Keresés

Aktív témák

• btb300

csendes tag

válasz SLD #16681 üzenetére

Megcsináltam a CMOS resetet az asztali gépen, eredménye nem lett sajna. Ma a Kubuntu helyére fel sikerült tennem egy Ubuntut, de ez se hozott változást. Azért nem adom fel még :)

• btb300

csendes tag

válasz SLD #16676 üzenetére

Hali!

Köszönöm a tanácsokat. Az asztali gépemnél próbálkoztam a BIOS flash-sel- de csak win alól, úgy meg nem volt hajlandó se downgradelni, se az aktuálisat újra feltenni, majd megpróbálom floppyról is valahogy, csak be kell szereznem egy meghajtót :) A laptopnak ma kiírtam egy ubuntu 9.04 AMD 64 CD-t, erről feltelepedett elsőre, jelenleg működik. Nem értem, de azért örülök. Ha az asztali géppel is sikerül valamit csinálnom, majd írok, hátha más is tanul belőle.

• btb300

csendes tag

Sziasztok!

Pár napja úgy döntöttem, hogy az Ubuntu után kipróbálom a Kubuntut is. Letöltöttem a 9.04 x64 disztribúciót, feltelepítettem az Ubuntu helyére, ment is szépen. Viszont az IDE csatolású meghajtót azóta se ismeri fel, legyen az akár DVD-meghajtó, akár régi merevlemez. Windows XP is van a gépen, az se látja. A BIOS sem. Ma egy Compaq 615 notebookra is feltettem ugyanezt a rendszert, az eredmény hasonló, a CD nem működött. Megpróbáltam SD kártyáról telepíteni Ubuntut, Fedorát, nem sikerült egyik sem, csak a busybox jött be. Ezután a Debiannal próbálkoztam, ez feltelepedett netes forrásból. Viszont bootlosánál a GRUB a 17-es hibakódot adta ki. De legalább a DVD-meghajtó működött már, szóval megpróbálkoztam egy winXP telepítéssel. Kék képernyő, leállás. Újabb próba Win7 betával. Feltelepedett, de bootolni ez se volt hajlandó. Jelenleg itt tartok, ötletem sincs, hogy mit csináljak, mi lehet a hiba. A Kubuntu install során valahogy belepiszkált a BIOSba? Előfordulhat ilyen? Hogy lehet javítani?
    Előre is köszönök minden segítséget, bízom benne, hogy valaki tudja majd a megoldást :)

Aktív témák