Hirdetés
- Android szakmai topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Befutott a Realme 14 Pro+
Aktív témák
-
harry
veterán
Csináltunk egy net megosztást egy ilyen 3G-s eszközzel (e220). Sima net rendben, majd ezek után végeztük el a következő beállításokat:
et0 fix címet kapott, ez osztja tovább a netet (egy routernek, amin van a többi gép)
ip_forward 1 (ezt be is írtuk az /etc/sysnemtudom-be, vagyis indulásnál is be kéne állítania)
iptables maszkolásEzek után tökéletesen ment a mi netünk, a másik gépen a net, minden, egészen egy újraindításig, amikor is a ppp0 eszközzel ellátott gépen nem megy a net. wvdial be tud tárcsázni, van ip, dns cím, de nem megy, míg nem az eth0-t átállítjuk dhcp-re, így megint megy a sima net, csak akkor meg a megosztás nem (hiszen mi oszt neki címet, meg amúgy is egy fix kéne). Amúgy próbáltam ezután is tárcsázni majd megint egy fix címet adni, de így sem ment.
Én arra gyanakszom, hogy az eth0-t akarja alapértelmezett kapcsolatként használni, amire persze nincs net kötve. Ennek az adatait amúgy a System / Admin / Network résznél állítottam be, míg a ppp0-t a wvdial.conf irogatásával, tehát ez az előbbi helyen nem is szerepel.
Mivel tudnám beállítani, hogy ne az eth0 legyen az alapértelmezett netet elérő kártya, hanem a ppp0? Ezzel lehet a baj egyáltalán, vagy mással? Miért csak újraindítás után romlik el?
Aktív témák
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest