- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
granpa_matis
aktív tag
A lapod miatt van a dolog(7njl1), nekem is volt ilyen 200 fsb-t lehetlen elerni vele:(
Nem hallottam meg ,h vkinek ezzel a lappal sikerult volna(190-en stabil volt nalam).
Toljal nagyobb szorzot a procinak.:D -
dr. rozmark
tag
A táppal kapcsolatban bizonytalan vagyok, de lehet, hogy az alaplap mér rossz értékeket. A procit más nForce-os lapban nem hiszem, hogy ki tudnám próbálni, de megnézem majd egy KT400-as MSI alaplapban. Ott biztos nem fog menni a 400MHz FSB, de megnézem, hogyan méri az a lap a tápfeszültségeket...
-
Simi121
aktív tag
válasz
dr. rozmark #1 üzenetére
Nekem egy 400 w-os Dtk tápom van a következő éertkekkel:
3.3v-3.31v
+5v-5.05v
+12v-11.98v
Szerintem se a táp a hibás, bár ki tudja? én inkább a procira gondolok. Nem tudnád valahol kiprobálni? -
vottokar
senior tag
Na elővettem a Metexet, és megmértem a tápomat. 5V: 5.09V, 12V: 11.99V. A konfigomból látni, hogy a 350W-os Aopen azért meg van terhelve. Nem hinném, hogy a DTK külön körről szabályozná a 12V-ját az 5V-tól. Akkor pedig a 12V-nak alaphelyzetben inkább kevesebbnek kéne lennie a névlegesnél. Persze az értékek jóval a névleges értékeken belül vannak. Nem is azt mondtam, hogy biztosan a táp a rossz, de engem elgondolkoztat, hogy az 5V lefelé a 12V meg már felfelé tér el.Ez szvsz.arra utal, hogy vagy elég hanyagul méretezték, vagy már jól ki van hajtva. Az, hogy a táp 460W-os sajna nem garancia semmire.
-
MUŁĐER
addikt
válasz
dr. rozmark #1 üzenetére
egyáltalán nincs garantálva hogy megy 3200+-on.Egyáltalán.Ez CSAK ÉS KIZÁRÓLAG szerencse kérdése.Ez van.
-
Vadászmenyét
aktív tag
válasz
dr. rozmark #10 üzenetére
Egyszerűen nem bírja a processorod. Van pá ilyen darab hát te kifogtad.
-
Vadászmenyét
aktív tag
válasz
dr. rozmark #4 üzenetére
Szia! hidd el ezek a feszértékek amiket a táp szolgál tökéletes és ténleg a megengedett határokon bellül van. Nekem is halál ugyanezeket az értékeket adja egy Codegen 300W-os táp. Amugy mért lenne már egy 460 wattos táp tulterhelve? Attól még azért kiscit messze vagy.
-
ftc
nagyúr
válasz
Akkor tényleg nem a legjobb darabot fogtad ki.Bios frissités nem segit(mondjuk tuning bios?)Amugy a feszértékek elfogadhatóak
-
gézu
őstag
válasz
A +5V tűnik kicsit alacsonynak, a többi ok.Nálam 5.19V egy 400W-os
táppal. -
dr. rozmark
tag
A hűtő egy Zalman ''nemtudompontosanmilyentipus''AlCu, szóval ezzel nem lehet gond. A core-t megtolva sem megy magasabb FSB-n, sajnos. A táp által szolgáltatott feszültségértékekkel kapcsolatban kicsit nagy a vélemények szórása.
-
ftc
nagyúr
Hát igen a core feszt állitani kellen,de nem ártana egy jó hűtő sem.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
dr. rozmark #1 üzenetére
A tápodnak semmi baja. (Minden érték a megengedett határokon belül van.)
A proci corefesze viszont nem jó: tuninghoz emeld meg 1,75V-ra. (Ha úgy működik, akkor keresd meg azt a legkisebbet, ahol még stabil a rendszered.) -
vottokar
senior tag
válasz
dr. rozmark #4 üzenetére
Hát, lehet hogy a DTK táp 460W-os, de szerintem a tápfeszekkel gond van. A 12V túl magas, az 5V meg túl alacsony. Ezek az értékek a táp túlterheltségére utalnak. (bár gondolom nem multiméterrel mértek az adatok, az alaplapi mérés meg sajna nem éppen pontos) Mondjuk lehet hogy ennek a te problémádhoz mégsincs semmi köze..
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
válasz
dr. rozmark #4 üzenetére
semmi kritikus, ennyi még a mérés pontatlanságából is adódhat. a core kicsit alacsony, ha az valamennyire igaz, akkor azon kéne feljebb tolni, nem?
-
Vadászmenyét
aktív tag
válasz
dr. rozmark #4 üzenetére
A táp feszértékeivel semmi baj sincs, ez normális szerintem. Hát a 2600-okban sok oylan van ami nem birja a nagyobb tunningot, hát pehed volt. Nekem a 2500+-om lazán megy 200-as fsb-vel alapfeszen 3200+-ként. Bár sok 2500+ megy igy.
-
dr. rozmark
tag
A táp feszültségértékei senkinek nem gyanúsak?
-
X@b3e
addikt
A procinak mennie kellene, bár az sem kizárt, hogy az a baj. Szerintem a 200 FSB-t lehet nem bírja a mobo-d.
-
Pukii
senior tag
válasz
dr. rozmark #1 üzenetére
Nem birja a proci szerintem.
-
dr. rozmark
tag
Adott a lenti konfiguráció.
A Barton 2600+ az első szériák közül való, ellenőriztem, nem szorzólockos. Elvileg fel kellene menjen '3200+'-ig.
Az alaplap a régi, nem Ultra változat, elvileg tehát a 400Hz-es FSB nem garantált. De azért úgy tudom, sokaknak stabilan felhúzható 400-ig.
A táp kissé gyanús, annak ellenére, hogy egy 460W-os DTK-ról van szó.
Motherboerd Monitor (AIDÁ-val azonos!) min. és max. (idle és full terhelésen is ment a gép 5 percet) értékek:
12V: 12,16-12,36
5V: 4,86-4,94
3,3V: 3,14-3,23
Core: 1,62-1,63
(Ilyen értékeket Acorp 300W-os tápom is produkált!)
Az FSB-t max. 180-ig tudom húzni. Minden lehetséges dolgot kipróbáltam, pl. szorzó csökkentése, memória időzítések lazábbra vétele, feszültségek emelése, de semmi nem segített. A gép bootol, a Win betőlt, majd néhány másodperc után a gép újraindul.
1. Gyenge a táp? Szerintem a mért értékek nem pontosak.
2. A sima, nem ultrás chipset a gyenge láncszem?
3. A proci nem bírja?
Adjatok légyszi tippeket!
Előre is köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest