Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- OnePlus: Settle Down, nem megyünk sehova
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Aktív témák
-
VaZso
senior tag
válasz
Kephamos
üzenetére
Én Turion 1.8-as procival használok KDE-t 1,5GB RAM mellett, nincsenek sebesség gondjaim.
A géped viszont ismerős. Egy hasonló gépen (azt hiszem, annak 1GB RAM-ja van) volt egy Mandriva 2008.1, ami egész jól működött. Utána felkerült rá a 2009 és sokkal lassabbá vált a gép.
Azt derítettem ki eddig, hogy a 2.6.26-os kernelverziókig rendben működik, a 2.6.27-es verziótól kezdve pedig lassú a kernel működése rajt. Ezt érezni a hűtőventillátor forgásán is, szinte alig hallani.
A kernelt több mint egy órán át forgatta, míg az én Turionom talán 35-40 percig teszi, pedig nem a Turion a gyorsabb...A 2.6.26-os kernelt feltéve az új Mandriván valahogy nem akart menni a net (pár csomag után meghalt), mert elég sokat változott a benne lévő vezérlő wireless drivere az új verzióban.
Szóval csak annyit akartam mondani, hogy alapvetően nem a KDE a ludas a lassúságért, de még nem tudtam kideríteni az okát...
Szerk.: Írom ezt azért, mert - ha jól tudom - a 8.10-es Ubuntu is a 2.6.27-es kernelt használja. Esetleg próbáld feltenni a 8.04-et.
Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Telekom mobilszolgáltatások
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- ZIDOO médialejátszók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB DeepCool CC560 Thermaltake 730W
- iPhone 14 Plus 96% (1év Garancia)
- Apple iPhone 15 Plus 256GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G1 USDT brand - i7 4790S 16GB DDR3 256GB SSD Intel HD 4600 250W WIN10
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest