Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz
bucsupeti
üzenetére
Oopsz!
Épp az imént reflektáltam ugyanerre a felvetésre egy másik topicban.
Arról nem tudtam, hogy a Free Pascal esetén nem jelenik meg az órajel probléma - ki sem próbáltam, csak gyanítottam, hogy pont úgy, mint a TP7-alatt. Mostmár illene feltennem a gépre egy Free Pascal példányt, hogy a végére járjak. Ha időm engedi, biztosan meg is fogom tenni, mert mostmár kezd ez engem komolyan érdekelni.
Azonban szerencsémre nem jelent pillanatnyilag ez sürgető dolgot számomra, ugyanis a TP7-et DosBox-ból elindítva kifogástalanul működik az - már kipróbáltam. Picit bosszantó, hogy csak ablakban tudok így működni, de teljesen rendben lehet majd akár így is haladni a fiammal. Ha igaz, amit írtál, akkor FP alatt a teljes képernyőt birtokolhatjuk, ha sort kerítek annak is a tesztjére. Gyakorlatilag bőven elég az alapokhoz a TP3 is. Azért nem Delphivel akarok kezdeni, mert a fiú még csak hét esztendős, és így is túl sok információval kell megbírkóznia. Ha mindezt azzal kezdem, hogy első körben nyissunk meg egy ablakot, tegyünk bele ilyen-olyan mezőket, boxokat, bottom-okat, eltéved. Azonban ha megírja az első komolyabb programját TP-ben, ugorhatunk nagyot, és feltelepíthetem a Delphi-t. Akkor már időszerű is lesz, hogy negyedik generációs nyelvben fejlessze magát. Remélem, hamar eljön az ideje - amiket eddig csináltunk, az felvillanyozta. Jelenleg a változó fogalmával, típusaival a program felépítésével, szintaktikával, szemantikával készülünk bírkózni. Megítélésem szerint ez előrevalóbb, mint az ablaktechnika, meg az öröklés fogalma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 15 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku: 88%
- Intel Core i9-10850K 10-Core 3.6GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.20 GHz)
- AKCIÓ! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest