Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• GodHeart

senior tag

válasz Blade!!! #780 üzenetére

lehet hülyeséget írok, de nekem ez volt a hiba. ma fél órám ment rá :D Szal akár írsz a fájba akár nem mindig be kell csukni. pl rewrite-al a szöveges fájlba írsz valamit, utána close-al bekell csuknod, különben valójában nem fog írni bele semmit, vagy a jó ég tudja, de a léyneg, hogy a fájl üres marad. mondom csak egy lehetőség, de nekem ez volt a hibám!

Viszont nekem is lenne kérdésem :P
    Szóval adott egy olyan txt fájl, amiben nem összefüggő szövegt van, hanem mondjuk enter miegymás is található a fájlban. Namost ugye ezt beolvasva csak az első sort olvassa be a pascal, ha egy sima a : string változóba teszem. Ezért arra gondoltam, hogy charakterenként egy 2D-s tömbbe fogom beolvasni, onnan mit kezdek vele még nem tudom, de most ez tűnik a legjobb gondolat tovább folytatásnak. Viszont! Mikor dekralálni szeretném a 2D-s tömbet, azaz: q : array[i1..i15,k1..k15] of char vagy string; akkor az i1-nél elakad és undefinied akármit írni ki. Pedig itt még nagy gond nem igen lehet, de nem bírok rájönni.. a könyvből amiből tanulok így van, és nem értem miért nem megy! :F

Új hozzászólás Aktív témák