Aktív témák
-
escape
aktív tag
Nem, dehogy, nem kell urjatelepíteni
Menj a Rendszer/Adminisztráció/Nyelvi támogatás menübe, telepítsd ha kéri a dolgokat, aztán lapozz le és pipa a magyarhoz.
Ilyen gondom még nem volt, mert nekem telepítés közben letöltötte a nyelvi csomagokat.
Mindezek előtt add ki a következő parancsot:
sudo pppoeconf
Ezután fog kérni néhány adatot, azt meg kell adnod, majd a kapcsolatot a következő paranccsal tudod létrehozni:
pon dsl-provider
bontani a kapcsolatot pedig:
poffHa ez megvan, akkor lehet a nyelveket telepíteni.
Remélem nem írtam el semmit, mert nekem egyiket sem kellett használni, mivel kábelnetem van igy mindent felrakott telepítés közbe.Ha elakadsz kérdezz, de az előző hozzászólásomban ott van minden, linkekkel plusz azért mások irásait is olvasgasd, sokat lehet belőle tanulni.
-
harry
veterán
Akkor érdemes átállnod, hogy ha veszed a fáradtságot, és megtanulod kezelni. Ha csak egy kész, tökéletesen működi opr-re vágysz, amiben nem kell turkálni, átirkálni, telepítgetni, akkor nem neked való. Ha viszont megismersz néhány parancsot, a filerendszert, és úgy az egész működését, akkor meg lehet szeretni, és tetszeni fog a szabadság, testreszabhatóság, az a jó érzés, amikor elhárítasz egy hibát. Én elsődleges opr.ként használom, vannak vele gondok, de én így szeretem.
-
escape
aktív tag
Nos magyarul legfőképpen itt olvashatsz az ubunturól: [link]
Jah és mielőtt bármit kérdeznél, vagy a fent említett oldalon vagy itt használd a keresőt, illetve Gugli bácsit. ;)Ha winről térsz át. Nagyon fontos, amíg ezt végig nem olvastad, bele se kezdj
Msn fiókod használatára alkalmas progik:
aMSN vagy sudo apt-get install amsn
Emesene vagy szintén sudo apt-get install emesene
Utóbbit(emsene) ajánlanám neked mint kezdő ubuntus.Skype van hozzá.
Vírusírtót nyugodtan felejtsd el, tűzfal van beépítve, de azzal sem kell foglalkoznod.
"Csak akkor kell Ubuntura tűzfal, ha nagyon paranoiás vagy. A winről áttérőknél ez alapbetegség.
Az ubuntu csak azokat a portokat nyitja meg amiket éppen használ, a használaton kívüli portok le vannak zárva."A rendszer teljesen magyar telepítés után.
ADSL beállítása is gyerekjáték.
Remélem elég részletes voltam, ha valami nem világos kérdezz ;)
Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest