- OnePlus 15 - van plusz energia
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
Brutforsz
senior tag
válasz
.:GoliBali:.
üzenetére
A panel (Gnome Panelről írok) egy érdekes része a grafikus környezetnek, és a megjelenésének módosítása körülményesebb, mint a többi grafikai elemé.
Az eddigi tapasztalataim alapján az alábbiakat tudom mondani:A panel két leglényegesebb része a háttere, valamint az Ablaklista kinézete és viselkedése.
A panel hátterének módosítása
A legegyszerűbb módosítás a panel egy üres területén jobbklikk > Tulajdonságok > Háttér ablakban történő variálás. Itt három lehetőséged van:
Nincs (a rendszertéma használata) - ekkor a panel háttere a gtk-2.0 (azaz a fő téma) által meghatározott szín vagy kép.
Homogén szín - ez egyértelmű, lehet állítani az átlátszóságot is.
Háttérkép - az itt megadott képet vízszintesen többszörözi, hogy a panel teljes szélességében látszódjon. Mivel itt nem lehet átlátszóságot állítani, ezért én úgy szoktam eljárni, hogy magát a beállítandó képet készítem áttetszőre, 1x30-as méretű png vagy svg formájában. Ha a gtk-2.0 téma is tartalmaz háttérképet, akkor érdekes öszvér panelek jöhetnek létre (egyes elemek az egyiket, mások a másikat vehetik át háttérnek), érdemesebb ilyenkor az első opciót választani.Az Ablaklista kinézete és viselkedése
Ezt egyértelműen a gtk-2.0 téma (amit a Rendszer > Beállítások > Megjelenés alkalmazással telepíthetsz / módosíthatsz) határozza meg, ezen belül is a Téma > Testreszabás alatt elérhető Felhasználói felület elemei.
Az egyszerűbb felülettémák nem tartalmaznak háttérképet az ablaklistához (sem), ezért a nem aktív ablakoknál a panelen beállított háttérkép vagy szín látszik.
Az egyes felülettémákat nem lehet egyszerűen módosítani (legfeljebb a színeiket, ha a téma ezt támogatja), ahhoz bele kell nyúlni a téma fájljaiba (például kicserélni képeket, vagy átszerkeszteni konfigurációs fájlokat). Az utólag telepített témák a .themes könytárban találhatóak.
Összefoglalva: a Rendszer > Beállítások > Megjelenés > Téma > Testreszabás > Felhasználói felület elemei és a Panel tulajdonságai > Háttér ablakban tudsz variálni, ezen beállításokban a CompizFusionnek nincsen szerepe.
Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Videó stream letöltése
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- VGA kibeszélő offtopik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Autós topik
- További aktív témák...
- Logitech G635 fejhallgató / 12 hó működési garancia
- Apple MacBook Air 13 (2020) M1 8GB/256GB használt, megkímélt 85% akku (258 ciklus)
- iPhone 14 Pro 256GB 100% (1év Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest