Hirdetés
- Fontos frissítés érkezik a OnePlus 13-ra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple Watch
- Vége lehet a OnePlusnak? Állítólag az Oppo bezárná a márkát
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
Aktív témák
-
btb300
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja úgy döntöttem, hogy az Ubuntu után kipróbálom a Kubuntut is. Letöltöttem a 9.04 x64 disztribúciót, feltelepítettem az Ubuntu helyére, ment is szépen. Viszont az IDE csatolású meghajtót azóta se ismeri fel, legyen az akár DVD-meghajtó, akár régi merevlemez. Windows XP is van a gépen, az se látja. A BIOS sem. Ma egy Compaq 615 notebookra is feltettem ugyanezt a rendszert, az eredmény hasonló, a CD nem működött. Megpróbáltam SD kártyáról telepíteni Ubuntut, Fedorát, nem sikerült egyik sem, csak a busybox jött be. Ezután a Debiannal próbálkoztam, ez feltelepedett netes forrásból. Viszont bootlosánál a GRUB a 17-es hibakódot adta ki. De legalább a DVD-meghajtó működött már, szóval megpróbálkoztam egy winXP telepítéssel. Kék képernyő, leállás. Újabb próba Win7 betával. Feltelepedett, de bootolni ez se volt hajlandó. Jelenleg itt tartok, ötletem sincs, hogy mit csináljak, mi lehet a hiba. A Kubuntu install során valahogy belepiszkált a BIOSba? Előfordulhat ilyen? Hogy lehet javítani?
Előre is köszönök minden segítséget, bízom benne, hogy valaki tudja majd a megoldást
Aktív témák
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4066, 94% AKKSI
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest