Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
félig-meddig egyet tudok érteni veled, mint koca programozó. a programozás fejlett absztrakciós készséget kíván, ha valakiben ez nincs meg, akkor úgyse fogja megérteni, hasonlóan a matematikához.
de:
a fórumban elhangzó definiciók (ha lehet őket így nevezni) 99%-a pontatlan, hiányos és sok esetben félrevezető. - a fórumban segíteni próbáló emberek úgy próbálják elmagyarázni a dolgokat, hogy az illető értse. sokszor a kézzel-lábbal magyarázat célravezetőbb, mint a hajszálpontos definíció. másrészt bárki írhat butaságot/pontatlanságot, szerintem senki nem sértődik meg, ha egy nála okosabb ember kijavítja a hibáit.
Ha valaki elolvas egy szakkönyvet vagy egy (lektorált!) egyetemi jegyzetet és abból nem tudja felfogni ezeket az alapvető dolgokat, az hagyja abba. - nem tudom, olvastál-e egyetemi programozás jegyzetet, hozzászólásból úgy tűnik, hogy igen. nos, akkor ellenpéldaként megmutatnám az 1ik első éves tárgyunkból a ciklus definícióját. [link] . (igen, elte progmat, fóthizmus). nos, ha illető fórumtag nem érti a ciklusokat és odahányom ezt, akkor fél kezemet rá, hogy továbbra sem fogja érteni. sőt, szerintem ezt csak akkor lehet megérteni, ha már írtál néhány működő ciklust és tudod, hogy működik. pedig ez egy teljesen korrekt definíció, ebbe nem lehet belekötni, viszont nem fog segíteni senkinek.
nekem is kézzel-lábbal magyarázták annak idején az alapfogalmakat, próbálgattam, megértettem. ha valakinek van érzéke hozzá, akkor ez a helyes irány szerintem. (más kérdés, hogy néhány emberből innen ez -no offense- szerintem hiányzik. nem nagyképűségből, mert az én ismereteim is sokszor hiányosak, ugyanakkor az alapfogalmakkal sosem voltak gondjaim). -
N!tRo
tag
Mondok neked a szakirodalommal kapcsolatban valamit.
Életembe egyetlen egy szakirodalmat sem olvastam el, maximum a Pascal súgóját.
És nosza, idén április 19-20-21-én fehérváron megrendezett ORSZÁGOS szakmai tanulmányi verseny döntőjén informatika alapismeretek tantárgyból (pascal + access + elmélet + szóbeli) 6. helyezést értem el, ahol a gyakorlati programozáson (gép előtt pascal) hibátlan dolgozatot adtam be.
A szóbeli nem érdekes
Szóval nem feltétlen szükséges a szakkönyv, ha van időd és kedved a dologhoz, akkor programforrásokból, súgóból, jegyzetekből és mások segítségéből is meg lehet tanulni.
SZERINTEM.
Nem kötözködni akarok, félre ne értsJah és dicsekedni sem.
-
Wizardmon
csendes tag
Tudom hogy rám céloztál, semmi baj
Én nem mondtam, hogy programozni egyszerű, de olyan ember vagyok, aki mindent egyszerre akar, meg minél előbb. A szakkönyvek / tankönyvek meg már folyamatban vannak, addig meg gondoltam elnézek ide és felvilágosítást kérek az eddig olvasottakról
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG FLOW 13 Hordozható MINI Gamer laptop -50% Ryzen 9 6900HS 16GB/1TB RTX 3050Ti 4GB FHD+ Touch
- DJI FPV Fly More Combo drón szett - CARBON
- Eladó RedMagic 9 pro (16/512 GB)
- Gamer PC - R7 5800X, RTX 3070 és 16gb RAM + GARANCIA
- Samsung Galaxy S25 / FE / 25 Ultra / S25 Edge / Flip 7 - 256GB / 512GB - Bontatlan - 2/3 év gari
- (Cini) Minis Forum mini PC Ryzen AI 9 HX 370 AMD Radeon 890M 16 GB RAM 512B SSD 1 év garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3579, 94% Akkumulátor
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3770, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest