Hirdetés
- 1 mAh-val lopta el a Realme a Honor győzelmét
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Privát AI mobil lesz az S26, nem okostelefon
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Aktív témák
-
birno
addikt
Akkor jó, attól nem tartok, ha meg igen még mindig jobb mint hogy nap mint nap szívat, xp alatt se csinátam soha faszságot, pedig nem átlag userként használtam.
Tegnap délután raktam fel a friss ubit, nem igazán tudtam mit elkonfigolni ennyi idő alatt, meg az ikonkirakásnál pl nem is tudom mit lehet.
A sudos dolog:http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu
eisty#Using_gksu_vs._sudo
''However, there are some subtle differences. Specifically, gksu launches with the root configuration files, while sudo launches with the user's configuration files.''
Ha nem lenne írási jogom akkor a sudo make install sem tudná létrehozni nem?
Amúgy direkt magamat állítottam be tulajdonosnak és a csoportnak is, végül kínomban már 777-re állítottam.
Különben alapból root-é volt.
Akkor sem kézzel túrok bele, csak a checkistall csinál egy debian csomagot és azt telepíti, amit aztán el is leeht rakni s bármi gebasznál nem kell újra fordítani csak azt felrakom, meg így a synaptic is látja s könnyebb eltávolitani is.
Ja, amúgy az opt azért játszik közbe, mert --prefix=/opt/progi nevével indítom a configure-t, jobb szeretem ha egy helyen van a cuccos aztán majd linkelem a bin, lib stb könyvtárakba.
Ha csak böngészgetnék ellennék én is, de szertenék teelpítgetni, fordítgatni, meg minél mélyebben beleásni magam.
Tudom, ehhez képest elég láma kérdést tettem fel.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- 1 mAh-val lopta el a Realme a Honor győzelmét
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VR topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4322
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
eisty#Using_gksu_vs._sudo