Aktív témák
-
SLD
tag
válasz
btb300 #16785 üzenetére
Még próbáldd meg úgy (ha nem tetted volna) hogy átcsatlakoztatod a többi helyre (Primary Master/Slave, Secondary Master/Slave; feltéve, hogy olyan alaplapod van amin egynél több IDE csatlakozó van...) az eszközt, aztán nézdd meg BIOS-ban, hogy felismerte-e.
Még Ubuntu alól kiadhatsz egy ilyet:
sudo lshw -C disk
Itt nem szabadna látnod bármilyen IDE-eszközt a kimenetben.
-
SLD
tag
válasz
btb300 #16678 üzenetére
Na legalább akkor a laptop megy, azon nem is tudom, hogyan lehet BIOS resetet végrehajtani. (mármint komolyabb szétszedés nélkül...)
Próbáld a linkelt oldalon leírtakat megcsinálni, valahol az alaplapon kell lennie egy jumpernek, amit ha átváltasz aztán vissza akkor törli a dolgokat. Így, hogy a BIOS nem 100%-os én nem javasolnék újraflashelést, habár megjegyzendő, hogy ebben a témakörben nekem 0 tapasztalatom van
-
SLD
tag
válasz
btb300 #16669 üzenetére
Hát, ha már BIOS sem látja, akkor ez már kicsúszott a Kubuntu hatásköréből...
Ellenőrizd BIOS-ban, hogy az IDE-s merevlemezek nincsenek-e valahol disabled-elve, valamint jobb hiányában húzd ki az IDE kábeleket és csatlakoztasd ismét és utána ellenőrizd, hogy változott-e valami a BIOS-ban... Aztán, ha semmi sem megy, akkor gondolom egy BIOS-resettől helyre kéne állnia... De ha valami rosszabbodik, akkor nem én javasoltam ilyeneketHa a laptopon is kilőtte BIOS-ból a merevlemezeket, akkor nem csoda, hogy a GRUB-tól 17-es error-t, a windowsoktól meg kékhalált és bootképtelenséget kaptál.
Jelenlegi ismeretek fényében: lehet, hogy a Kubuntu művelte, ám biztos, hogy nem kellett volna ilyet csinálnia...
Ha tovább akarsz kísérletezni, akkor töltsd le ismét a Kubuntu-t és utána ellenőrizd a checksum-okat, hogy minden rendben ment-e.
Ha meg valahogy sikerül visszaraknod az Ubuntu-t akkor csak simán szedd le a "kubuntu-desktop" csomagot, így megvan a KDE, de minden más marad.
Aktív témák
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest