Új hozzászólás Aktív témák
-
pixelshader
tag
Végülis rájöttem!
Oc profil beállítása után a bios mindig rárakta a "performance" módot. Nagyon hangos volt, ezért mindig visszaraktam optimalra. Vagyis szinte maxon pörgött a venti a terhelés alatt.
Amit nem értek: terhelés alatt 60-70 fok.
Ahogy vége a terhelésnek azonnal 30-40. 1 másodperc alatt lehül ez fizikai képtelenség. -
pixelshader
tag
Nekem a jobb hűtővel sokat javult a helyzet.
Mert pl 90% proci használatnál gyorsan felmegy 50-60 fokra, de a hűtő is azonnal felpörög és le is csökken utána 50-re, performance módban.
Folyamatos játékkal meg 60 körül megy, optimalban.Szerintem valami olyan is át állítódik a biosban amiről én nem tudok.
Mert még mindig nem jöttem rá, hogy mi okozza ezeket a random laggokat.
Pl van olyan hogy napokig tőkéletesen megy, nem is igazán állítok semmit a biosban, csak belépek, de mégis elkezdi. Ha nem nyúlok hozzá nem csinálja.Alapértékek visszatöltése + restart megoldja.
Szóval most belőttem egy értéket és hagyom így inkább. Mert egy picivel nagyobb értéken pl a windows 10 már összeomlott.
Azért köszi a válaszokat. -
pixelshader
tag
válasz
IO.sys #46621 üzenetére
Végülis raktam rá egy nagyobb hűtőt. De csak annyi a különbség, hogy ez rézmagos, meg kb 2x annyi a hűtőborda, meg a venti is nagyobb.
Annyit értem el hogy alap állapotban, oc-al max 30 körül megy, de ha pl cpuz-vel terhelem (90%-on) akkor azonnal 60-nál kezdi, és szép lassan felmegy 60-70re.
Bár elvileg 71 a max.Szerintem a pasztázással van a baj. Ez valami 0,9-es kw, azt írták hogy a 4 is gyenge.
-
pixelshader
tag
válasz
IO.sys #46619 üzenetére
Értem köszi a választ. Csak azért nem álltam neki leírogatni hogy pontosan miről lenne szó, mert úgy döntöttem hogy inkább nem foglalkozok vele. Az a pár játék amikkel játszok azok így is fullon mennek fullhd/60fps-el. Doom, hellblade, resi7, plague tale, ilyesmi. Ez már így is bőven elég, később majd újítok másik lapot, procit.
Én is utána olvastam a fórumokon a beállításokról, csak olyat állítgatok amiről tudom hogy mit csinál.
A paszta valami 200 forint volt 1g, biztos nem prémium minőség, de teszi a dolgát. Pont azért pasztáztam újra a procit, mert a realtemp írta hogy melegszik. Most több órányi terhelést is kibír 50-60 között. -
pixelshader
tag
válasz
pixelshader #46614 üzenetére
Lehet hogy mégiscsak a hőmérséklet lesz a probléma.
Mert egy komolyabb oc után azonnal felmegy 75-re kb mire bejön a windows.
Utána ha vissza állítok mindent alapra ugyanúgy csinállja a laggolást. Ugyanazokkal a beállításokkal, miután hagyom hűlni egy picit normálisan megy.
Folyamatos terhelés mellet 50-60 a max, igaz most volt újra pasztázva. Úgy tűnik hogy ez a kis gyári hűtő csak ennyire elég. -
pixelshader
tag
válasz
IO.sys #46612 üzenetére
Próbálkoztam a memtest-el, de nem akar bebootolni pendrive-ról. Csak villog egy vonal, de nem tölt be.
Nézegettem a forumokat, de nem sikerült rájönni hogy mi a hiba.
Próbáltam a ramot fix értékre beállítani, nem segített. Feszültséget is állítgattam, újraindítás után a lap mindig visszarakja auto-ra. Kikapcsoltam minden felesleges dolgot "spread spektrum" vagy mi meg hasonlók.
Nem csak annyi a hiba hogy láthatóan belassulnak a játékok, töltés közben már a hang is laggol, recseg ilyesmi.Venni akartam egy nagy toronyhűtőt de így nem tudom hogy van-e értelme.
-
pixelshader
tag
Helo, mi okozhat ilyen hibajelenséget?
Ha pl csak egy picit húzom a procit akkor nincs probléma.
De ha túlhúzom nem gyorsabb lesz hanem lassabb.
Egy fórumon azt írták hogy ez azért van mert valójában nem is stabil a proci, csak nem fagy le meg hasonlók...
Én csak az fsb-t állítom be, minden mást "auto"-n hagytam. Ha jól láttam egy pici feszt adott rá az alaplap többi maradt alap beállításban.Mit kéne át állítani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest