- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Aktív témák
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Csakénvagyok #41130 üzenetére
Erre senki?
-
Csakénvagyok
őstag
Egy kérdésem/kérésem lenne:
Szenvedek egy NVidia GV-NX85T512HP videókártyával.
Alapprobléma: Random, sajnos most már egyre sűrűbben villan eggyet a képernyő, majd csak az egér kurzort lehet mozgatni, minden lefagy. Újraindítás után már rögtön a bootképernyő bolhás lesz, majd az írások is furcsa karakterkekel lesznek megjelenítve. Elindul a rendszer betöltése, majd hirtelen megáll, a monitor kiírja hogy videó bemenet.
Hardware hibára gyanakodnék ha nem lenne az hogy az Xconf fájlok törlése és videokártya driver újratétele után újra random ideig (már csak pár perc) működik, maximális felbontáson. Xorg szerkesztésével kisebbre vettem a felbontást, de mindhiába.
Túlmelegedést nem gondolok, ezt hideg kártyával is műveli.
A kérdésem az lenne mi tiltja le a videó kimenetet, s ezt hol lehet, ha lehet szerkeszteni? Xconf napló átnézése nekem semmit sem mond, de becopyzom kérésre.
-
Csakénvagyok
őstag
Feltettem az időjárás megjelenítő/előrejelző appot, s hozzá beállítottam a helységet, Bukarestről áttettem Nagyváradra. Fel ismeri szépen a a várost, kiírja Nagy-Várad, Bihor, Románia, viszont elállította az időzónát CETre. (Pedig Erdély még Romániához tartozik
)
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
SzEgHaLoM #39891 üzenetére
BIOSod van még ugye? Állísd be hogy USBről bootoljon
Amit még kipróbálhatsz UNetBootin készítesz egy USB boot disket és arról indítod
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
SzEgHaLoM #39829 üzenetére
Ha van képed akkor igen. Ez azt jelenti hogy a rendszer feláll, csak monitort nem ismeri (vagy a vidikártyát) (Ekkor a Dash-be (első ikon balra fent) írd be hogy illesztőprogram és tölsd le a drivert, majd reboot). Ha meg a rendszer sincs akor GRUB repair
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
SzEgHaLoM #39823 üzenetére
Ilyennel már találkoztam. Ha a gép rendesen bebootol akkor csupán a monitor nem kap videójelet. Utána olvastam még anno, volt akinek, miután a rendszer felállt egy monitor kikapcs-bekapcs segített, haveromnak pedig oda kellett adjam a monitorom míg a videókártya drivereit felrakta. S egy restart után már ment is.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
SzEgHaLoM #39820 üzenetére
Szia!
Gondolom egyenesen a windowsból telepítetted az ubit?
Bootolj be egyenesen a LIVE CDről, hogy lásd van-e telepítve valami a gépre, s ha lehetséges helyreállítsd a GRUBot.
szerk: Nyugi, annak hogy valamit végérvényesen ilyen módon tönkretegyél annak az esélye a nullával határos.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Csakénvagyok #38126 üzenetére
UP!
-
Csakénvagyok
őstag
Lehet nem ide kéne, de nem találtam megfelelő totyikot.
Van ugye a a DC++ lunixos változata. Pontosan LinuxDC++ version: 1.0.3 Core version: 0.698. Viszont sokszor ha elindítom azt csinálja hogy elkezd betölteni, majd mindenféle hiba jelzés nélkül megáll. Még párszor próbálkozok, ugyanaz, és végül beindul. Na ennek mi lehet az oka. Rendszer 11.04 -
Csakénvagyok
őstag
Nem egészen ide tartozik, de valaki tudna-e ajánlani magyar sopcast címeket. Főleg Viasat3 érdekelne a kézi meccsekért T-Gyuszit ismerem
-
Csakénvagyok
őstag
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Csakénvagyok #31197 üzenetére
Senki?
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Csakénvagyok #31197 üzenetére
-
Csakénvagyok
őstag
Ezt az útmutatót követve próbáltam működsre bírni a kőkörszaki TvTunerem, sajna elkadtam az Identifying the card résznél. Nem lelem a nekem megfelelő kártyát (sajna már a tuner doboza nincs meg, a kártyán meg nem ír semmit.) Végigpróbáltam az összeset, de sajna nem indul el. Úgyaez a kártya simán a chip-et megadva XP alatt működik. Esetleg valaki másnak volt e dolga SAA7130 chipple felszerelt tunerrel linux alatt, vagy valami ötlete van hogy tudnám elindítani, ne restelje a véleményét leírni
Előre is köszi.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
martin66 #29931 üzenetére
Alaplapod megnézve látom hogy neked is Gigabyte-od van. Nálam nem csupán a boot priority-t kelett beállítanom, hogy 1. USB-HDD, 2. HDD hanem egy másik prioritást is (nem tudom mi az, ENTER az első opcióra) ahol ugyancsak egy lemezek közti prioritásat kelett megadnom. Természetesen indításkor az USBnek benne kel legyen, hogy BIOSból ki tudjam választani.
Ja, és a USB telepítőt nem az Ubi beépített cuccával csináltam, avval nekem nem bootolt, hanem UNetbootinal.
-
Csakénvagyok
őstag
Ubi 9.10 alatt wineban futtatok játékot, ami programhiba miatt kilép, viszont az Ubi meg kijelentkezik a felhasználóról és vissza kell jelentkezzem. Ugyanez a játék windows alatt is elakad, viszont egyszerűen csak megáll a program.
-
Csakénvagyok
őstag
Más: A mai frisittés után kikapcsoláskor megint sípol a speaker! Másnak is? (Ubi 9.10)
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Csakénvagyok #28300 üzenetére
Utannaolvastam, ez az APEH adóbevalló programja, ami JAVA, tehát elvileg plaformfügettlen. Tehát kéne menjen, de erre valaki más adja meg a választ. SzVSz max virtuális gépen futtatsz egy vindózt, amin elszaladgál ez meg pár ilyen progi.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Rebirth II. #28298 üzenetére
Egy kiöregedett Xpvel szemben a 9.10 Ubi fényévekkel jobb, ugyanazon a configon. Skype van (beta), MSNre meg ott a Pidgin (nem még rengeteg más alternatíva). Officenek van OOo. CFosSpeedre Wondershapert szokták ajánlani, az Abev-et meg nem ismerem, de kétlem hogy ne lenne alternatívája.
Én azt javaslom hogy elsőre tarsd meg az XPt is, mellé tedd fel az uborkát, majd szépen hozzászoksz, s egyre ritkábban kel windowst használnod Ubi helyett
-
Csakénvagyok
őstag
Nekem például a 9.10es USB creatorja nem hajlanó mőködőképes indítólemezt csinálni, a legjobb megoldásnak az UNetbootin bizonyult, ami könyeddén gyártotta az indítólemezeket, akár windows alól is.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Csakénvagyok #26503 üzenetére
Valaki? Hogz lehet helyrehozni?
-
Csakénvagyok
őstag
Elszállt az NVidia driverem. Egy átjelenkezés root alá majd vissza normál felhasználó után már csak 640*480 rezolucióval ment. Újratelepítés sem segített, végső kétségbeesésemben váltottam 10.04re, de még mindig 640x480 a legnagyobb (hozzáteszem az az auto is az NVidia Settingsben).
Van valamilyen mód hogy visszaállítsam valahogy, mert így képtelenség használni? Ja, ujraindítottam windows alatt, és ott tökéletes
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
V.Stryker #26457 üzenetére
Az indicator-aplett csomaggal lehet a probléma, próbáld meg az újratelepítését, vagy szedd ki teljesen és jobklaty a gnome-panelre hozzáadás a panelhet és megtalálod a listában a kikapcsoló gonbot, ami alapból behozza a számítógép kikapcsolása menüt.
Esetleg Rendsze-Beállítások-Energiagazdálkodás Általáson fülön állísd át alapértelmezettre.
-
Csakénvagyok
őstag
Sziasztok!
Újraraktam az Ubit, erre látványosan lelassult, a CPU mindkét magját majdnem maxon pörgeti, a böngészők görgetésnél pedig urgrál. Ubi 9.10 van fent, GForce S8500 vidikártya, ext4 fájlrendszerrel. Ubuntu restricted extras fent van.
Valami ötletett megköszönék, mégis mi lett vele?
szerk: Az NVidia driver 185ös verzió (de meglehet nem jól emlékszem előtte magasabb verziószám volt)
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Csakénvagyok #24058 üzenetére
Megoldva, kimeneti eszköz rosszul volt kiválasztva
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
FixY67 #24055 üzenetére
Úgy tudom hogy csökkenteni is, félve, mert már megjártam hogy oda-vissza tologatásnál és partició átméretezésnél adatokat vesztettem.
Viszont ezen kívül még egy másik problémám is akadt: Reggelre eltünk a hang. Emlékezni nem emlékszem hogy frissítések érkeztek volna, viszont ne mtudom visszaállítani. pulsaudiot újraraktam, restart, de hangot nem szedd ki a gépem.
-
Csakénvagyok
őstag
Tudnatok ajanlani egy leirast hogyan tudnam szetszedni a jelenleg egyseges ubuntu particiomat, egy /home, egy /grub particiora es esteleg mas ajanlatos particiokat. A problemat tovabb bonyloitja az hogy rendszer alalol le se tudom mindezeket csatolni.
-
Csakénvagyok
őstag
A sudo mount /media/cdrom0/ -o unhide-ra folyamatosan, minden CD/DVDre azt írja ki hogy:
mount: hibás fájlrendszertípus, hibás kapcsoló, hibás szuperblokk a(z)
/dev/sr0 eszközön, hiányzó kódlap vagy segédprogram, vagy egyéb hiba
Egyes esetekben hasznos információk találhatók a syslogban
próbálja kiadni a dmesg | tail parancsot vagy egy ehhez hasonlótA dmesg | tail -ra pedig
[17020.070938] UDF-fs: No partition found (1)
[17020.077946] sr0: CDROM (ioctl) error, command: Get configuration 46 00 00 00 00 00 00 00 20 00
[17020.077957] sr: Sense Key : Hardware Error [current]
[17020.077961] sr: Add. Sense: Logical unit communication CRC error (Ultra-DMA/32)
[17020.140912] sr 1:0:0:0: [sr0] Unhandled sense code
[17020.140917] sr 1:0:0:0: [sr0] Result: hostbyte=DID_OK driverbyte=DRIVER_SENSE
[17020.140921] sr 1:0:0:0: [sr0] Sense Key : Hardware Error [current]
[17020.140926] sr 1:0:0:0: [sr0] Add. Sense: Logical unit communication CRC error (Ultra-DMA/32)
[17020.140932] end_request: I/O error, dev sr0, sector 64
[17020.141043] isofs_fill_super: bread failed, dev=sr0, iso_blknum=16, block=16De mégis, hol van a hiba, mert én nem lelem
-
Csakénvagyok
őstag
Miért zabál a LinuxDC minden keresés kezdeténél perceken át 100%ot a prociból? Két mag 1800 MHz. Szinte teljesen lefagy a gép, majd alíg működik
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
[pod]Diablo #23470 üzenetére
Gnome Commander
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Csakénvagyok #23374 üzenetére
UP
-
Csakénvagyok
őstag
Microsoft Visonak van Linuxos megfelelője?
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
TrollBalint #22898 üzenetére
Nekem is gondom akadt az új frissitésekkel. PL. ha filmet nézek 10 perc múlva kikapcsolja a monitort, pedig elviekben ezt már egyszer beállítottam az energiatakarékosságnál.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Relisys #22810 üzenetére
Először is milyen videókártyád van? Telepísd a drivert Rendszer->Adminiszttráció->Eszközmeghajtók.
Nem tudom, de nem hiszem hogy az admin jelszót kéri, mivel az alapból nincs beállítva. Azt az Alkalmazások->Kellékek->Terminálba kiadott passw parancsal tudod beállítani. Mellesleg a jelszó kérése teszi biztonságosá a rendszert -
Csakénvagyok
őstag
válasz
body007 #22800 üzenetére
Én meg ezt a leírást ajánlom. Elég jó, utalással hogy éred el windows alól és routeren keresztül is.
-
Csakénvagyok
őstag
Nem értem! pppoeconf helyrehozza pici időre (másadjára is végigzongorázhatod), amíg le tudod cserélni a network managert
-
Csakénvagyok
őstag
Valami beakadt nálam. Telepítem a frissítéseket, de most is azt írja ki hogy 12 napja frissült.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Csakénvagyok #21909 üzenetére
UP!
-
Csakénvagyok
őstag
Beépített flash videókat nem tudok elindítani. A YouTubon simán megy, de a beágyazottak nem. Sem Chromon, sem Operán, sem FFen. Valaki másnál is így van?
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Sk8erPeter #21771 üzenetére
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras De flash néha gyöngélkedik Linuxon.
-
Csakénvagyok
őstag
Ext4el észrevehető valamilyen változás 9.10 alatt. És ha igen hogy cserélem le? Felétlenül újra kéne hogy rakjam a rendszert, vagy LiveCDről megoldható hogy ne tegyem újra,
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
ntomka #21436 üzenetére
Nem tom, azért mondtam hogy csak szerintem, de azóta nem megy, max ha törlöm a .purple-t, de akkor mindig őjra kell engedélywezni a fiókotat. A hivatalosoldalon jártam, az nem oldotta meg. Biztos nincs ott, csak a régi netvörkmenedzserrel működik, mert azt írja ki hogy várakozás a hálózati kapcsolatra és annyi
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Speeedfire #21428 üzenetére
Majd megbarátkozom vele.
-
Csakénvagyok
őstag
Újabb gondom támadt a Pidginnel. MIvel 9.10 alatt nem jó a network manager, lecseréltem http://ppa.launchpad.net/network-manager/trunk/ubuntu tárolóból. A gond az, vagyis én úgy gondolom, hogy a saját pidginját is hozza magával. Legalábbis azóta csak akkor tudok pidginnel fellépni ha előtte kézel törlöm a .purple könyvtárat. A kopetével meg az a bajom hogy nem tudd fáljátvitelt. Tudtok ajánlani, akár egy alternatív megoldást is, avivel nem kell mindig bűvészkedni, sem frissítésnél, tudja a fáljátvitelt is, látszanak az avatar képek is?
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Csakénvagyok #21145 üzenetére
Evvel a megoldással sikerült valamire mennem, kíváncsi vagyok hogy megmarad a net percek múlva is.
-
Csakénvagyok
őstag
A DSL problémára van esetleg valami megoldás. Nálam csak nem akar menni 9.10en
pppoeconfal megy egy percet, majd ismét leáll.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
desyron #20435 üzenetére
Ez teljesen más. Az Xp nem támogatja a SATAt. Ugyanakkor a GPartedel teljesmértékbe étszerkesztheted a HDDen a particiókat, oda-vissza tologatva, átméretezve őket, elég kicsi a valószínüsége hgoy elrontasz valami, ha lényeges particiót nem törölsz. De ha lejesen szűz HDDt akrasz, akor meg nincs mit elrontani.
-
Csakénvagyok
őstag
-
Csakénvagyok
őstag
Pici help kéne. Valami billkombinációt ütötem le véletlenül, és az egész asztal és az ablakok színei átmentek a színek fordítottjába. Valaki tudja hogyan lehet visszaállítani?
szerk: 6 mpig lenyova a power gomb megoldotta, de mégis érdekelne a megoldás.
-
Csakénvagyok
őstag
Valakinek tapasztalata erre
-
Csakénvagyok
őstag
LinuxDC++ alternatívájaként tudtok ajánlani egy DC klienst, mert ez nagyon fogja a gépet (pedig nem egy göngének mondott vas : core2dou 1,8 GHz, 1GB DDR2 RAM)
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Major Major #20008 üzenetére
És ez a kód nem jelzi azt is be ha valakinek egy HSzére válasz jön?
-
Csakénvagyok
őstag
Egy problémával ismét.
Tudtok ajánlani egy módot hogy automatikusan leállítsam a gépet egy adott időben.
Terminálban sudo shutdown hh:mm nem jó, mert elfelejtkezhetek róla esti fimnézés előtt. Ugyanez a baj a GShutDown nevü programmal is.Valami megoldás kéne hogy egyszer beállítsak egy adott időpontot, amikor a gép mindennap leáll, de előtte jelezze, ha épp a gép előtt űlök hogy kezdődni fog a folyamat.
Köszi.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Major Major #19977 üzenetére
Elírtam, csatolni tudom, csak simán nem hozhatok létre új mappás. Lényegében csak read olniban vagyok
-
Csakénvagyok
őstag
Újabb gond.
LiveCDvel formáztam le egy particiót, és most normál felhasználóként nem enged csatoljam. Hogyan tudnám elérni hogy rendes felhasználóként is csatolni lehessen??
-
Csakénvagyok
őstag
Tudtok ajánlani valami csomagot amivel mennek a flash videók? Ubuntu-restricted-extras van fent, de a flasht vagy viszi vagy nem.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Csakénvagyok #19719 üzenetére
Még mindig problémázik. Ubuntu 9.10nél és Debian alatt is. Szeretném a legfrisebb disztrót használni, de sajna így nem lehet.
Valakinek valami 5lete?
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Nagytalp #19657 üzenetére
Igen, így már működik. De hogy lehet megoldani hogy meg is maradjanak a beállítások, ne keljen minden böngésző inditáskor ugyanezt végigzongorozáni.
Amit még észrevettem: Ha telepítem az 8.10et elsőre megy. Frissítek 9.04re még mindig. Tovább 9.10re és behal. sudo pppoeconf, helyrejön, míg újra nem nyitom a böngészőt és megint elszál. Esetleg hogy tudnék downgrade-olni vissza 9.04re telepítés nélkül?
-
Csakénvagyok
őstag
Sziasztok.
A következő a gondom. Az Ubi 9.1 PPPo nethez nem enged csatlakozni. Próbáltam a Live CDt is 8.10es ive CD de az sem. Feltettem egy windowst és gond nélkül elsőre ment.
Nincs modem, nincs tűzfal sem. Valaki hasonló gondal, esetleg egy megoldás?
-
Csakénvagyok
őstag
Jo hulyeelleni leiras, ki is probalom, koszi
Lama kerdes jon. Ugy tudom hogy a halokartyara egy biyonyos adatsort kuldok (vagy egy pinre) akkor ujraindul a gep. Meglehet ezt oldani hogy kikapcsolt allapotban kapja meg a gep (stad by, sleep, akarmi) hogy tavolrol inditsam be?
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Speeedfire #18725 üzenetére
Arra rátaláltam. Sőt, alapból felteszi a telepítő. Csak épp használni nem tudom
Azért kerestem volna egy "hogyant",ahol részletesen le van írva
-
Csakénvagyok
őstag
Picike segítség kellene.
Remote Desktop-ot szeretnék üzembe helyezni, csak...
nem használtam még, sem Ubi, sem linux alatt,
nem csupán a server, de a kliens is kéne (mind2 Ubi, de nem baj ha nem csupán)
Utánaástam itt a fórumon, meg máshol is, de nem találtam egy "hogyant" ahol részletesen leírják.
Köszi, a van segítség
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Csakénvagyok #18488 üzenetére
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Csakénvagyok #17331 üzenetére
Senki?
-
Csakénvagyok
őstag
Wine-hoz kérnék segítséget. Elindítanék egy programot de azt írja ki hogy
err:seh:raise_exception Unhandled exception code c0000005 flags 0 addr 0xb7cf25eb
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #17039 üzenetére
Az Ubuntu fórumon írták. Tulajdonképp nem értem, de nekem is ez hozta a helyre
Amúgy meg szívesen -
Csakénvagyok
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #17036 üzenetére
Unistall, töröld a Purple könyvtárat, majd install.
Fura de helyrehozza.De tényleg. Kódolatlanul
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyugaton is megjelent a Persona 5: The Phantom X
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest