- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razuel
aktív tag
válasz
tanulosSrac #9138 üzenetére
Az, hogy mennyi fsb-t bír procinként változó.. egyik ennyit, másik annyit. Ezt neked kell kitapasztalnod, de ahogy látom te már megtetted.
-
Razuel
aktív tag
válasz
dave118 #9120 üzenetére
A proci 375x8 on szóval 3000-ren beton stabilan megy, az előző ramokkal (valami gagyi samu ram) orthos alatt 6órán át futtattam és egy hiba se volt.. jelenleg ugyan úgy használom az új Crucial ramokkal mint ahogy a régivel (csak cl4be), de ha a ram bírja az 1000ret cl4be mért hagynám én 750en?
1:1 meg azért kell mert úgy jobbui: Még egyszer megkérdezném, ez a FSB overclocking voltage ez nem segítene nekem, hogy zökkenőmentesen fusson 400as FSB-vel? Ahogy már írtam indult már el 400al, de úgy, hogy néha elindul néha meg visszabassza defaultra. Meg egy olyan kérdésem lenne van olyan, hogy túl sok feszt kap és azért nem indul?
-
Razuel
aktív tag
válasz
kicsigeri #9114 üzenetére
Ennyire azért énis értek hozzá..
De am nincs 2,66os szorzó. És az amúgy se lenne 1:1, vagy igen?
Nézegettem, hogy mennyit bír a proci és vitte a 400as FSB-t, de úgy, hogy egyszer elindult egyszer meg nem.. ez mi?
Így ment: 8x400 (szóval 3200), de úgy már az istenért se akart elindulni, hogy 7x400?! wtf?!
Egyébként van olyan, hogy FSB overclocking voltage, ha ezt egy kicsit megemelem nem lehetne kicsit többet kihozni belőle? -
Razuel
aktív tag
Egy kis feladat:
A max fsb amit az E2160-as procim bír az 380 körül van (375 az biztos, ezen stabilan megy)
6-9es szorzóból lehet választani
1066os Crucal Tracer Ram
Hogy kéne beállítani, hogy 1:1 be menjen körülbelül 1000en?
(1000ren akarom járatni Cl4-ben 1:1ben)Légyszi segítsen valaki
Most így megy:
8x375 a proci
ram 750en cl4ben
1:1 -
Razuel
aktív tag
Yo!
Egy p5pl2-e alappal és egy e2200-val próbálkozok én elérni valamit, de elég sovány a biosba a beállítási lehetőségek száma.. (az én giga lapommal jóval több minden van és átláthatóbb is)
A szorzót már megvan mivel lehet állítani, de az FSB-re csak nem sikerül rátalálni..
Van itt ilyen, hogy "VID CMOS Setting" ez mit takarna? (default-on 62-őn van)
Valaki tudna adni egy kis útmutatást, hogy megtaláljam az FSB állítás helyét? -
Razuel
aktív tag
Amúgy fontos az az 1:1 es arány?
-
Razuel
aktív tag
Lenne még egy olyan kérdésem, hogy 9x333 vagy 8x375 simán megy a cuccos, de 7x400on már nem?!?! Mért van ez? pedig megnéztem úgy is, hogy 7x 395 és úgy is ment..
-
Razuel
aktív tag
Köszi megtaláltam.. mostmár jó
-
Razuel
aktív tag
Csá!
Nos lenne egy érdekes problémám..
Konfig: Gigabyte p35c-ds3r, e2160, 1gb 800as samsung ram (dual channel)
felvettem az fsb-t 400-ra és 6x os szorzóval simán megy 2.4-en, a ram meg 800on..
Utánna próbáltam feljebb húzni, felemeltem a szorzót 7re, de újraindult a gép és átállt alapra..
(feszt is kapott a cucc) Aztán megpróbáltam úgy, hogy 333as fsb-vel és 7-8-9es szorzóval. Rendesen elindult a windows, de cpuz is és az everest is azt írja, hogy 6x os a szorzó, így csak 2GHz-en megy?!?!
Mi lehet a gond? Segítsetek pls elég kezdő vagyok még ilyen téren..
Egyébként szerintetek mennyi feszt kéne adni a cpu nak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest