- Google Pixel 10a – évismétlés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- Brutális akkumulátort kaphat a Honor X80 GT
- Kis tárcsa kerül a nagy mellé a kameratelefonon
- Garmin Forerunner 965 - csúcs
Aktív témák
-
pitipeti
csendes tag
Gyorsan kellene nekem egy kis segítség, mert nincs időm, hogy olvasgassak. Dolgoznom kellene a géppel.
Szóval: a gparted live CD-vel létrehoztam egy ext3-as partíciót, amit aztán sikeresen fel is csatoltam a /media/CONT könyvtárba az alábbi fstab sorral:
/dev/sdb1 /media/CONT ext3 rw,auto,suid,dev,exec,users,async 0 0
A meghajtó látszik, de nem írható. Megpróbáltam egy root-ként indított nautilus-szal átírni a jogosultságokat. Átírta.
De amit ezután tapasztaltam azt nem igazán értem:
Ha root-ként nézem meg a könyvtár jogosultságait akkor a módosított verzió látszik, ha pedig sima mezei júzerként akkor mindenhol root bejegyzés található és az hogy csak olvasható.Szóval hogyan tudnám gyorsan írhatóvá tenni az új partíciót minden felhasználó számára?
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Beszámítás! Asus TUF A16 FA608UH FHD Gamer notebook - R7 260 16GB DDR5 512GB SSD RTX 5050 8GB
- Eredeti Lenovo 90W szögletes (téglalap) notebook táp + kerek átalakító egyben eladó
- Dell Precision 3561 Core i9 11950H, 16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Beszámítás! Asus ROG Phone 9 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest