Új hozzászólás Aktív témák
-
Lost_Arc
csendes újonc
-
Lost_Arc
csendes újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék a megfelelő tuningolással kapcsolatban!
Alaplap: MSI z270 gaming M3
Proci: i5 7600k
Memória: Vengeance® LPX 16GB (4x4GB) DDR4 DRAM 3200MHz C16
Tápegység: coolermaster 700wNemrég állítottam össze az új gépet, minden driver a legfrissebb és a BIOS is a legújabb (1.5).
Amíg mind a 4 memória modul bent volt folyamatosan jött a kékhalál, akár be volt kapcsolva a Gaming Boost meg az X.M.P akár nem.
Tegnap kivettem 2 db memória modult, azóta nem volt kékhalál. Alapból 2133mhz-en működnek a memóriák, de az alaplap támogatja a 3200mhz-et, ezért szeretném ha annyin futna.
Arra gondoltam h az időzítésen kellene állítanom h megfelelően működjön és úgy talán nem fagy le akkor sem ha mind a 4 modul bent van.Tudtok ebben segíteni? Mi lenne a megfelelő időzítés és egyéb finomhangolás?
Olvastam olyat h a 3200mhz-hez az időzítés 16-16-18-18-36 meg olyat is h 16-18-18-18-36 (ez ugye 5 szám, de sok helyen csak 4-et adnak meg) és DRAM voltage 1.35 V.
Addig nem kísérleteznék, amíg esetleg itt nem kapok egy megbízható/hozzáértő javaslatot!
Előre köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Filmvilág
- Milyen routert?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest