Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lost_Arc

csendes újonc

válasz IO.sys #45768 üzenetére

kösz a tippet, úgy néz ki az egyik modullal van gond...

Ezek dual/quad channel memóriák, szerinted 3 modult használhatok? Úgy értem benne hagytam hármat és működik minden, nincs kékhalál sem, de így nem csökken a teljesítmény?
    Jobban járok ha csak kettőt hagyok benne?

• Lost_Arc

csendes újonc

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék a megfelelő tuningolással kapcsolatban!

Alaplap: MSI z270 gaming M3
    Proci: i5 7600k
    Memória: Vengeance® LPX 16GB (4x4GB) DDR4 DRAM 3200MHz C16
    Tápegység: coolermaster 700w

Nemrég állítottam össze az új gépet, minden driver a legfrissebb és a BIOS is a legújabb (1.5).
    Amíg mind a 4 memória modul bent volt folyamatosan jött a kékhalál, akár be volt kapcsolva a Gaming Boost meg az X.M.P akár nem.
    Tegnap kivettem 2 db memória modult, azóta nem volt kékhalál. Alapból 2133mhz-en működnek a memóriák, de az alaplap támogatja a 3200mhz-et, ezért szeretném ha annyin futna.
    Arra gondoltam h az időzítésen kellene állítanom h megfelelően működjön és úgy talán nem fagy le akkor sem ha mind a 4 modul bent van.

Tudtok ebben segíteni? Mi lenne a megfelelő időzítés és egyéb finomhangolás?

Olvastam olyat h a 3200mhz-hez az időzítés 16-16-18-18-36 meg olyat is h 16-18-18-18-36 (ez ugye 5 szám, de sok helyen csak 4-et adnak meg) és DRAM voltage 1.35 V.

Addig nem kísérleteznék, amíg esetleg itt nem kapok egy megbízható/hozzáértő javaslatot!
    Előre köszönöm a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák