Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cucka

addikt

válasz ViragL #1408 üzenetére

azért vontam párhuzamot a programozás és az idegen nyelv oktatása közé, mert mindkettőnél nagyon fontos a készség szintű elsajátítás. aki jól beszél egy nyelvet, az tud ''azon a nyelven gondolkodni'', pont úgy, ahogy a programozó is ''programozóként gondolkozik''. hasonlóan a matematikához, ahol először az elemi aritmetikát sajátítja el mindenki, mert anélkül a természetes számhalmaz axiómái üres definíciók lennének.
    az általad linkelt jegyzetbe csak belenéztem, viszont mondjuk a negyedik, ''utasítások'' c. fejezetnél egy sor példakódot sem láttam.

Az infix alaku kifejezéseket használó nyelvek, hivatkozási nyelv szinten rögzítik a műveletek elvégzési sorrendjét az egyértelműség miatt. Teszik ezt úgy, hogy az operátorokhoz precedenciát rendelnek, a nagyobb precedenciájú művelet az erősebb, tehát először elvégzendő.
    amikor 13 évesen elkezdtem a programozást, akkor is volt erről szó. tanár felírta a műveletek precedenciájának sorrendjét, elmondta, hogy mire jó, hozzá tudtuk kötni az ismeretet az elemi matematikához és felírt egy példát, hogy jobban megértsük. ennyi elég volt, azóta sem volt gondom ezzel. ennek fényében belekeverni azt, hogy infix vagy prefix típusú nyelvről van szó, szerintem túlzás. mire eljut oda az ember, hogy teszem azt, lisp-ben programozzon, már rég nem ezekből a definíciókból fog élni. a hivatkozási nyelv pedig nem tudom, mi lehet, de van egy olyan rosszmájú sejtésem, hogy egy teljesen triviális fogalom szép elnevezéssel.

végül pedig szerintem nem sértettél meg itt senkit, a korrekt vita/megjegyzések pedig mindenkinek hasznosak.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák