
God Vazzeg
veterán
válasz
kiskaktusz #49125 üzenetére
Valami el lett barmolva.. Nézd meg mi fogja a géped, vagy rakd újra, még nem nagy kaland ilyenkor, és azonnal fel a systemback nevű csodát, csinálsz egy visszaállítási pontot és mehet a játék
-
God Vazzeg
veterán
válasz
kiskaktusz #49121 üzenetére
12gb elég kell hogy legyen, nekem 12,9gb a root, ebből 7,7gb-ot használ most belakva, bár a /home külön partíción van..
-
God Vazzeg
veterán
Azt hogy lehetne megoldani hogy az újonnan megjelenő ablakokat ne balra zártan rakja ki, hanem középre? kwin-en belül nem találtam meg ezt az effektet..
-
God Vazzeg
veterán
válasz
szoke12 #49087 üzenetére
Nálam szépen ketyeg, már jól belaktam, kezd otthonos lenni. Volt kezdetben pár nyűg, de mindent meg lehet oldani
Én ajánlom
Más: megoldottam a samba problémát is, 2 féle samba van a tárolóban, egy sima samba csomag és egy samba4 csomag. Valamiért a samba4-et rakja fel, amit egyszerűen lehetetlenség normálisan bekonfigolni, egyáltalán nem ment se ki se befele a tallózás..
Samba4 csomag le, sima samba fel, system-config-samba csomag hozzá, majd visszaraktam a régi smb.conf fájlt a /etc/samba alá, és most repül
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #49079 üzenetére
Inaktív a válasz
gufw fent van, azzal néztem, abban mutatja a státuszt hogy: OFF
-
God Vazzeg
veterán
Hmm.. Észrevettem hogy valami nem kerek a vga körül, mert röcögtek full képernyőn a youtube videók
Akkor jutott eszembe hogy nincs telepítve hozzá driver
Uccu letöltöttem az amd honlapjáról a legújabbat, de nem kompatibilis a 12.04-el még. Így beaktiváltam a felajánlott zárt meghajtót, és tökéletesen működik
720p tartalmakat is tudok nézni akár, és még mintha gyorsult is volna minden, ahogy kattintok valamire rögtön betölt
Nem bántam meg a váltást, ez a kwin is szépen teszi a dolgát, patent effektek vannak
Eddig kijelenthetem hogy sokkal jobban tetszik mint a 10.04
Na de hogy ne csak ömlengjek, valamiért olyan a megosztásom mintha tűzfal blokkolná, nem látszik kifelé, pedig aktív a samba, be is van állítva, de önmagamat se tudom tallózni
samba.conf átnézve, kellene működnie, de mégse.. ufw-t néztem, off
Ötlet?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #49062 üzenetére
Megoldottam!!
Csináltam egy symlinket a /usr/share/wallpapers-ből a /home/god/képek mappára, és csontra megjelenik minden háttérkép egy helyen
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #49036 üzenetére
Ezeket már néztem, a gwenview az alap nézegető, de nem tudja ezt.. DigiKam-ba se találok ilyet.. Squirrel meg nem telepíthető függőségek miatt
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #49030 üzenetére
Pampogott hogy rövid a jelszó, biztos ezt akarom-e használni, rányomtam hogy biztos, utána bejött egy figyelmeztetés, és hogy elinduljon-e legközelebb a wallet, rányomtam hogy ne. Azóta jónak tűnik..
-
God Vazzeg
veterán
Ott én is tudom
Még egyszer: azt szeretném, hogy egy bárhova letöltött képet be tudjak rakni háttérképnek úgy, hogy mondjuk rákattintok jobb gombbal és beállítás háttérképnek, vagy esetleg egy programmal, a képnézegetők szoktak tudni ilyet, de egyelőre nem találtam olyat amelyik meg tudná oldani
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #49025 üzenetére
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #49023 üzenetére
Ezt néztem elsőnek.. Nincs ilyen..
KDE - 12.04
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #49020 üzenetére
Kipróbálom!
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #49019 üzenetére
A háttérkép beállításoknál én is hozzá tudom adni, valami olyasmi kellene hogy képen jobbgomb - beállítás háttérképnek. Nem hiszem hogy nem lehet megcsinálni
-
God Vazzeg
veterán
Halee
Mondjatok már egy gyors módszert, hogy egy letöltött képet berakjak háttérképnek.. Láma vagyok, de nem jövök rá, egyik képnézegetőben se látom ezt a lehetőséget..
Másik: jelszót még mindig kéri a chrome első indításnál, de nem használom a tárolót, hogyan tudom ezt kikapcsolni?
Kendek: feldobtam a systemback-et, és tökéletesnek tűnik, 12.04 kubi 64 biten
Köszönöm
-
God Vazzeg
veterán
válasz
sellerbuyer #48921 üzenetére
Ja hát ez érthető
-
God Vazzeg
veterán
válasz
sellerbuyer #48918 üzenetére
Nem értelek titeket.. /etc config fájlokat menteni, rendszer szüzen újrarak, /home becsatolva a helyére formázás nélkül, tárolóból felrakva a legújabb verziójú progik, és fullra mennek a régi beállításokkal.. Lehet csak szerencsés vagyok, de nálem ez így működött. 10.04 ubi 64 bitről 12.04 kubi 64 bitre frissítettem.
Egyedül a samba nem akar elindulni valamiért, de majd gyökölök vele, most nem otthon vagyok..
-
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Brutforsz #48793 üzenetére
Jó lesz úgy néz ki, köszi
Mindjárt lejön a chrome, azzal felrakom
Működik
2 kérdés még:
1. jelszó tárolóhoz jelszót kér állandóan, de ezt előtte se használtam, mindig mégsézem.. Ezt hogy lehetne kikapcslni, mert zavaró
2. képnézegető van-e olyan ami gyors, pici, és egyszerűen lehet háttérképet módosítani vele? 10.04-en jó volt az alapértelmezett is, jobb gomb, és rakta be háttérképnek amit akartam. -
God Vazzeg
veterán
válasz
Nagytalp #48790 üzenetére
Nekem olyan kellene, hogy van egy letöltött .deb csomagom, és ha rákattintok, telepítse fel. Nekem is fent van a synaptic, sokkal jobb mint a muon
aag: nem jutottam még el odáig, és engem nem is zavar
Első benyomások amúgy: mocskos gyors minden, ahogy rákattintok valamire, azonnal bent van, akár google chrome, akár egy double commander!
Minden beállításom megmaradt, a home vissza lett csatolva a helyére, és még a thunderbirdben is benne a teljes levelezésem, az accounttal együtt!
Bexarás
-
God Vazzeg
veterán
Fent van a kubuntu 12.04 LTS, jók a benyomásaim, de lényegesen más mint a gnome volt, még szokni kell. Érdekesség: a csomagkezelője egy xar, ez a qapt megkérdezi hogy telepítse-e a csomagot, jelszót megadom, majd villan egyet, és kész.. De nem telepít semmit
dpkg működik persze, nade.. Van valami ilyen kis csomag telepítő amit érdemes volna kipróbálni?
-
God Vazzeg
veterán
Cd-t vagy dvd-t érdemes letölteni? Mivel több a dvd? Nem tölt le annyit netről?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Nowhereman #48648 üzenetére
Igen, én is néztem, de kde alatt van asztal kocka is kwin alatt, de nem tudtam beüzemelni
Na majd meglátjuk
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Nowhereman #48646 üzenetére
Nem jó a link, ez a helyes: [link]
-
God Vazzeg
veterán
Na, ma délután nem fogok ráérni, de holnap felpattintom majd a picikét.. Kíváncsi leszek, beszámolókat akarok addigra olvasni, sokat
-
God Vazzeg
veterán
Na, meg akarom nézni boxban a kiadás előtti kubi 12.04-et (ápr. 21) és véletlen alternate cd-t húztam le
Erősen meglepődtem a szöveges telepítőn
De már rotyog felfele
3.2.0-23-generic-pae kernelt rak fel
(32 bit)
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #48524 üzenetére
Láma kérdés: hangerő szabályzó kis ikonját hogy lehet visszavarázsolni a panelra? Hozzáadásnál nincs a listában
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Jester01 #48521 üzenetére
Nincs eszköz eszerint se, van egy eth0, egy lo (loopback) és egy vboxnet0 ami a virtualbox hálózata. Ennyi
De tényleg hagyom is a francba, szerintem ahogy kijön a 12.04 áttérek a KDE változatra, és meglátom majd. Ha nagyon instabil lesz, visszarakom ezt, rendszerment-tel csinálok egy live iso-t oszt kalap
-
God Vazzeg
veterán
válasz
#92942848 #48506 üzenetére
Próbáltam már de:
root@god-linux:/sbin# iwconfig ra0
ra0 No such deviceroot@god-linux:/sbin# iwconfig wlan0
wlan0 No such deviceroot@god-linux:/sbin# iwconfig list
list No such device----------------------------------------------------
lsmod ezt dobja:root@god-linux:/sbin# lsmod
Module Size Used by
rt2870sta 627435 0Az a baj, hogy az used by alatt nincs eszköz nem?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
MacCaine #48504 üzenetére
A YOUR_IP az gondolom az ip amit szeretnék neki adni, tehát egy 192.168.1.10 mondjuk..
root@god-linux:/sbin# ifconfig ra0 inet 192.168.1.99 up
SIOCSIFADDR: Nincs ilyen eszköz
ra0: ERROR while getting interface flags: Nincs ilyen eszköz
ra0: ERROR while getting interface flags: Nincs ilyen eszköz
root@god-linux:/sbin# -
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #48496 üzenetére
make install elvileg berakja a helyére:
install -d /lib/modules/2.6.32-40-generic/kernel/drivers/net/wireless/
install -m 644 -c rt2870sta.ko /lib/modules/2.6.32-40-generic/kernel/drivers/net/wireless/
/sbin/depmod -a 2.6.32-40-generic
make[1]: Leaving directory `/home/god/Letöltések/2010_0709_RT2870_Linux_STA_v2.4.0.1/os/linux' -
God Vazzeg
veterán
Így kell-e: [link]
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #48486 üzenetére
Poénból leforgattam újra, és csontra lefutott a make és a make install is
Viszont insmod nem találja a modulját
Nem is működik így.. ifconfig szerint vezetékes hálózat van, és loopback
Ennyi mára
-
God Vazzeg
veterán
válasz
csinturi #48464 üzenetére
A belkin nem n-es wifi valszín... Nekem legalábbis az N-es wifikkel volt gondom 10.04 alatt, a kernel nem támogatja, csak 2.6.35-től, a 10.04 alatt meg csak 2.6.32-es van alapból.. Sajna hiába raktam alá újabbat, azzal se ment, mivel nincs hozzá firmware ez alatt a rendszer alatt.
Megoldás: újabb ubi telepítése.. Legalábbis szerintem. De lehet jön valaki okosabb és megoldja neked
-
God Vazzeg
veterán
válasz
ViZion #48453 üzenetére
Néztem logot, a pulse audio logolt bele utoljára, de semmi extrát, zenét hallgattam. De fagyott már akkor is amikor épp mentettem rá, csak pislogtam mikor az xp mondta hogy nem sikerült az írási művelet
Memtest már lefutott régebben, de majd újra megnézem, mostanában csinálja, kb 2-3 hete
Először mindenképp hw teszt lesz, ha nem találom meg, akkor meg úgyis jön a 12.04 azt néztem ki kubuntu verzióban
Megyeget belőle egy boxban, és elég stabilnak és jónak tűnik
-
God Vazzeg
veterán
válasz
#92942848 #48435 üzenetére
Ne foglalkozz semmivel, nagyon jókat írsz, és van tudás mögötte, ilyen emberek kellenek ide
(Az ilyen hüJéknek mint én, szükségünk van rá
)
Nekem a fagyogatós dolog még mindig megvan, random csontra fagy a rendszerem, semmire se reagál, 2 led villog a billentyűzeten oszt' kalap.. Valakinek van-e hasonló? 10.04 64 bit
-
God Vazzeg
veterán
válasz
sellerbuyer #48416 üzenetére
Tuti hogy van. Bár én nem ismerek, de én nem rég óta linuxozok
-
God Vazzeg
veterán
válasz
sellerbuyer #48410 üzenetére
Működés közben a rendszerment/systemback tökéletesen lement mindent neked, és vissza is lehet állítani mindent belőle! Nem lemezkép, de gyakorlatilag ugyanazt tudja, csak a fájlokhoz még hozzá is férsz, ami előny lehet..
-
God Vazzeg
veterán
Az miért lehet, hogy eddig a /home/windows mappába csatoltam az ntfs particiómat, és most hogy átírtam az fstab-ot és a /home/god/windows mappába csatoltatom vele, megjelenik az asztalon új csatolmányként.. Érdekes
-
God Vazzeg
veterán
Okés
-
God Vazzeg
veterán
Lehet-e valahol rendszer naplót nézni? Ritkán 4-5 naponta 1x tapasztalok olyat hogy csontra fagy a rendszer, a billentyűzeten 2 led villog
Valaki tudja mi lehet ez? Gép elvileg jó..
-
God Vazzeg
veterán
Háháhá, megoldottam egy nagy problémámat, nevezetesen hogy hiába osztottam meg samba-val ntfs-en levő könyvtárat, nem tudta egy win se betallózni, így írni és olvasni se. Most már megy, ráadásul saját nevemben, írható, olvasható
Tudom nektek ez lehet nem nagy dolog, de én örülök neki, egyre szuperebb a kis ubim
-
God Vazzeg
veterán
Én is ugyanezzel **opok
Ha ntfs-ről rakod a megosztott mappába, akkor hiába te vagy a tulaj, a jogok összekeverednek, nem tudom miért. Jelöld ki az összes fájlt és egyszerre adj a "többiek"-nek minden jogot, utána menni fog. Tehát akkor zazul meg amikor rárakod, nem amikor már rajta van
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Neil Watts #47852 üzenetére
Kíváncsi lennék, amd oldaláról letöltöttel mi lenne a helyzet!
Ja és rendszergazdai ccc-t indíts, csak abban tudsz ilyeneket állítgatni. Nincs 2db moncsim, amúgy kipróbálnám neked nálam mi a helyzet
-
God Vazzeg
veterán
Szerintem te nem látod át a dolgokat. Ez olyan, mint hogy pl win alatt minden játék minden dll-t tartalmazzon, ami neki kell, tehát saját dx, saját api-k, minden legyen benne. Ezzel kb a játék méretét duplájára növelnéd, ezért kell a win-re feltelepíteni a dx-et pl, és azt használja mindegyik játék, így elég 1x meglennie. Rengeteg ilyen dolog van win alatt is, max nem találkozol vele, én már sok olyannal találkoztam hogy eltávolítok valami progit, és vagy másik progik nem indulnak el, vagy volt hogy omlott a win. Teljesen egységesíteni meg azért nem lehet, mert amihez egységesítenél azt is fejlesztik.
Az lts nagyon jó irányvonal, és szerintem pont előnye hogy nem bughalmazos fos programok frissülnek le vele, hanem a meglevő minden nap használt programjaim lesznek egyre jobbak. Nekem ezek a daily build témák eddig használhatatlanok voltak, pedig ott a lefrissebb van mindenből..
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Neil Watts #47847 üzenetére
Zárt meghajtót raktál az amd oldaláról? Működik rendesen a 3D gyorsítás? Flash videók, ilyesmi? Ati catalyst cc-ben tudod állítgatni a kijelzőket pont úgy mint windowsban
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #47811 üzenetére
Ha a hang akad, a kép nem, akkor lehet nem is ott lesz a bibi..
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #47809 üzenetére
Ugyanezek egy radeon hd3650 mellett, nem akad semmi.. Legújabb 12.3-as catalyst.. 64 bit, 10.04 lts
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged